Banes Motor České Budějovice
24.10.2013, Redakce

V hale je to teď jak ve Španělsku na fotbale, těší ředitele Budvaru Jiřího Bočka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Budvar patří mezi největší sponzory jihočeského hokeje dlouhá léta, byl tu v dobách zlých i dobrých. Po třaskavých letních událostech byl právě Budvar mezi prvními, kdo vyjádřil podporu projektu hráčů kolem Radka Bělohlava. Ředitel pivovaru Ing. Jiří Boček se v rozhovoru ohlédl za tím, co všechno se v poslední době událo a jak vnímá novou éru HC Motor České Budějovice.
Národní podnik Budějovický Budvar v létě mezi prvními podpořil iniciativu bývalých hráčů kolem Radka Bělohlava na obnovu českobudějovického hokeje, co vás k tomu vedlo?
Budvar podporuje českobudějovický hokej dlouhodobě, a tak jsme se o dění kolem hokeje intenzivně zajímali i po velkých změnách v létě. Z možností, které tu nastaly, jsme vsadili na Radka Bělohlava, Stanislava Bednaříka, Petra Sailera, Romana Turka a Aleše Kotalíka, protože oni, jako zdejší hokejové legendy, jsou pro nás garancí toho, že hokej tu začne být opět srdeční záležitostí všech – klubu, sponzorů i fanoušků a že nepůjde jen a pouze o byznys.

Jak teď po nějakých dvou měsících hodnotíte to, co se podařilo v HC Motor vybudovat?
Vidím za klubem obrovský kus práce v naprosto nestandardních podmínkách. Do toho projektu někteří lidé ze začátku doslova „házeli vidle“, ale teď se ukazuje, že tahle cesta je správná. Léta se tradovalo, že jihočeští fanoušci mají „kapří krev“, ale teď je na hokeji vidět, k jaké obrovské změně došlo i v jejich myšlení. Fandí za každého stavu a člověk si připadá jako někde ve Španělsku na fotbale. Pro nás je důležité, že se do těchto prožitků prolíná i tradice originálního piva Budvar, které se čepuje všude v Budvar Aréně.

A co říkáte na výsledky týmu? Zatím se daří vcelku střídavě.
Pokud si někdo myslel, že bude Motor hned první a okamžitě postoupí do extraligy, tak pro takového člověka jsou výsledky zklamáním. Ale já jsem realista. Klub začínal z nuly, bez výstroje, bez pořádných tréninků, do toho problémy s občanským sdružením a přestupy do Hradce Králové. To možná diváky až tak nezajímá, ti chtějí vítězství, ale je třeba to vnímat, protože to mělo velký vliv na celý klub. Já ale vidím, že mužstvo má dobrého brankáře a spolehlivou defenzívu a teď už to chce jen začít střílet víc gólů. Ale k tomu stačí, aby hráči začali puk střílet mezi tyče do míst, kde není brankář (smích)

A jak vidíte podporu Budvaru do budoucna?
Jednoznačně chceme s klubem spolupracovat dlouhodobě. Pozitivně vnímáme i to, že se k podpoře hokeje vrací i některé další společnosti, které léta peníze nedávaly, jako například Madeta. A navíc podporujeme nejen klub samotný, ale i jeho věrné fanoušky z fanklubu. Zajistili jsme jim obrovskou sektorovou vlajku a umožňujeme jim i speciální prohlídky v našem pivovaru. A mým přáním je, aby tohle všechno nebylo pouze chvilkové, věřím, že tahle svébytná jihočeská spolupráce bude fungovat mnoho a mnoho let.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....