Banes Motor České Budějovice
17.09.2013, Lukáš Dvořák

Bude Motor třetím týmem, který okrade Šumperk o body?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve druhém domácím zápase, který je zároveň reparátem za úvodní prohru na ledě Budvar arény, přivítá Motor soupeře z Olomouckého kraje - Salith Šumperk. Jihočeši jsou povzbuzeni výhrou z Třebíče, hostující Draci by již rádi získali své první body v sezóně. Úvodní buly středečního duelu bude vhozeno v 17:30.

O soupeři: Salith Šumperk

Založen: 1945
Stadion: ZS Šumperk (kapacita 3500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo v ZČ
Hlavní trenér: Radek Kučera

Soupiska

Brankáři: Libor Kašík, Tomáš Štůrala, Vratislav Vajner.
Obránci: Marek Bail, Petr Gewiese, Aleš Holík, Karel Navrátil, Martin Novotný, Tomáš Sedlák, Ondřej Starý, Jan Tesařík.
Útočníci: Tomáš Brunec, Vladimír Cink, Adam Červenka, Marek Haas, Jakub Hulva, Václav Chomič, Tomáš Langr, Patrik Moskal, Karel Plášek, Jiří Půhoný, Michal Skoumal, Aleš Staněk, Lukáš Žálčík.

Sestava z posledního zápasu

Štůrala – Novotný, Holík, Pastor, Sedlák, Starý, Tesařík, Bail, Navrátil – Plášek, Moskal, Staněk A. – Žalčík, Hulva, Brunec – Červenka, Půhoný, Haas – Skoumal, Langr.


Draci měli velmi těžké rozlosování na úvod sezóny, a tak není velkým překvapením, že na svém kontě prozatím nemají jediný bod. K prvnímu utkání zavítal Šumperk na led největšího favorita na postup do extraligy. Mladá Boleslav se se soupeřem nějak více netrápila a vyprovodila jej šesti vstřelenými brankami. Čestnou trefu zaznamenal Jakub Hulva. Na domácím stadionu přivítal Salith druhý celek posledního ročníku, HC Olomouc. Ani proti ní se více střelecky neprosadil a utrpěl porážku 1:4. Úspěšným střelcem byl v tomto utkání Patrik Moskal, který do Šumperku přišel z Hradce Králové.

Otázkou zůstává, kdo nastoupí v brance hostí. Pravděpodobnější variantou zůstává, že s týmem nepřijede Tomáš Štůrala (ačkoliv proti Olomouci nastoupil), kterého využívá extraligový Zlín při zranění Luboše Horčičky, a tak by se ve svatyni Draků měl objevit Libor Kašík. Tomu se však premiérové utkání nové sezóny nepovedlo a z devětačtyřiceti střel inkasoval hned šestkrát.

Zaostřeno na: Karel Plášek

Kdo alespoň trochu sleduje český hokej, tomu musí být toto jméno nadmíru známé. Ostřílený veterán svou nejzářivější část kariéry sehrál v dresu Znojma. A ačkoliv bodově zaostával za největšími ikonami klubu, Markem Uramem a Peterem Pucherem, slušným příspěvkem se podílel na výsledcích Orlů. Během uplynulého ročníku byl druhým nejproduktivnějším útočníkem Šumperku. V necelých čtyřiceti letech získal třicet bodů (14+16) a jen díky menšímu počtu vstřelených branek skončil za Adamem Červenkou.
Jedna z krásných individuálních akcí Karla Pláška v dresu Salithu

3. kolo: HC Motor České Budějovice - Salith Šumperk

středa 18. 9. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši by rádi navázali na úspěšné utkání na Vysočině, kde si poradili s Třebíčí 2:1. Výhra by měla být pomyslným odrazovým můstkem do prvoligové soutěže, ve které se nově složený tým musí nejprve pořádně otrkat. Herně to však vypadá velmi nadějně, již první domácí duel naznačil, že Motor bude doma hodně aktivní. Pouze skvělý výkon brankáře Dolejše, který dokázal zlikvidovat šestačtyřicet střel, zachránil Havlíčkův Brod od bodové ztráty. Rebelové totiž v Budvar aréně udělili českobudějovickému celku lekci z produktivity.

V prvních dvou utkáních bylo dobře vidět, jak to bude mít těžké první formace. Ta se stala středem pozornosti obránců soupeřů, je pečlivě hlídána a i během přesilových her se jí velmi špatně prosazuje. Proti Rebelu vedle Kotalíka se Skuhravým nastoupil David Kuchejda, na ledě Horácké Slavie se po jejich boku objevil Miroslav Třetina. Zatím se však ani v jednom složení neprosadila. V Třebíči je zvládla zastoupit lajna mladíků, kterou nejvíce táhl Jiří Ferebauer a aktuálně je nejproduktivnějším hráčem Motoru (1+1).

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Vráblík, Posmyk, Moravec, Novák, Pavlíček, Semrád, Prokop – Třetina, Skuhravý, Kotalík – Mavrojanidis, Melka, Bárta – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Přibyl A., Ferebauer.

Věděli jste, že ...

... Šumperk má úspěšného střelce v oslabení? Adam Červenka byl v předchozím ročníku nejpilnějším hráčem první ligy v početní nevýhodě. Za sedmačtyřicet utkání základní části se dokázal prosadit hned čtyřikrát! Na tohoto borce si budou muset českobudějovičtí beci dávat pozor i v přesilových hrách.

Nezapomeňte si zakoupit nové číslo Hokejklubu, ve kterém naleznete velký plakát týmu jednoho z hráčů!

Foto: Pavel Kacerovský

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....