Banes Motor České Budějovice
20.09.2013, Michal Špírek

Ve čtvrtém kole HC Motor poměří síly s Kadaní

Po dvou výhrách vyráží HC Motor České Budějovice na led nevyzpytatelné Kadaně. Sobotní utkání čtvrtého kola první ligy začíná v 17:30.

Z tábora Motoru

„Dva poslední zápasy ukázaly, že v ofenzívě budeme silní,“ liboval si po dvou tříbodových výhrách v rozhovoru pro hokej.cz Aleš Kotalík. Kapitán Motoru si ale ještě je vědom nedostatků ve hře svého týmu: „Musíme ještě zapracovat na defenzívě. Je to otázka koncepční práce a věřím, že časem to bude dobré.“ Občasná okénka v obranné hře ale dokáže svými zákroky napravovat Dominik Halmoši. Ten proti Šumperku dokonce vychytal čisté konto a z 99 střel za sebe propustil v rámci tří kol jen čtyři puky!

HC Motor si doposud užíval na první ligu nevídané divácké atmosféry. V Kadani ale pozná trochu jiný svět, na zápasy domácího mužstva sem chodí v průměru něco málo přes tři sta oddaných fanoušků. Dvě letošní domácí utkání HC Motor navštívilo deset tisíc fandů, stadion Kadaně loni za celou základní část pak 8500...

Co od zápasu v Kadani očekává forvard Zdeněk Ondřej? "Vím, že Kadaň je farmou Chomutova a je tam spousta mladých kluků, kteří jsou výborně fyzicky připraveni a podle toho budou hrát, takže očekáváme nepříjemný hokej založený na kondici. Mají tam také úzké hřiště, což by nám mohlo vyhovovat, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého."


4. kolo: SK Kadaň - HC Motor České Budějovice

sobota 21. 9. 2013, 17:30
ZS Kadaň

O soupeři: SK Kadaň

Založen: 1945
Stadion: ZS Kadaň (kapacita 3000 diváků)
Webové stránky klubu: www.skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo v ZČ (ve čtvrtfinále vypadnutí s Třebíčí)
Hlavní trenér: Karel Soudek

Sestava z posledního zápasu

Strmeň – Pelc, Kopáč, Opalek, Havel, Stehlík, Szakál, Rutta, Prošek – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Gajovský, Hromas – Hammerbauer, Novák L., Novák J. – Fronk, Hanták, Chlouba.


Kadaň do nové sezóny vede trenér Karel Soudek, českobudějovickým příznivcům dobře známý ze svého působení na jihu Čech. Po loňském úspěchu, kterým pro Kadaň páté místo v základní části rozhodně bylo, by i letos mužstvo z Ústeckého kraje rádo zamířilo do play-off. Kadaň funguje jako farma extraligového celku z Chomutova, takže v jejím týmu lze nalézt hodně Pirátů. Spolupráce je zaměřena především na rozvoj mladých hráčů, kdykoliv tedy Chomutov může poslat do Kadaně na rozehrání své hráče a kdykoliv je může odvelet zase zpět.

Příprava byla u Kadaňských jako na houpačce. Z jedenácti zápasů dokázali šest vyhrát, čtyři prohrát a v jednom remizovat. Los ligové soutěže má Kadaň skutečně nesmírně obtížný - na úvod překvapila výhrou na ledě favorita z Ústí nad Labem, ale v duelech s top týmy první ligy Boleslaví a Olomoucí už dvakrát prohrála. Zabere Kadaň proti HC Motor?

Zaostřeno na: Petr Jíra

Pětatřicetiletý útočník patří k tomu nejlepšímu a nejzkušenějšímu, co kadaňský kádr nabízí. Jíra patří k hokejistům, který je v Kadani na hostování z Chomutova, loni v jejím dresu nasbíral 35 bodů v 39 zápasech.

Věděli jste, že...

... Kadaň je stálým účastníkem první ligy už od roku 1998, kdy slavila postup ze třetí nejvyšší soutěže? Jejím nejlepším umístěním je pak právě loňské páté místo po základní části, letos by Kadaňští rádi nakoukli i do druhého kola play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....