Banes Motor České Budějovice
18.09.2013, Lukáš Dvořák

Byla to od Kuchejdy perfektní práce, hodnotí svou trefu Zdeněk Ondřej

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Tři zápasy, dvě výhry. To je bilance nového Motoru, který si zvyká na svou účast v prvoligové sezóně. Nebo už si spíše zvykl, protože je po třetím kole na pátém místě tabulky. Že je ale ještě co zlepšovat, to potvrdil i autor druhé branky středečního utkání, Zdeněk Ondřej.

V Kadani očekáváme nepříjemný hokej, varuje Ondřej

Jihočeši měli přímo snový vstup do třetího kola první ligy. V úvodní přesilové hře, která přišla po pár sekundách hry, se střelecky prosadil kapitán týmu, Aleš Kotalík. A jakmile si celý stadion zařval jeho jméno, mohl si připravovat hlasivky na další, protože to bylo rázem o dvě branky. Úspěšným střelcem byl odchovanec jindřichohradeckého hokeje, Zdeněk Ondřej. Překonat Libora Kašíka pro něj bylo jednoduchou záležitostí. ,,Kuchec (David Kuchejda, pozn. autora) se s pukem tlačil do brány a já jsem tam jen čekal, jestli ještě někde vypadne, protože jej zavážel z kouta na tyčku. On tam opravdu zůstal, šel jsem tam důrazně a prostě jsem ho zametl. Byla to od něj perfektní práce a pro mě už to poté bylo jednoduché."

Utkání se sice jasně vyvinulo ve prospěch domácího celku, mohlo se ale zdát, že po třetí vstřelené brance Jiřího Bárty Motor zvolnil v obranné fázi. Hráči byli velmi při chuti, jenže dost často zapomínali na zadní vrátka a Šumperk se v utkání dostal do několika vážných přečíslení či dokonce do samostatných úniků. Došlo to až tak daleko, že si trenér Bělohlav musel vzít v průběhu třetí třetiny oddechový čas, aby svým svěřencům důrazně domluvil. ,,My jsme spokojeni s výhrou, ale víme, že jsme tam měli hrubá přečíslení na naši stranu. Navíc to nebylo jednou. Díky výbornému gólmanovi, který nás držel jak minulý zápas, tak dneska, jsme neinkasovali. Je potřeba se na tohle zaměřit, protože pokud by nedej bože něco proměnili, tak to mohlo mít úplně jiný průběh," upozorňoval na dnešní nedostatky Ondřej.

Ty budou moci odstranit do soboty, kdy českobudějovický tým zajíždí na led Kadaně, která se v minulém ročníku prvoligové soutěže umístila na krásném pátém místě po základní části. ,,Tak já vím, že Kadaň je farmou Chomutova a je tam spousta mladých kluků, kteří jsou výborně fyzicky připraveni a podle toho budou hrát, takže očekáváme nepříjemný hokej založený na kondici. Mají tam také úzké hřiště, což by nám mohlo vyhovovat, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého. My prostě musíme navazovat na ty současné výsledky a sbírat body od zápasu k zápasu, aby se nám hrálo lépe," konstatoval těsně po utkání se Šumperkem.


Adam Červenka: Kotalík to prostě umí trefit

Výsledek je pro Draky vcelku krutý. Vždyť až na prvních pět minut utkání dokázali s Motorem hrát důstojnou partii. Přestože měli domácí více ze hry, hostům se nabídlo dostatek příležitostí, aby se do zápasu ještě nějakým způsobem dostali. To se nepovedlo a Salith si připsal třetí porážku v nové sezóně. ,,Jeli jsme sem s tím, že už to snad prolomíme a po pěti minutách bylo po zápase. Musíme se poučit ze všech porážek, dál pracovat poctivě na tréninku a jít do toho naplno. Nic jiného nám nezbývá," reagoval krátce po zápase Adam Červenka, který během utkání patřil mezi nejaktivnější hráče Šumperku.

Úvodní gól z přesilové hry s týmem Radka Kučery hodně zatřásl. Hostující forvard ale úplně nesouhlasil s tím, že České Budějovice měly velký tlak zkraje utkání. ,,Já bych ani nemluvil o nějakém úvodním náporu. Tam prostě přišlo vyloučení hned v prvním střídání a věděli jsme, že to asi budou hrát na Aleše Kotalíka, který to umí v přesilovce trefit. A trefil to. To je marné, on to prostě umí. Potom jsme ještě dostali další dvě laciné branky. To nás provází na startu ročníku, naopak když si sami něco vypracujeme, tak gól nedáme." Šumperské rozhodně mrzelo nevyužití velkého množství přečíslení. Dominik Halmoši se musel několikrát činit, protože za celý duel jich měli Draci nespočet. ,,Chybí nám důraz a asi i trochu štěstí. Musíme tomu ale jít naproti, více střílet, chodit do brány, jinak totiž góly dávat nebudeme," pravil smutně Červenka.


FOTO: Pavel Kacerovský, Robert Straka
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....