Banes Motor České Budějovice
29.09.2013, Lukáš Dvořák

Petr Šachl: Neplatili jsme tu cenu za to, abychom ten gól dali

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Byl jediným střelcem českobudějovického Motoru na ledě suverénního Berouna. Navíc se svou trefou zařadil po bok dalších tří dvougólových střelců týmu. Řeč je o Petru Šachlovi, který naposledy nemohl svým spoluhráčům pomoci, takže měl větší chuť ukázat se v Berouně. To se mu sice povedlo, nicméně ani jeho přítomnost nevedla k výhře.

Petře, vy jste se vrátil do sestavy po jednozápasové absenci. Proč jste nehrál?
Měl jsem natržená nějaká vlákna v břišním svalu, takže trenéři uvážili, že by bylo lepší, abych si prostě odpočinul. Ještě to pořád není stoprocentní, ale už se s tím dá hrát.

Po prohraném utkání s Litoměřicemi jste přijeli na led lídra tabulky. Co přesně vám trenéři říkali, abyste změnili pro zápas s Berounem?
Samozřejmě ten začátek, který byl doma špatný. Trochu jsme se o tom pobavili, zapracovali na tom a hned to bylo dobré. Myslím si, že jsme odehráli kvalitní zápas, bohužel ale padly čtyři góly z přesilovek, oni dali tři, my jen jednu. Z naší strany tam bylo těch početních výhod dost a zase jsme je nevyužili. Naopak v oslabení nám to haprovalo, přitom do tohoto utkání jsme ho měli výborné (před Berounem žádná inkasovaná branka z třiadvaceti oslabení, pozn. autora). Musíme se na tyhle maličkosti zaměřit, protože to v dnešním hokeji vyhrává zápas. Byli jsme podle mě lepším týmem, ale právě tyto herní situace rozhodly.

Jak se vlastně zrodila ta vaše jediná přesilovková trefa?
Já jsem to dostal tak trochu nečekaně. Zavrávoral jsem, stihl jsem ale vystřelit, trefilo to hokejku, gólman klekl a ke mně se ještě ten puk dostal zpátky, takže jsem do toho plácl a prostě mu to prošlo mezi nohama.

Po vyrovnávací trefě Berouna jste i nadále soupeře přehrávali a působili jste lepším dojmem. Co scházelo tomu, aby přišla druhá branka v síti brankáře Šimbocha?
Já to slovo nemám rád, ale chybělo nám hlavně štěstí. Je to tak. Často to tam skákalo na brankovišti, jenže jsme asi byli málo důrazní, protože tam bylo hodně odražených puků od gólmana a my jsme do toho předbrankového prostoru nešli. Jak se říká, neplatili jsme tu cenu za to, abychom ten gól dali. Do příštích zápasů se musíme poučit.

V závěru prostřední části jste byl vyloučen za nedovolené bránění. S výrokem rozhodčího jste ale nesouhlasil. Proč?
S rozhodčím se musí vždycky souhlasit, ne? (smích) Já jsem toho hráče vůbec neviděl, spíš jsem si najížděl na přihrávku a hokejku jsem měl na ledě. Soupeř do mě asi nacouval a vypadalo to, že jsem ho podrazil. Já jsem se pak u rozhodčího nechtěl omlouvat, tak jsem se ho jen ptal, jestli musí pískat i nechtěné fauly. Prý musí (úsměv).

Krátce po startu závěrečného dějství jste dostali dvě slepené branky. Asi to hodně ovlivnilo váš výkon, že?
Určitě. Tam jsme prostě neuhlídali jejich přesilovku, i když oni nás v ní nijak zvlášť nepřehrávali. Jenže tam byly naše individuální chyby, ale to se prostě stává v hokeji. Ten, kdo je udělal, se z toho jistě ponaučí, protože je má v hlavě. Není třeba si to nějak vyříkávat, jsme dospělí lidé a do dalšího zápasu to napravíme.

Nyní máte náročný program, hned v pondělí vás čeká Dukla Jihlava. Po dvou prohraných zápasech bude potřeba bodovat, abyste neztratili kontakt s čelem tabulky ...
Ty body jsou třeba, ale hlavně hrajeme doma a před vlastními diváky chceme vyhrát! Bude to určitě kvalitní zápas, navíc si myslím, že natrénováno máme dost, takže tři zápasy v šesti dnech musíme zvládnout. Jsme profesionálové.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....