Banes Motor České Budějovice
28.09.2013, Miroslav Mayer

SDO: PIS - CEM 1:3 - Druhé derby dokázali vyhrát Budějovičtí

Č. B u d ě j o v i c e - Druhé jihočeské derby v této sezóně RAKO extraligy staršího dorostu vyhráli hráči HC České Budějovice a oplatili tak Písku porážku z prvního zápasu. Budějovičtí vedli a domácí Písek dokázal jen jednou vyrovnat. Na další branky již domácí odpověď nenašli a tak si dorostenci připsali páté vítězství v řadě a dali zapomenout na špatný vstup do sezóny.
V první třetině diváci na píseckém zimním stadionu branku neviděli. Viděli však velké množství šancí na obou stranách a také několik vyloučení. Střelbou se v první části rozhodně nešetřilo a i mimo přesilových her bylo vidět mnoho zajímavých pokusů.

Ve druhé třetině jsme již mohli být svědky gólových momentů. Po sedmi minutách hry poslal hosty do vedení Fencl - 0:1. Písek však tento moment ustál a navíc se zvýšeným úsilím dokázal vyrovnat. O domácí zásah se postaral Jan Marcilis, který se blýskl perfektní individuální akcí. Oba týmy nadále pokračovaly ve vytrvalém obléhání soupeřovi branky a nikdo nemohl být na pochybách, že brzy padne další branka, avšak díky dobře chytajícím brankářům se již skóre nezměnilo.

Poslední třetina přinesla rozuzlení celého zápasu. Závěrečnou část zcela opanovali hosté, kteří vsítili dvě branky a rozhodli tak o svém vítězství. Ještě za vyrovnaného stavu se však hrál velmi atraktivní a rychlý hokej, bohužel pro domácí přišla tvrdá střela Petra Panáčka, který propálil Fogla – 1:2. Písek mohl poté několikrát vyrovnat, ale na výborném Kváčovi shořeli všichni domácí ostrostřelci. Hosté poté už jen trestali nedůslednost v obraně hráčů od Otavy, konkrétně David Matějka, který využil zmatků před Foglem – 1:3. Domácí se dlouho nemohli dostat do závěrečného tlaku. V posledních minutách, kdy jim byla nabídnuta i přesilová hra se probojovali k několika slibným šancím, ale ty ke gólu nevedli a skóre tak nezměnili.

Ohlasy po zápasu
Roman Heindl (IHC Písek): Dnešní zápas se mi ani nechce hodnotit. Naši hráči nedali do zápasu vše, co by měli, a proto utkání skončilo tímto výsledkem.

Jan Trummer (HC České Budějovice): Myslím si, že se dnes hrál dvě třetiny vyrovnaný hokej. Málo jsme se tlačili do koncovky, to jsme chtěli do třetí třetiny změnit. Chtěli jsme všechny střely mířit do brankoviště. Dali jsme pěkný gól na 2:1, který nás nakopl a nakonec rozhodl dnešní zápas.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....