Banes Motor České Budějovice
20.10.2013, Redakce

Vedení nastavilo nové cíle, tým se musí výrazně zlepšit

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První čtvrtina 1. ligy utekla velice rychle a po jejím skončení, a také po hodně nepovedeném zápase s Havířovem, přišel čas na hodnocení i ze strany vedení klubu. Na nedělní trénink dorazili i prezident klubu, generální manažer a provozní ředitel a důrazně promluvili s hráči. „Výsledkově i herně pro nás byla první čtvrtina neuspokojivá. Před mužstvo jsme postavili konkrétní cíl - skončit v základní části do 4. místa,“ vysvětlil generální manažer Stanislav Bednařík, jaké byly před mužstvo postaveny mety.

Jak se klub skládal, ví dnes už celá jihočeská hokejová veřejnost velmi dobře. Vše bylo ve spěchu, nebyl čas pořádně trénovat, tým měl minimum prostoru na sehrání a někteří hráči se zapojili až do mistrovských zápasů. Navíc v soutěži, která byla pro všechny v klubu zcela neznámou. „Po odehrání první čtvrtiny už ale můžeme hodnotit sílu protivníků, teď už víme, kam musejí sahat naše cíle, to jsme hráčům také důrazně připomněli,“ vysvětlil návštěvu v kabině Stanislav Bednařík. Ani on, podobně jako fandové, není spokojen s tím, jak se mužstvo zatím prezentuje. „Spokojenost je pouze s brankáři, jejich výkony jsou na velmi dobré úrovni, všichni ostatní, ať už jde o předpokládané lídry týmu, nebo mladé hráče, musejí výrazně přidat, jinak sáhneme ke změnám v hráčském kádru,“ zopakoval generální manažer svá slova, která pronesl v kabině před celým týmem. „V posledních zápasech jsme nebyli spokojeni ani s nasazením a bojovností. To je něco, co nelze přehlížet. Hráči si musí uvědomit, že nosit =M= na prsou je výsada a ne samozřejmost,“ doplnil provozní ředitel klubu Petr Sailer.

Podle všech indicií byl měl Motor jednoznačně patřit mezi nejlepší týmy 1. ligy, proto vedení určilo jako cíl 4. místo v základní části. „První čtvrtinu jsme nechávali mužstvo v relativním klidu, aby se sžilo, teď už ale přišel čas pro naše hodnocení a to nebylo pro hráče úplně veselé. Chceme zajistit divákům atraktivnější podívanou, protože si ji za svou skvělou podporu jednoznačně zaslouží. Právě divácká podpora řadí Motor mezi nejlepší v republice a výkony na ledě se tomu musí začít přibližovat,“ shrnul na závěr Stanislav Bednařík. Mužstvo na tom může začít pracovat hned v pondělí, kdy zajíždí do Havlíčkova Brodu. „Věříme, že naše slova tým nastartují a že už na Vysočině se u hráčů projeví to správné Motorácké srdce,“ uzavřel Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....