Banes Motor České Budějovice
21.09.2013, Lukáš Dvořák, Marcel Holl

KAD - CEB 3:5 - Motor jede na vítězné vlně, odnesla to Kadaň!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Fantazie! I z druhého venkovního utkání si hokejisté českobudějovického Motoru vezou tříbodovou výhru! Na ledě Kadaně totiž zvládli strhující přestřelku ve třetí třetině a díky vítězné brance Petra Šachla jsou nadále na předních příčkách ligové tabulky.

Začátek utkání se nesl ve znamení nepřesných střel z holí hráčů obou celků. Jako první se osmělil domácí Jíra, ale Halmoši si s jeho střelou poradil. Po Jírově pokusu následovaly pokusy Šachla, Hantáka či Szakala, všechny byly ale neúspěšné. V další šanci se následně ocitl Lukáš Novák, který těžil z dobré kombinace mezi svým bratrem Jakubem a zadákem Opalkem. Na začátku 14.minuty byl vyloučen hostující Vráblík a Kadaň v přesilové hře pořádně zaměstnala Halmošiho, který zázračně vytáhl Kůsovu střelu do poloprázdné branky! Jak se říká nedáš - dostaneš. Toto pravidlo dokonale potvrdil na začátku osmnácté minuty zkušený obránce Motoru Jiří Moravec . Tomu se totiž podařilo prostřelit skrumáž, která se vytvořila před Strmeňovou brankou, a otevřít skóre zápasu. Necelé dvě minuty na to se dostal k velmi nebezpečné střele Kotalík, ale puk prosvištěl pouze mimo levé tyče domácí branky. V úplném závěru první třetiny byl vyloučen domácí útočník Jan Hammerbauer, který „podkopl“ brankáře Halmoši a inkasoval dvouminutový trest za nedovelené bránění. Motor tedy měl na konci první a na začátku druhé periody početní výhodu.

Tu se ale nepodařilo hostům z jihu Čech využít. Branek se diváci dočkali až v pětadvacáté minutě. Nejprve zvýšil náskok Motoru Miroslav Třetina, který si položil brankáře Strmeně a zakončil do odkryté branky. Netrvalo dlouho a rozdíl byl zase jen o jednu branku. Roman Chlouba zavezl puk do pásma a střelou z pravého kruhu prostřelil Halmošiho. Po kadaňském snížení se před domácí brankou zjevil osamocený Třetina, ale klička se mu nepovedla podle představ, a tak nakonec přestřelil kadaňskou branku. V následujícím průběhu třetiny bylo zaznamenáno několik střeleckých pokusů, které minuly tři tyče. Gajovský či Fronk na Halmošiho nevyzráli, a tak se ke slovu dostali hosté. Konkrétně Aleš Kotalík, který nejprve nepřekvapil Strmeně střelou z otočky a po chvíli se mu nepodařilo využít přihrávku od Miroslava Třetiny.

Do poslední třetiny vstoupili aktivněji domácí, kteří se snažili umazat jednobrankovou ztrátu. To se hokejistům v černožlutých dresech povedlo na konci šestačtyřicáté minuty. Prosadil se totiž Petr Mainer, který si poradil s obranou Českých Budějovic a trefou do šibenice vyrovnal. Vyrovnaný stav vydržel ale pouze půl minuty. Domácímu brankáři vyklouzl puk, který poté dopravil do branky Jiří Ferebauer. Domácí tak museli začít opět dobývat hostují branku. Nakonec se jim to povedlo v oslabení 5 proti 3. Roman Chlouba ujel, společně s Jakubem Stehlíkem, hostujícím zadákům a druhý jmenovaný naposledy vyrovnal stav utkání. Vyrovnaný stav vydržel opět jen chvilku, tentokrát celou jednu minutu. Petr Šachl totiž dorazil střelu Antonína Melky a vrátil svému týmu vedení, které už si Motor pohlídal až dokonce zápasu. V závěrečných minutách hrál Motor na jistotu a převážně vyhazoval či držel puky co nejdál od Halmošiho branky. Minutu a půl před koncem celého střetnutí se rozhodli domácí trenéři odvolat brankáře Strmeně, ale risk jim nevyšel. Do odkryté kadaňské klece se totiž trefil Zdeněk Ondřej, který tak určil konečný výsledek duelu čtvrtého kola první ligy.

Ohlasy po zápasu

Karel Soudek (SK Kadaň): "Sehráli jsme dobrý zápas, bohužel se špatným výsledkem. O výsledku rozhodly naše individuální chyby, soupeř nás v ničem nepřehrál, rozhodla jen naše nedůslednost. Ačkoliv za sebou máme 4 zápasy se silnými soupeři, očekávám, že další utkání budou ještě těžší, protože mužstva, která nemají kvalitu Mladé Boleslavi nebo Budějovic, budou o to víc bojovat. My však chceme bodovat a uspět kdekoliv."

Radek Bělohlav, trenér HC Motor České Budějovice: Podle našich malých zkušeností bych řekl, že hrajeme venku trošku líp než doma. Dnes jsme udělali méně chyb než soupeř a i díky tomu to dopadlo dobře. Nejspíše rozhodla utkání naše trpělivost. Přečkali jsme totiž úvodní nápor, ve kterém nás Kadaň tlačila. Prvních patnáct minut jsme odolali a potom už to bylo lepší. Přežili jsme kadaňský nápor a dá se říct, že jsme převzali otěže utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....