Banes Motor České Budějovice
25.09.2013, Pavel Kortus ml.

CEB - LTM 1:2 - Nepovedený úvod ukončil vítěznou sérii Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejistům českobudějovického Motoru se nepovedlo natáhnout šňůru vítězství, když doma prohráli s Litoměřicemi 1:2. O osudu utkání rozhodla úvodní minuta, během které Jihočeši dvakrát inkasovali. Ve třetí třetině už jen snížil Aleš Kotalík.

Všichni diváci si ještě nestačili sednout na svá místa a už musel domácí brankář lovit puk ze své sítě. Miloslav Čermák nejprve vystřelil a Halmoši vyrazil puk před sebe. Puk si střelec stačil dojet a dorazit ho do okryté branky. Neuplynula ani minuta hosté se radovali znovu. Zdeněk Bahenský si zleva nejel a pod ramenem prostřelil Halomošiho podruhé. Postupně se domácí probudili a zvyšovali svoji aktivitu. První šanci měl Skuhravý při avizované výhodě. Domácí hráli hned dvě přesilovky po sobě, ale Lukáš neměl příliš práce. Na druhé straně musel Halmoši lapačkou vytáhnout střelu Martina Nováka. Pak hráli hosté přes minutu pět na tři, ale nepodařilo se jim ani pořádně Halomošiho ohrozit. Zbytek první části byli domácí sice lepší, ale Lukáš nemusel řešit žádnou složitou situaci. Po první části tedy Litoměřice vedli o dvě branky.

Ve druhé části se domácí snažili dát kontaktní branku a udržet se tak ve hře o body. Měli více ze hry a často byli návštěvou před Lukášem, ale nepodařilo se jim brankáře hostí nebezpečně ohrozit. Na druhé straně se napřáhl Bahenský a jeho střela se zastavila na tyčce domácí branky. Jihočeši zahrozili Melkou, který v nadějné pozici trefil brankáře Litoměřic. Při přesilové hře měl Motor šanci po střely Třetiny, ale Lukáš se štěstím vyrazil. I domácí měli možnost hrát přesilovku pět na tři. Sice měli šance, ale puk za záda brankáře nedostali.

Do třetí části vstoupili domácí aktivně a se zřejmou snahou a vstřelení branky. To se jim povedlo, když využili jednu z přesilovek. Po velkém zámku před Lukášem se napřáhl Aleš Kotalík a přesně trefil odkrytou část branky a Budvar aréně ožila. Následně nastala menší přestávka při poruše časomíry. Hosté měli velkou příležitost při další přesilovce, kdy na konci krásné kombinace byl Miloslav Čermák a Halmoši se stačil včas přesunout. Jihočeši pak nedokázali využít svoji další přesilovku a pomalu se blížila šedesátá minuta. V poslední minutě hráli domácí se šesti muži v poli, když Halmoši zůstal na střídačce. Půl minuty před koncem byl vyloučen hostující Šulc a Jihočeši hráli šest proti čtyřem. I přes velkou snahu se vyrovnat nepodařilo. Motor tak po třech vítězstvích doma padl s Litoměřicemi 1:2.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
00:19 Čermák Matai
01:05 Bahenský Hašek
44:25 Kotalík Moravec Skuhravý

Střely na branku
Skuhravý5
Melka3
Novák3
Kotalík2
Posmyk2
Kuchejda1
Ondřej1
Chmelíř1
Třetina1
Ferebauer1
Turek1
CELKEM21
Novák5
Bahenský4
Čermák3
Husák2
Smetana1
Matai1
Šulc1
Švagrovský1
Rubeš1
Krstev1
CELKEM20

Nejlepší hráči
ALEŠ KOTALÍK
Antonín Melka
David Kuchejda
MILOSLAV ČERMÁK
Zdeněk Bahenský
Jan Lukáš
Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (HC Motor): "První střídání rozhodlo prakticky o celém zápase. K začátku utkání jsme přistoupili hrozně. Chyby udělali mladí i starší hráči. Musíme se z toho ponaučit."

Jiří Doležal (Litoměřice): "Zvládli jsme výborně vstup do utkání. Od druhé třetiny nás domácí začali přehrávat hlavně v přesilovkách. Ve třetí části hry dali kontaktní gól a záleželo na štěstí, jestli vítězství udržíme. Byli jsme šťastnější v koncovce."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....