Banes Motor České Budějovice
16.10.2013, Miroslav Mayer

Juniorku čekají zápasy s pražskými ”S”

Č. B u d ě j o v i c e - Minulý víkend mládeži výsledkově vůbec nevyšel , ale další kola jsou před námi a všechno může být zase jinak. Juniorka sehraje zápasy na svém ledě s pražskými S, a pokud bude naplno bodovat, její pozice se značně vylepší. Starší dorost po dvou porážkách bude chtít opět postupovat vzhůru tabulkou a to znamená zisk bodů. To samé se čeká i od mladších dorostů. Opět nás čeká super sobota, kdy se budou hrát zápasy juniorky a staršího dorostu na obou plochách.

Juniorka

Juniorce se doma vcelku daří, ale je v situaci, kdy vyhrávat doma prostě musí. V pátek přijede Slavia Praha. Pražané jsou osmí se šestnácti body, když ze čtyř venkovních zápasů získali sedm bodů. Slavia disponuje vyrovnaným útokem i obranou o čemž svědčí i vyrovnané skóre. Navíc poslední dva zápasy na svém ledě dokázali Slávisté porazit Liberec 6:4 a Mladou Boleslav 4:2. Jihočeši stále spoléhají na formu Luboše Roba, ale měli by začít bodově přispívat i další hráči. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Další body mohou Budějovičtí získat hned v sobotu, kdy přivítají Spartu. V tabulce je Sparta šestá se sedmnácti body, venku získala ze tří zápasů jen tři body, podobně jako Jihočeši. Celkově patří Sparta mezi nejvíce vylučovaná mužstva v soutěži. Minulý víkend porazili Pražená doma Mladou Boleslav 3:0 a Liberec 4:1. Obrana soupeře je tedy velmi pevná a Jihočeši to nebudou mít v žádném případě lehké. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost čekají dokonce hned tři zápasy v řadě. Začínají v pátek a to zápasem v Mladé Boleslavi. Bruslaři mají odehraný plný počet zápasů (o tři více než Jihočeši) a patří ji třetí místo s dvaceti pěti body. Navíc doma to Bruslařům jde náramně, když vyhráli šest zápasů ze sedmi. Oba soupeři se již letos dvakrát utkali a nejprve v Boleslavi vyhráli domácí 2:1 a pak v Budvar aréně Jihočeši 2:1sn. Středočeši jsou tak na tom o něco lépe, ale moc gólů v zápase nedávají. Naposledy vyhráli Bruslaři v Hradci Králové 2:0 a předtím prohráli v Písku 2:3. Snad tedy dorostenci HC České Budějovice znovu naskočí na vítěznou vlnu.

V sobotu se dorostenci zastaví doma, kde sehrají další derby zápas s Pískem. Písečtí sice vyhráli první derby v Budvar aréně, ale na další vítězství si museli počkat až do minulého týdne, když porazili doma překvapivě Mladou Boleslav. Celkově je Písek poslední se sedmi body a s nejhorší obranou v celé soutěži. Již byla odehrána dvě derby a nejprve Písečtí uspěli v Budvar aréně 3:2, ale odvetu v Písku pak Budějovičtí vyhráli 3:1. Zápas tak určitě přinesu zajímavý a vyhecovaný hokej, kde jsou přeci jen favority domácí hráči. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Po dni odpočinku pokračuje nejvyšší soutěž staršího dorostu v pondělí dalším kolem. Jihočeši se tentokrát vypraví do Hradce Králové. Východočeši drží poslední postupové, čtvrté, místo, když vybojovali dvacet čtyři bodů. Doma získali ze sedmi zápasů čtrnáct bodů. Celkově má na svém kontě Hradec Králové nejvíce trestných minut. Letos se soupeři zatím utkali jen jednou, když v Českých Budějovicích vyhráli domácí 5:2. Minulý víkend Hradečtí nejprve porazili doma Liberec 2:1 a pak podlehli na svém ledě Mladé Boleslavi 0:2. I tady nejsou Jihočeši bez šancí na úspěch.

Mladší dorost A

Ve čtvrtek zakončí mladší dorost svoji první čtvrtinu soutěže a zatím to není slavné. Z osmi zápasů jen tři vítězství a všechna na hřištích soupeřů a doma stále bez bodu. Právě ve čtvrtek je šance tuto statistiku změnit. Přijedou totiž Rebelové z Havlíčkova Brodu a ti jsou na tom ještě hůře než Jihočeši, neboť mají jen šest bodů a ty všechny vybojovali doma. Na hřištích soupeřů se Rebelům letos ještě nezadařilo a navíc vstřelili jen tři branky. Jasná šance na zisk bodů. V posledním kole podlehli Rebelové doma Mladé Boleslavi 3:4. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Druhý zápas sehrají Budějovičtí také doma, tentokrát přivítají HC Pardubice. Východočeši jsou v tabulce poslední se ziskem dvou bodů, které si přivezli z venku. Pardubičtí navíc mají, spolu s Havlíčkovo Brodem i nejhorší útok v soutěži. V první kole dokázali Jihočeši v Pardubicích vyhrát 6:3 a stejný výsledek by byl přejemný i tentokrát. Zápas se odehraje v neděli od 16.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost letos moc bodů nezískává. Tentokrát se utká v Třebíči se soupeřem, který je na tom jen o málo lépe než Jihočeši. Z pěti zápasů vyhráli Moravané dva a mají tak o dva body více. Doma ze dvou zápasů vyhráli jeden i tak jsou domácí favoritem tohoto zápasu a Budějovičtí by měli zabrat, aby v tabulce nezůstávali dole.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....