Banes Motor České Budějovice
23.09.2013, Miroslav Mayer

Mládež- zatím nejlepší hrací víkend

Č. B u d ě j o v i c e - V pořadí třetí hrací víkend mládeže byl zatím nejúspěšnějším v této sezóně. Juniorka dokázala porazit do Třinec a se silnými Vítkovicemi dokázala hrát. Starší dorost vyhrál všechny tři své zápasy a snad půjde již jen nahoru. Naopak již druhý domácí zápas po sobě prohrál mladší dorost A. Doma se mu zatím nedaří.

Juniorka

Lídr tabulky v Budvar aréně neuspěl

V pátek přijel do Budvar arény lídr tabulky HC oceláři Třince a před Jihočechy stál nelehký úkol. Museli totiž již bodovat. Na hře týmu bylo vidět, že půjde za vítězstvím a hodlá tomu vše podřídit. Na první gól domácích našli ještě Oceláři odezvu a po první třetině vedli o jednu branku. Ovšem Jihočeši byli lepším týmem a postupně svůj územní tlak dokázali proměnit i v branky. Ve třetí části se jim povedlo dát třetí branku a mít navrch. Třinečtí se odhodlali k power-play a domácí pečetili do prázdné branky své vítězství 4:2. David Bílek se blýskl dvěma body. První vítězství bylo zasloužené.

V obraně to hořelo

Hned druhý den se hrál další zápas a tentokrát přijely Vítkovice. Tradičně silný tým s řadou mládežnických reprezentantů ve svém středu. Tentokrát šli do vedení domácí, kteří využili dvojnásobnou přesilovku, ale Vítkovičtí dokázali jen vyrovnat. Domácí měli naději na zisk bodů až do třetí části a to hlavně díky brankáři Davidu Gábovi, který měl svůj den. Dokázal chytit i nechytatelné střely. Nestačil až na teč po střele od modré. Domácí obrana byla hodně v nedbalkách a tak i nadále hosté jezdili na Gábu dle libosti. Přesto se definitivně rozhodlo až při power-play, kde dokázali hosté dát dvě branky a stanovili tak stav zápasu na 4:1 ve svůj prospěch a po zásluze si vezou plný počet bodů.

Starší dorost

Rozhodlo se ve třetí třetině

I starší dorost už prostě musel bodovat. Přišlo to v pátek v zápase proti HC Pardubice. Začátek zápasu nenaznačoval, že by měli Jihočeši získat první body. Východočeši se dostali do vedení a nerozházelo je ani snížení domácího týmu a hned i pojistili dvojbrankové vedení. Do závěrečné části nasadit trenér Trummer jen tři útoky a domácím se hra začal dařit. Nejenže stačili vyrovnat, ale i strhnout vítězství na svoji stranu. Povedl se jim obrat ze 1:3 na 5:3. Hosté již jen v závěru upravili konečný stav na 5:4 a první body byly na světě. Dvě branky vstřelil Ondřej Šulek.

Dva body za vyhrané prodloužení

V sobotu hráli Jihočeši na Slavii. Hned první část přinesla pěr branek a o jednu více dali Budějovičtí. Ve druhé části se domácí zlepšili a dvěma brankami zápas otočili. Ve třetí části se povedlo hostům z Českých Budějovic zápas vyrovnat a šlo se do prodloužení. V něm byl faulován nejlepší budějovický hráč Pavel Samohejl. Ten proměnil nařízené trestné střílení a tím přidal druhý bod týmu za vítězství 5:4p.

Potvrzení stoupajíc formy

Dorostenci mají tuto sezónu velmi rychlý sled zápasů za sebou. V pondělí se hrálo již osmé kole. Jihočeši hráli svůj zápas v Liberci. Chtěli tam potvrdit, že předchozí dvě vítězství nejsou náhodná, ale značí nárůst formy. V Liberci se nejprve konala přestřelka, kde se obě mužstva střídala ve vedení. Ve třetí části vedli Tygři 4:3 a byli blíže k vítězství. Jenže Jihočeši dokázali vyrovnat a necelé tři minuty před koncem ještě přidali i vítězný gól. Tygři již nedokázali reagovat a tak bylo třetí vítězství v řadě na světe. Stejně, jako ta předchozí, skončilo utkání 5:4 pro Jihočechy. Dvě branky vstřelil obránce Josef Matoušek.

Mladší dorost A

Doma to zatím nejde

Extraligový dorost sehrál doma druhý zápas a chtěl bodovat. Venku vyhrál oba své zápasy a chtěl to potvrdit i doma. V zápase se Slavií začali Jihočeši dobře, když se ujali vedení. Jenže to bylo vše a domácím zvlhnul střelný prach. Zato Pražané se od druhé třetiny probudili a dokázali dát v každé části po dvou gólech. Bylo z toho celkové vítězství Slavie 4:1 a Budějovičtí si na první body na svém ledě budou muset ještě chvíli počkat. Jediným střelcem byl Martin Remiáš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....