Banes Motor České Budějovice
24.09.2013, Miroslav Mayer

Juniorka odpočívá, ostatní týmy mají napilno

Č.B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží budou poněkud netypická. Juniorka měla mít v pátek volno a v sobotu hrát v Pardubicích, ale její zápas byl odložen. Junioři tak mají volný víkend. Starší dorost čeká naopak další super víkend, kdy sehrají tři zápasy v řadě. Dva zápasy venku sehraje i mladší dorost A. Mladší dorost B odehraje jeden zápas venku a jeden doma.

Starší dorost

Starší dorost čeká další strhující víkend tří zápasů v řadě. Doma si zahrají jen v pátek, kdy přivítají Mladou Boleslav. Jedná se o jejich první odvetu v tomto roce. S Bruslaři totiž již hráli a v městě aut podlehli těsně 1:2. Bruslaři jsou v tabulce na druhém místě, když z osmi zápasů získali patnáct bodů. Ovšem venku se jim hrubě nedaří, když ze čtyř zápasů vyhráli jen jednou a tak šance Jihočechů nejsou malé. Pokud potvrdí stoupající formu, mohli by si připsat další bodíky. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu se odehraje jihočeské derby číslo dvě. Budějovičtí jedou totiž do Písku a mají mu co oplácet. První derby totiž vyhrál v Budvar aréně Písek 3:2 a teď je tedy čas pro odvetu. Navíc Píseckým se letos vůbec nedaří, protože kromě vítězství v Českých Budějovicích již další body na své konto nepřipsali. Na svém ledě dokonce inkasovali nejvíce branek ze všech týmů. Derby bývá vždy ošidné, ale teď by měli Budějovičtí získat další body, které nutně potřebují.

V pondělí se bude dohrávat čtvrté kolo, které se pro nemoc Jihočechů nemohlo hrát. Českobudějovičtí jedou do Hradce Králové . Hradečtí jsou v tabulce druzí, když ze sedmi zápasů vybojovali patnáct bodů. Doma ze tří zápasů vyhráli dva. Naposledy vyhráli Hradečtí v Liberci 2:1 a prohráli v Mladé Boleslavi 0:2. V tomto zápase budou domácí mírnými favority a uvidí se, jak Jihočechům vystačí síly.

Mladší dorost A

Mladší dorost je zatím venku stoprocentní a pokud tuto tradic dodrží, měl by si připsat dalších šest bodů. Ve čtvrtek pojede tým trenéra Koldy do Mladé Boleslavi. Bruslaři nezačali dobře, když mají na svém kontě nula bodů a nejhorší skóre. Jihočeši by tedy nemuseli mít až takové problémy, ale ani domácí nedají nic zadarmo. V posledním kole prohráli Bruslaři ve Žďáru nad Sázavou 2:4.

V neděli pokračují dorostenci ve venkovních zápasech. Tentokrát zajíždějí do Žďáru nad Sázavou. Jedná se o nováčka soutěže, který loni vyhrál ligu mladšího dorostu. Ovšem zatím se mu nevídaně daří, když je druhý v tabulce. Ze čtyř zápasů dokázal hned tři vyhrát. Naposledy pokořil právě Mladou Boleslav 4:2. Jihočeši by se neměli nechat zahanbit a odvést si body domů do Českých Budějovic.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehrál zatím dva zápasy a jeden prohrál a jeden vyhrál. Ve čtvrtek se rozjede do Jihlavy. Ta odehrála tři zápasy a získal celkem pět bodů a patří ji pátá příčka. Svůj jediný domácí zápas Dukla vyhrála a bude tedy mírným favoritem. V posledním kole vyhrála Dukla v Liberci 4:3sn.

V sobotu se představí B tým dorostu doma. Jako výše uvedené dva týmy z Českých Budějovic i B dorost přivítá Mladou Boleslav. Bruslaři jsou v tabulce pod Jihočechy, když ze tří zápasů mají tři body. Naposledy ovšem dostali výprask v Jindřichově Hradci 10:5. Podobný výsledek by slušel i Budějovickému zápasu. Ten se odehraje v sobotu od 15.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....