Banes Motor České Budějovice
18.09.2013, Miroslav Mayer

CEB - SUM 4:0 - Jihočeši vyhráli poprvé na svém ledě

Č. B u d ě j o v i c e - Obrozený Motor dokázal poprvé v nové éře vyhrát na svém ledě. Povedlo se mu to ve třetím kole 1.ligy, kdy porazil Salith Šumperk 4:0. Zápas Jihočeši rozhodli již v první třetině, kdy dokázali dát během pěti minut tři branky. Tým podržel vynikající brankář Dominik Halmoši, který vychytal první nulu v sezóně.

Ve druhém domácím zápase nemuseli diváci v Budvar aréně čekat na gól dlouho. Jihočeši dostali možnost hrát hned na úvod přesilovou hru a tu dokázali využít. Od modré napřáhl Aleš Kotalík a jeho tvrdý projektil skončil za zády Kašíka. Domácí hráči se chtěli divákům zřejmě odměnit za předchozí podporu, když o chvíli později byl před Kašíkem důrazný Zdeněk Ondřej, který dorazil puk za ležícího brankáře. Hosté zahrozili z dalšího protiútoku, když Patrik Moskal sám před brankou trefil Halmošiho. Domácí brankostroj pokračoval. Jiří Bárta skvěle trefil mezeru mezi tyčkou a brankářem a potřetí zvedl diváky ze sedadel. Hosté se nevzdávali a hrozili hlavně z rychlých brejků. Jeden z nich zakončoval Aleš Staněk, který trefil Halmošiho. Vzápětí na druhé straně trefil Aleš Kotalík spojnici tyčí. Další příležitosti do konce třetiny již zůstali nevyužity a Jihočeši tak vedli 3:0.

Na začátku druhé třetiny si přesilovku vyzkoušeli hosté a zahrozili z krásné akce. Martin Novotný našel najetého Michala Hlinku, který se ocitl tváří v tvář Halmošimu, ale domácí brankář zachoval klid a puk vyrazil. Ve druhé části se hrál svižný hokej, kde se šance střídaly na obou stranách a oba brankáři si na nudu stěžovat nemohli. Na další branku se čekalo až do třicáté páté minuty. Další přesilovku využil Jan Novák, který si na modré počkal a pak chytrou střelou namířil přesně. V další velké šanci vychytal Ferebauera brankář Kašík. Po čtyřiceti minutách tak domácí vedli již o čtyři branky.

Šumperk vstoupil do třetí části aktivně a v šanci na jednoho zakončil Jiří Půhoný do Halmošiho. O dvě minuty později si to oba hráči zopakovali ze stejným výsledkem. Domácí přestali bránit a Halmoši ukazoval svoji třídu po samostatném nájezdu zkušeného Karla Pláška. Vzápětí v šanci tři na jednoho vychytal domácí gólman Staňka. Po této šanci hostů si trenér Bělohlav vzal oddechový čas, aby mužstvu domluvil. Jihočeši se přeci jen zvedli a vychladlého Kašíka vyzkoušel Kuchejda. Hosté podali sympatický výkon, když se stále snažili něco s výsledkem zápasu udělat. Domácí nakonec dokázali zápas dohrát bez inkasované branky a nejlepší hráč zápasu Dominik Halmoši mohl slavit svoji první nulu v sezóně. Diváci pak dokázali hlasitě ocenit první domácí výhru svých oblíbenců.

Ohlasy po zápasu

Radek Kučera, trenér Salith Šumperk: My jsme pokazili vstup do utkání a soupeř nám dal tři góly. To se pak těžko otáčí. Pak jsme se srovnali, měli jsme nějaké šance a dokonce i samostatné nájezdy, ale bohužel jsme neproměnili a to se pak podepsalo na tom, že jsme prohráli 0:4.

Radek Bělohlav, trenér HC Motor České Budějovice: První čtyři minuty daly ráz celému utkání. My jsme se, bohužel, až moc uspokojili a přestali jsme hrát svoji hru. Soupeř nejenže vyrovnal hru, ale začal nás i přehrávat. Na tom musíme zapracovat, protože nebýt gólmana tak mohlo být klidně v desáté minutě vyrovnáno. Až od druhé poloviny poslední třetiny jsme hráli to, co jsme si představovali. Jsem rád, že jsme získali tři body, ale v některých fázích to bylo hodně nezodpovědné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....