Banes Motor České Budějovice
19.09.2013, Miroslav Mayer

Mládež čeká na lepší výsledky

Č. B u d ě j o v i c e - V pořadí již třetí hrací víkend mládeže je v očekávání toho, zda se mládežnické týmy HC České Budějovice vzpamatují a získají první body do tabulky. Juniorka i starší dorost se představí na svém ledě a tak je jejich šance na zisk bodů přeci jen reálnější. Nejlépe je na tom mladší dorost A, který byl zatím úspěšnější venku.

Juniorka

Již tradičně špatný vstup do sezóny by neměl mužstvo položit. Hráči si musejí sáhnout na dno a zmobilizovat síly. Pátečním soupeřem jim budou Oceláři Třinec. Oceláři začali sezónu naopak velmi dobře a s devíti body se dělí o první příčku tabulky. Na svém kontě mají pouze porážku na Spartě 1:6. Minulý víkend vyhráli doma nad Libercem 3:1 a nad Mladou Boleslaví 4:2. Jihočeši tak rozhodně nemohou očekávat slabého soupeře. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu přijede do Českých Budějovic další těžký soupeř HC Vítkovice. Tým z Ostravy zatím letos také nezáří, když má jen čtyři body. V obou zápasech na hřištích soupeřů dokázali Vítkovičtí bodovat, když jedno prodloužení prohráli a druhé vyhráli. Naposledy doma porazili Mladou Boleslav 4:2 a podlehli Liberci 1:3. Tento tým se zdá být přeci jen hratelnější než páteční soupeř. Juniorku můžete přijít povzbudit v sobotu od 12.30 do Budvar arény.

Starší dorost

Starší dorost bude mít letos složitější pozici, než bývalo v minulosti zvykem. Ukázaly to už první výsledky, ale o to cennější může být konečný úspěch. Dorostenci museli pro nemoc vynechat poslední hrací víkend a teď se budou muset připravit na větší porci zápasů. V pátek přijedou do Budvar arény Pardubice. Východočeši odehráli všech pět zápasů a získali devět bodů. Ovšem oba zápasy na ledech soupeřů dokázali vyhrát a to je pro Budějovické velká výstraha. Navíc nastříleli zatím nejvíce branek ze všech. Naposledy vyhráli 4:3 v Písku a doma podlehli Hradci Králové 2:5. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned druhý den se dorostenci přesunou do Prahy, kde sehrají zápas se Slavií. Ta zatím vyhráli čtyři z pěti zápasů a vede tabulku skupiny. Doma je zatím stoprocentní. Minulý týden prohráli Slávisté v Mladé Boleslavi 1:2 a doma roznesli Písek 7:0. Snad tedy budějovičtí dorostenci v Praze dopadnou lépe než, zatím úspěšnější Písek.

Mladší dorost A

Mladšímu dorostu A se letos zatím daří nejlépe ze všech mládežnických mužstev. Ovšem svůj první domácí zápas prohrál. Teď má možnost nápravy. Do Budvar arény totiž přijede Slavia Praha. Ta má bilanci přesně opačnou než Jihočeši. Ze tří zápasů jeden vyhrála a dvakrát odešla poražena. Navíc vyhrála doma a venku zatím nebodovala. Jihočeši tak mají ideální možnost otevřít si doma bodový účet. V minulém kole porazili Slávisté tým Mladé Boleslavi 8:4. Předtím ovšem prohráliv Liberci i ve Žďáru nad Sázavou. Zápas se odehraje v nedělí od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost odehrál jen jeden zápas a v tom nebyl úspěšný. V minulém kole měli Budějovičtí volno a teď je čeká první domácí zápas sezóny na domácím ledě. První domácím soupeřem bude Znojmo. Moravané odehráli dva zápasy a zatím jsou bez bodu. Prohráli v Jindřichově Hradci a naposledy doma s Libercem B 0:8. Domácí jsou tedy mírní favorité. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....