Banes Motor České Budějovice
27.09.2013, Miroslav Mayer

SDO: CEM - MLB 2:1sn - Čtvrté vítězství za sebou se narodilo po nájezdech

Č. B u d ě j o v i c e - Starší dorost HC České Budějovice nabírá formu. Vyhrál již čtvrtý zápas za sebou, když na svém ledě porazil po nájezdech mladou Boleslav. Góly byly k vidění až ve třetí části a do vedení šli hosté. Jihočeši vyrovnali až minutu před koncem při power-play. Při nájezdech byli úspěšní jen domácí.

Další kolo Rako extraligy staršího dorostu mělo na programu první letošní odvety. Jihočeši tak měli možnost oplatit Bruslařům z Mladé Boleslavi porážku z druhého kola. Úvod zápasu jim vyšel lépe, když zatlačili hosty před Růžičku a ten musel pár střel vyrazit. Aktivní byli hlavně Samohejl, Fencll a Šafář, ale ani jeden neměl přesnou mušku. Hosté se pomalu probouzeli a začali vystrkovat růžky. Jakub Planý se dostal před Kváču a ten měl plné ruce a nohy práce. Oba týmy měly možnost hrát i přesilovky, ale ani tam se nikomu nepovedlo dostat puk do sítě. Po dvaceti minutách tedy svítil na tabuli bezbrankový stav.

Ve druhé třetině byli Jihočeši lepším celkem. Měli slušné množství šancí, ale vždy jim v cestě stál boleslavský gólman Růžička, který stačil pochytat všechny domácí šance a střelecké pokusy. Hosté sice hráli hned tři přesilové hry, ale moc z nich neměli. Šance Budějovických měli hlavně Natan Vráblík a Pavel Samohejl, ale vždy jim něco ke vstřelení gólu chybělo. I přes převahu tak domácí gól nedali a dvou třetinách to bylo stále 0:0.

Na začátku třetí třetiny bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách. Oba týmy se spíše hledaly a vázla tím rozehra. Domácí přeci jen chtěli dát gól o něco více než hosté. V pěkné pozici Samohejl zamíchal puk a bekhendem trefil Růžičku. Postupně se hra zpřesnila a útoky Jihočechů sílily. Středočeši se ukázali po střele Sedmíka, kterou Kváča s problémy vyrazil. Vypadalo to, že se čeká, kdy dají domácí branku, ale červené světlo se rozsvítilo za domácí brankou. Bruslaři se dostali do tlaku a nejprve zachraňoval Kváča, ale pak nestačil na přesnou střelu k tyči Lirida Dupljaku, který tím ukončil čekání na gól. Jihočeši se snažili co nejdříve vyrovnat, ale Bruslaři zkušeně kontrolovali puk. Nakonec se jim povedlo vyrovnat při přesilové hře, kterou ještě zvýraznili o hru bez gólmana. Josef Matoušek se na modré napřáhl a propálil vše před sebou. Do konce třetí části už se nic nestalo a tak šel za stavu 1:1 zápas do prodloužení.

V prodloužení nejprve Bruslaři předvedli přečíslení dva na jednoho, které zakončili střelou vedle. Pak se ujali aktivity domácí a hlavně Panáček po přihrávce Brože měl před sebou prázdnou klec, ale minul. Domácí hráli 27 vteřin před koncem přesilovku, ale vytěžili z toho jen střelu Samohejla, která byla vytěsněna nad branku. Ani prodloužení tak o vítězi nerozhodlo. Nájezdy vyšly lépe domácím. Hned první proměnil Josef Matoušek. Hosté nebyli úspěšní ani jednou a tak druhý gól Vráblíka potvrdil zasloužené vítězství HC České Budějovice.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: dnes jsme byli v zápase lepším týmem. Místo toho, abychom se tlačili před brankáře a zasypali ho střelami a čekali na dorážku, snažili jsme s hrát po rozích. Hosté dali branku po naší chybě a nám se povedlo ke konci vyrovnat. Nájezdy nám vyšly a tato dělba bodů je spravedlivá.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....