Banes Motor České Budějovice
18.10.2013, Pavel Mádl

JUN: CEM-SLA 4:1 - Jihočeši dokázali porazit Slavii a připsali si tři body!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jihočeši museli napravit reputaci, poněvadž minulý týden prohráli v Plzni a na Kladně. Do Budvar arény zavítala pražská Slavia, která si nedokázala poradit s Českými Budějovicemi. Jihočeši zdolali Pražany 4:1 a připsali si tři body.

Oba týmy vstoupily do zápasu téměř opatrně. Prvních deset minut první části se hrálo spíše jen ve středním pásmu a moc střeleckých příležitostí k vidění nebylo, ale ve 14. minutě z velkého tlaku domácích se zrodila první branka utkání. Luboš Rob se ujal kotouče, který přihrál Radku Prokešovi , ten objel Nováka a zakončil prakticky do prázdné brány - 1:0. Domácí byli při chuti a do konce první třetiny si vypracovali nějaké střelecké příležitosti, ale další branku už nepřidali. Jihočeši si tak po první části odnášeli do kabin jednobrankový náskok.

Do druhé třetiny domácí na hosty vlétli od prvního buly a vytvářeli si mnoho šancí, ale hostující brankář Novák dokázal většinu šancí pochytat. Po velké touze domácích se Jihočeši dočkali další branky, když se k puku dostal Jan Salák a z velkého úhlu překvapil Nováka. Domácí vedli už o dvě branky - 2:0. O pět minut později Jihočeši už dokonce odskočili do tříbrankového náskoku, když znovu z velkého tlaku vytěžili branku, kterou zařídil Jan Březina po hezké přihrávce od Davida Cibocha - 3:0. Domácí ještě měli možnost trestného střílení, které ale Emil Švec neproměnil. Jihočeši tak odcházeli spokojeně do kabin po druhé třetině.

Domácí do třetí části vstoupili tak, že nedostávali soupeře pod tlak a nikam nepospíchali. Trochu přestali hrát a hosté se toho snažili využít, měli mnoho střel, které ovšem Gába pochytal. Hosté se po zásluze ve 44. minutě dočkali čestného úspěchu, když se dokázal trefit Tomáš Moravec - 3:1. Jihočeši ale už žádné podcenění nepřipustili, a tak Luboš Rob po hezké přihrávce od Švece překonal Frodla, který nastoupil do třetí třetiny a vystřídal Nováka v bráně hostů - 4:1.

Budějovičtí tak dokázali odčinit dvě prohry z minulého týdne, když prohráli v Plzni a v Pardubicích. Pražskou Slavii porazili v poměru 4:1.

Ohlasy po zápasu
František Pomahač, trenér HC Slavia Praha:

Tak my jsme teď měli úspěšnou sérii tří zápasů a kluci k tomu přistoupili docela špatně první dvě třetiny, ale pak třetí třetinu už jsme hráli dobře, ale to už bylo pozdě honit výsledek. Já bych to shrnul takto: Tomáš Hertl je v NHL, protože je vychovaný, pracuje, má pokoru a je talentovaný, takže přeji ostatním juniorům, aby se mu aspoň trochu přiblížili.

Aleš Totter, trenér HC České Budějovice:

Myslím si, že jsme v první třetině hráli skvěle, pomohl nám první gól. Dvě třetiny jsme hráli dobře, i když první šanci zápasu měl soupeř, ale pak jsme hráli výborně. Takto se chceme prezentovat. Do poslední třetiny jsme nevstoupili moc dobře a po gólu na 3:1 jsme znervóznili a zbytečně jsme se nechali vylučovat, soupeře jsme pouštěli do brejkových situací, ale jsme rádi, že jsme dokázali porazit tak dobrý tým, jakým je Slavia.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....