Banes Motor České Budějovice
15.09.2013, Lukáš Dvořák

Jiří Ferebauer: Lidem, kteří přijeli zafandit do Třebíče, patří velký dík!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Měl ohromnou radost, když vsítil vyrovnávací branku, která byla zároveň tou první v historii znovuzrozeného Motoru. Jiří Ferebauer ujel sám v úvodu druhé třetiny a krásným blafákem překonal Martina Faltera. Po utkání odpovídal na otázky s velkým úsměvem.

Jirko, vy jste konečně prolomili střeleckou smůlu. Je to asi velká úleva, že?
Strašná! Když jsme doma prohráli 0:3 před takovou kulisou, tak nás mrzelo strašně moc, že jsme žádný gól nedali. A jakmile jsme tady prohrávali 0:1, tak to bylo ještě těžší. Ale dali jsme vyrovnávací branku, zápas se zlomil a najednou jsme vedli. My jsme věděli a věřili si, že to mužstvo má sílu! Chtělo to jenom čas. Je paráda, že jsem mohl dát první branku nového Motoru (úsměv). Ten pocit je super!

Ono to během první třetiny vypadalo, že na Třebíč nemáte recept. Domácí byli jasně lepší.
Já jsem tady v Třebíči hrál, takže vím, že proti ní se hraje strašně špatně. Kdokoliv sem přijel, jakýkoliv silný tým, tak prostě neměl šanci. V prvních deseti, patnácti minutách vytvoří neskutečný tlak a každému se v téhle "kotlině" začíná zápas špatně.

Když jste ujížděl na Faltera, věděl jste, co přesně uděláte?
Tak abych pravdu řekl, ne. Já jsem byl upřímně velmi překvapený, jakmile jsem viděl, že mi Novka (Jan Novák, pozn. autora) hází puk a všichni obránci jsou pode mnou. A v tu chvíli už jsem jenom přemýšlel, jak zakončím. Zvolil jsem bekhendový blafák, o kterém si myslím, že si v něm nejvíce věřím. Navíc se jednalo o první velkou šanci našeho týmu, takže jsem chtěl jít v zakončení do jistoty.

Velké poděkování asi také zaslouží brankář Halmoši, jenž zlikvidoval některé jasné šance Třebíče.
Určitě! Dominik nás držel i doma, že jsme prohráli nemůžeme svádět na něj. On je výborný brankář a potvrzuje to. Teď sedm vteřin před koncem chytil střelu od modré, kterou podle mě nemohl ani vidět. Vytáhl tam brilantní rozštěp a puk zůstal v lapačce. Musíme mu opravdu poděkovat, protože vychytal spousty šancí soupeře!

Ve středu vás čeká Šumperk, proti němuž musíte potvrdit bodový zisk z venkovního utkání.
Rozhodně ano. Šumperk je také nepříjemný soupeř, i když přeci jen jezdí dlouhé dálky, takže spíše vyhrává doma než venku. Je to však houževnatý tým, posílený třeba o Patrika Moskala, který tam přišel z Hradce Králové, takže tu útočnou sílu určitě mít bude. My se na to musíme připravit, ale hrajeme doma a musíme udávat tempo toho zápasu.

Asi jste museli vnímat skvělou podporu fanoušků Motoru, již přijeli až v neskutečném počtu.
Je to neuvěřitelné, jak to ty lidi ohromně zvedlo, jak celých šedesát minut fandí. Já osobně jsem si přišel, že jsme spíše doma. Za to patří lidem, kteří si našli během slunečné soboty čas a přijeli zafandit do Třebíče, velký dík! Byla to nádhera. Ta děkovačka na závěr, to jsem snad nikdy v životě nezažil!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....