Banes Motor České Budějovice
23.09.2013, Lukáš Dvořák

Přijde čtvrtá výhra v řadě? Motor přivítá Stadion Litoměřice

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tři výhry v řadě, to je aktuální bilance domácího Motoru. Zastavit se jej pokusí další prvoligový klub - HC Stadion Litoměřice. Ten v posledním utkání překvapivě zdolal favorizovanou Olomouc. Kdo vyjde ze středečního utkání lépe? Souboj pátého se sedmým začíná na ledě českobudějovické Budvar arény v 17:30.

O soupeři: HC Stadion Litoměřice

Založen: 1949
Stadion: Kalich Arena (kapacita 1750 diváků)
Webové stránky klubu: hclitomerice.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo v ZČ
Hlavní trenér: Jiří Doležal

Soupiska

Brankáři: Lukáš Lavinger, Jan Lukáš, Petr Přikryl, Vojtěch Sedláček.
Obránci: Václav Drábek, Jakub Evan, Marek Hrbas, Patrik Husák, Jakub Kolář, Angel Krstev, Dominik Málek, Radek Míka, David Skřivánek, Ondřej Smetana, Jakub Šulc, Dušan Žovinec.
Útočníci: Patrick Brzobohatý, Lukáš Cingel, Miloslav Čermák, Tomáš Doležal, Zdeněk Doležal, Miroslav Forman, Ondřej Hampl, Jaroslav Hašek, Martin Chabada, Adam Chlapík, Peter Jánský, Jakub Matai, David Merta, Martin Novák, Martin Procházka, Václav Racek, Tomáš Rubeš, Jan Rudovský, Luděk Škop, David Švagrovský.

Sestava z posledního zápasu

Přikryl (54. Sedláček) – Žovinec, Drábek, Hrbas, Husák, Málek, Šulc, Smetana, Krstev – Z. Doležal, Chabada, Merta – Brzobohatý, Rubeš, Procházka – Čermák, T. Doležal, Hašek – Novák, Škop, Matai.


Se vstupem do nového ročníku může být tým trenéra Jiřího Doležala vcelku spokojen. Po vysoké výhře v prvním kole na ledě Mostu (7:2) přišly sice dvě prohry s Ústím (5:6 sn) a favorizovanou Boleslaví (1:7), ale chuť si Litoměřičtí spravili v posledním kole, když v napínavém utkání porazili olomouckou Moru 4:3. Hrdinou zápasu byl pro domácí Miloslav Čermák (5+2), který zaznamenal dvě trefy, včetně té vítězné, a s pěti góly je nejpřesnějším střelcem soupeře a zároveň nejproduktivnějším hráčem (3. místo v kanadském bodování soutěže). U obou branek byla i nová posila týmu, Martin Chabada, jenž se sice ještě střelecky neprosadil, ale má pět asistencí.

Hosty ale trápí v současné době problém na postu brankáře. Nikde totiž není psáno, že nastoupí jejich opora, Petr Přikryl. Ten si právě v posledním utkání přivodil nepříjemné zranění prsteníku, se kterým se podrobil vyšetření v nemocnici. Zda bude fit a k dispozici zatím není známo. Koho by Stadion nasadil do utkání s Motorem lze jen těžko odhadovat. Vojtěch Sedláček odchytal utkání proti Ústí (navíc dochytal za zraněného Přikryla), Jan Lukáš zase v Boleslavi a svými čísly se chlubit rozhodně nemůžou. Blíže do brankoviště by ale asi o něco málo měl první jmenovaný.

Zaostřeno na: Martin Chabada

Jméno šestatřicetiletého útočníka si každý hokejový fanoušek spojí s pražskou Spartou, kde Chabada odehrál velkou část své hokejové kariéry. S ní také získal třikrát mistrovský titul a jeho výkony v rudém dresu jej vynesly až do seniorské reprezentace. Od sezóny 2006/07 pokračoval v hraní mimo tuzemská kluziště. Strávil čtyři roky ve švédské Lulee, rok v Södertälje, dokonce si zahrál KHL za Lev Poprad. V témže roce ještě odehrál pět utkání ve švýcarském Bielu, ale to bylo vše. Neustálé změny působiště ho dovedly k tomu, že na rok přerušil kariéru. Byl prý znechucen. Nakonec se Petru Přikrylovi povedlo přemluvit kamaráda a od nového ročníku spolu nastupují v dresu Litoměřic. Martin Chabada navíc potvrzuje, že na vrcholový hokej pořád má. S průměrem víc než bod na zápas patří k lídrům Stadionu. Klub doufá, že i on pomůže k tomu, aby se tým na čtvrtý pokus po postupu konečně dostal do vytouženého play-off. Papírově na to rozhodně má.
Tři nejhezčí akce Martina Chabady ze sezóny 2009/10, kdy ještě působil v Lulee.

5. kolo: HC Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice

středa 25. 9. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

V kabině domácích musí po čtvrtém kole panovat dobrá nálada. Až na smolné utkání s Havlíčkovým Brodem svěřenci Radka Bělohlava všechno vyhráli a vyhřívají se na pátém místě prvoligové tabulky. Každý zápas ale ukázal oblasti, ve kterých je ještě potřeba pečlivě pilovat. Ať už se jednalo o obrannou fázi v utkání se Šumperkem, což ale trochu bylo zapříčiněno rychlým vývojem utkání, nebo o inkasovanou branku ve dvojnásobné početní výhodě v Kadani. Nicméně tým, který se své současné podobě přiblížil až teprve před měsícem, zatím zvládá bodovat a dělat radost svým fanouškům. Hlavně i díky skvělé opoře v brankovišti, Dominiku Halmošimu. Pozitivní také je, že se bodové příspěvky hráčů v poli rozprostřely, a tak není potřeba spoléhat jen na jednoho.

Do utkání nebude moci s největší pravděpodobností zasáhnout Martin Semrád, který je nemocný. Naopak by se měl vrátit David Pavlíček, jenž je naprosto zdráv a připraven naskočit do utkání, stejně jako všichni ostatní hráči. ,,Chceme samozřejmě navázat na poslední úspěšné výsledky. Prakticky každý zápas jsme dělali nějaké změny v sestavě, protože hledáme ideální složení. Vzhledem ke krátké přípravě v tom ještě nějaký čas budeme pokračovat. Nečeká nás žádný snadný soupeř, ale věříme, že nás opět poženou skvělí fandové," hovoří před utkáním kouč Motoru.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Kříž, Prokop – Kotalík, Skuhravý, Třetina – Ferebauer, Melka, Bárta – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Mavrojanidis, Vaniš, Turek.

Věděli jste, že ...

... Litoměřice hrály českou nejvyšší soutěž? A hned dokonce ve dvou sezónách. Jednalo se o ročníky 1961/62 a 1963/64. Žádného dobrého výsledku ale nedosáhly. Za čtyřiašedesát utkání zvítězily pouze osmnáctkrát a vždy na konci soutěže spadly. Zajímavostí je, že při obou účastech inkasovaly stejný počet branek - 185.

Nezapomeňte si zakoupit nové číslo Hokejklubu, ve kterém naleznete velký plakát Marka Posmyka a rozhovor s Miroslavem Třetinou!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....