Banes Motor České Budějovice
29.09.2013, Lukáš Dvořák

Tak jako za starých časů! Motor se pokusí vyzrát na Duklu Jihlava

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tyto vzájemné duely již navždy budou mít punc kvality. Do jihočeské metropole totiž přijíždí Dukla Jihlava. Tým, se kterým Motor utkal dvakrát v baráži o extraligovou příslušnost. Od doby, kdy českobudějovický celek poslal Duklu zpátky do první ligy, už se Jihlava v nejvyšší soutěži neobjevila. Podaří se domácím vyhrát pikantní duel? Zápas je naplánován na pondělní půl šestou.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo v ZČ
Hlavní trenér: Petr Vlk

Soupiska

Brankáři: Tomáš Fučík, David Rittich, Lukáš Sáblík.
Obránci: Roman Čermák, Jiří Dobrovolný, Filip Dundáček, Václav Jaroš, Martin Jícha, Tomáš Kaláb, Oldřich Kotvan, Petr Mocek, Matic Podlipnik, Miha Štebih, Vojtěch Zadražil.
Útočníci: David Březina, Tomáš Čachotský, Michal Důras, Radek Hubáček, Lukáš Jícha, Jakub Kadlec, Lukáš Krupka, Martin Kuřítko, Ondřej Malec, Roman Mikeš, Marek Prokš, Filip Seman, Tomáš Střecha, Viktor Ujčík, Michal Velecký, Martin Vysloužil, Adam Zeman.

Sestava z posledního zápasu

Rittich – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman - Hubáček, Důras, Prokš - Kuřítko, Velecký, Mikeš - Malec, Kadlec.


Stejně jako Beroun bude pro českobudějovické hokejisty těžký oříšek jihlavská Dukla, tým s historicky největším počtem titulů v nejvyšší československé hokejové lize. Pod vedením kouče Petra Vlka vkročila Jihlava do nové sezóny skvěle, protože první bodová ztráta přišla až v pátém kole na ledě Mladé Boleslavi (0:4). Hned v sobotu se ale zpátky vrátila na vítěznou vlnu. V domácí přestřelce sice nevyhrála za tři body, ale Olomouc zdolala gólem v prodloužení (5:4 pr.). Dukla se tak právem nachází jen o skóre na třetím místě a usilovně stíhá suverénní Medvědy.

Před novým ročníkem se v metropoli Vysočiny činili i nejvěrnější fanoušci klubu. Jakmile se objevila možnost zapojit odchovance Viktora Ujčíka do kádru Dukly, chopili se uspořádání finanční sbírky na vyplacení jeho hráčských práv a ještě teď pomáhají nastřádat co nejvyšší obnos, který v nejbližších dnech předají na domácím zápase jednateli klubu. Jenže, zdraví si někdy nevybírá a jihočeští fanoušci ho na ledě v Budvar aréně neuvidí, jednačtyřicetiletý forvard musí na operaci s kolenem. Hosté se tak budou spoléhat na Tomáše Čachotského (2+7) nebo ve formě hrajícího Adama Zemana (5+1), jenž v uplynulém kole zaznamenal první letošní hattrick.

Zaostřeno na: Petr Mocek

Že vám je tohle jméno povědomé? Není divu, vždyť je to stále extraligový hráč. Kmenový obránce Pardubic začal minulou sezónu v dresu Rytířů z Kladna, kde si mohl zahrát vedle zkušených harcovníků z NHL. Na začátku kalendářního roku se ale vrátil do svého mateřského celku. Pro něj možná škoda, právě Kladno vyřadilo Pardubice v předkole play-off. Před startem letošní extraligové sezóny se do kádru znovu nevešel, takže byl opět poslán na hostování, tentokrát o soutěž níž. A v Dukle se mu zatím daří, ačkoliv ještě nebodoval. Nebyl na ledě ani u jedné inkasované branky, naopak osm plusových bodů značí, že je talismanem pro úspěšné trefy svého týmu. Pokud tedy uvidíte tohoto beka kroužit po hřišti, bude se hráčům Motoru jen těžko prosazovat.

7. kolo: HC Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava

pondělí 30. 9. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši se sice nacházejí na sedmém místě tabulky, takže by se mohlo zdát, že po veškerých útrapách s místním hokejem jde o solidní umístění, přesto ale zejména díky výsledkům z domácích utkání nepanuje skvělá nálada. Ze tří utkání získat pouze tři body, navíc s poměrně přijatelnými soupeři, to není nic uspokojivého. A co si budeme povídat, ty těžší zkoušky na ledě v Budvar aréně ještě přijdou. Právě Dukla Jihlava tou jednou je.

Aby se Motor udržel v kontaktu s užší špičkou, bude potřeba znovu začít bodovat. Tou pozitivní zprávou je, že se už do sestavy vrátil zkušený Petr Šachl, který byl jediným úspěšným střelcem v Berouně. Nadále ale váznou přesilové hry, uchytí se pouze každá osmá. A těžko se bude prosazovat i proti Dukle, která inkasovala pouze ze čtyř oslabení. Motor se však soupeře nesmí zaleknout, protože další porážka by mu vůbec neprospěla.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Novák, Prokop, Posmyk, Kříž, Chmelíř, Vráblík – Třetina, Skuhravý, Kotalík – Mavrojanidis, Melka, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Turek, Přibyl, Bárta – Pašek.

Věděli jste, že ...

... na obou stranách je hned několik pamětníků druhé vzájemné baráže ze sezóny 2004/05? Pouze na straně Dukly však aktivních. V obraně se stále prohání Jiří Dobrovolný a útok řídí Tomáš Čachotský. Památné duely pamatují i Roman Turek, Petr Sailer a Radek Bělohlav. Ti už ale v pondělí brusle neobují.

Statistiky

7. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
HC Dukla Jihlava
7.
Umístění v tabulce
3.
6 / 3 - 0 - 0 - 3
13:12 / 9
Statistiky v sezóně
(základní část)
6 / 4 - 1 - 0 - 1
19:13 / 14
Aleš Kotalík 4 body (2+2), Jiří Moravec 4 body (1+3)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Tomáš Čachotský 9 bodů (2+7)
Aleš Kotalík, Jiří Ferebauer, Zdeněk Ondřej, Petr Šachl (2)
Nejlepší střelec v sezóně
Adam Zeman (5)
Jiří Moravec (3)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Tomáš Čachotský (7)
Jiří Moravec 4 body (1+3)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Matič Podlipnik 2 body (0+2)
Jiří Moravec, Petr Šachl, Jiří Ferebauer, Martin Semrád (2)
Aleš Kotalík (-4)
+/- bodování v sezóně
Petr Mocek (8)
Oldřich Kotvan, Martin Kuřítko (-1)
Václav Skuhravý (14)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Petr Mocek (14)
Dominik Halmoši 93,58% - 2,01
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
David Rittich 91,79 % - 2,19
Lukáš Sáblík 91,67% - 2,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....