Banes Motor České Budějovice
30.09.2013, Miroslav Mayer

Starší dorost se rozjíždí

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka prožila jeden z mála volných víkendů v tomto roce. Ovšem jen zápasové volnému, jinak měla plný tréninkový zápřah. Starší dorost se už rozjel na vítězné vlně. Oba své zápasy vyhrál a získal dalších pět bodů. Mladším dorostům se tolik nedařilo. Extraligový tým jednou vyhrál a jednou padl. B tým oba své zápasy prohrál.

Starší dorost

Nájezdy dopaly dobře

Po třech vítězstvích v řadě se dorostenci chystali na další zápas doma, kde přivítali Mladou Boleslav . Zápas byl dlouho v režii domácích, ale nedařilo se jim dát branku. Pomalu to vypadalo, že kdo dá gól, ten vyhraje. Domácí gólman Kváča neměl moc práce, ale nakonec inkasoval jako první po chybě domácí obrany. Už to vypadalo, že Bruslaři odvezou všechny body, když měli Jihočeši možnost hrát přesilovku, kterou ještě zvýraznili odvoláním brankáře. Risk se vyplatil a minutu před koncem prostřelil obránce Josef Matoušek všechno před sebou a puk skončil v brance. Zápas se nerozhodl ani v prodloužení a na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch byli úspěšní pouze domácí a mají tak dva body za vítězství 2:1sn.

Odveta v derby vyšla

Hned druhý den se Budějovičtí přesunuli nejblíže, co to jde. Jeli totiž do Písku k druhému jihočeskému derby v této sezóně. První vyhrál Písek a tak měli Budějovičtí příležitost k první odvetě. Povedlo se! Hosté šli do vedení ve druhé části, kde ještě domácí vyrovnali. Ve třetí části se trefovali už jen Budějovičtí a to hned dvakrát. Písečtí nedokázali ani snížit v power-play a tak další body putují do jihočeské metropole a vítězství 3:1.

Mladší dorost A

Poprvé z venku bez bodů

Mladší dorost A jel ve čtvrtek ke svému dalšímu zápasu do Mladé Boleslavi. Zápas byl vyrovnaný a obě mužstva se střídala ve vedení. Ještě sedm minut před koncem zápasu vedli Jihočeši 3:2 a vypadalo to na další zisk bodů. Jenže domácím se povedlo dát dva góly a na to už Budějovičtí odpovědět neuměli. Prohráli tak 3:4 a poprvé se letos vrací domů bez zisku bodů.

Těžké vítězství na ledě nováčka

V neděli odehrál mladší dorost A další zápas na venkovním hřišti. Tentokrát cestoval do Žďáru nad Sázavou. Domácí jsou sice nováček soutěže, ale vede si zatím více než zdatně, což jasně ukazuje i průběžné první místo ve vyrovnané tabulce. Jihočeši začali zápas lépe a hned ve třetí minutě se ujali vedení. I vstup do druhé části vyšel lépe hostům, kteří přidali druhou branku. Domácí se snažili, co to dalo. Nakonec se jim podařilo pouze snížit na konečných 1:2, přestože byli v zápase střelecky aktivnější než Jihočeši. Ti tak získali další důležité body a v tabulce se drží blízko špice. Dva body v zápase si připsal Lukáš Matys.

Mladší dorost B

Vyrovnané utkání bez zisku bodů

Ligový dorost jel ve čtvrtek k dalšímu zápasu na Vysočinu, kde se utkal sDuklou Jihlava. Domácímu týmu se ve vyrovnaném zápase dařilo střelecky lépe než Jihočechům. Ti se sice snažili, ale branky nepřicházely. Ve třetí části vedla Dukla již o tři branky a Budějovičtí dokázali jen snížit na konečných 2:4.

Střelcům se nedařilo

V sobotu hrál B dorost v Budvar aréně a přivítal Mladou Boleslav. Bruslaři dali již v první třetině dvě branky a tím vlastně zápas rozhodli. Jihočeši totiž sice měli šance, ale nedařilo se je proměňovat. Ve třetí části střelecká mizérie domácích trvala a hosté mohli upravit na konečných 3:0 a všechny body vezou domů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....