Banes Motor České Budějovice
30.10.2013, Jaroslav Pešek

CEB - KAD 6:2 - Zápas rozhodla výborná třetí třetina!

První dvě třetiny nabídly divákům vyrovnaný hokej, s šancemi na obou stranách. To nejpodstatnější se ale událo ve třetí části. V té domácí Motor rozhodl. Utkání bylo divácky velmi atraktivní. Viděli jsme mnoho gólů a emocionálně vypjatých momentů. Nejlepší výkon dnes předvedl Jiří Ferebauer, který zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Do první třetiny vstoupily oba týmy rozpačitě, a tak jsme v prvních minutách mnoho střel neviděli. Tempo se začalo měnit přibližně po pěti minutách hry, když domácí začali chodit více před branku a častěji stříleli. Za zmínku stojí například Skuhravého pokus, když těsně před brankou tečoval Novákovo nahození. Puk bohužel pro domácí skončil mimo. Další velkou možnost měl Aleš Kotalík, když střílel z levého kruhu. Jeho rána ale skončila také vedle. Domácí fanoušky poprvé rozjásal Jiří Ferebauer, když odražený puk poslal za Strmeňova záda. Záhy bylo v Budvar aréně ještě veseleji. Bártovu střelu vyrazil hostující gólman pouze před sebe, kde se k puku dostal Antonín Melka a trefil mezeru pod Strmeňovou vyrážečkou. Do konce první části se hra vyrovnala a gól už nepadl. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhou třetinu začali lépe svěřenci Radka Bělohlava. Byli důraznější a častěji ohrožovali soupeřovu branku. Dobrou šanci měl Luboš Rob, když při signalizované výhodě trefil tyčku Strmeňovi brány. Následující přesilová hra se Motoru moc nepovedla a nedokázali si vypracovat žádnou větší příležitost. Postupně začali iniciativu přebírat Kadaňští. Tento tlak vyústil v kontaktní gól Kadaně, když se nechal zbytečně vyloučit Ondřej a hosté přesilovou hru využili. Roman Chlouba přihrál přes brankoviště na Nikolu Gajovského a ten bez problémů Halmošiho překonal. Tento gól domácí trochu rozhodil a hra Motoru se začala zhoršovat. Do konce třetiny měla Kadaň několik dalších šancí na vyrovnání, ale v zakončení se jim nedařilo. Další gól už tedy v druhé části nepadl.

V prvních minutách třetí třetiny dostali domácí možnost na zvýšení svého náskoku v podobě přesilové hry pět na tři. Větší šanci si v ní vypracovali pouze Melka s Vanišem, ale ani jeden Strmeně nepřekonal. Kadaň tak v dvojnásobném oslabení neinkasovala a o chvíli později se jí dokonce povedlo vyrovnat. Po Kampfově akci za domácí brankou se ke střele dostal Ondřej Kaše, který trochu se štěstím překonal domácího gólmana. Bylo tedy vyrovnáno a zápas sliboval dramatickou koncovku. Ta se ale nekonala. Už o několik minut později totiž za domácí skóroval Lukáš Kříž, který korigoval Robovo nahození za Strmeňova záda. Diváci ještě ani nedosedli zpět na svá místa a už se mohli opět radovat. Chybu v rozehrávce hostí totiž za brankou vystihl Vaniš, předložil puk Jiřímu Ferebauerovi a ten svým druhým gólem v utkání vrátil Motoru dvoubrankové vedení. Domácí se ale s tímto stavem nespokojili a další gól přidal Tomáš Prokop který tvrdou ranou od mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslední branku utkání vstřelil Marek Vaniš, když trefil odkrytou klec, po krásné přihrávce od Prokeše a stanovil tak konečný výsledek na 6:2. V závěru zápasu jsme viděli i pěstní souboj, když si kadaňský Stehlík vyřizoval účty s domácím Chmelířem.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
14:20 Ferebauer
14:53 Melka Bárta
30:10 Gajovský Chlouba
45:10 Kaše Kampf
48:40 Kříž Rob Skuhravý
49:26 Ferebauer Vaniš Melka
51:20 Prokop Ferebauer
55:06 Vaniš Prokeš Rob

Střely na branku
Rob6
Vaniš6
Novák6
Skuhravý3
Ferebauer3
Posmyk3
Chmelíř3
Prokeš3
Melka3
Prokop3
Kříž3
Šachl2
Kotalík2
Třetina2
Semrád1
Přibyl1
Bárta1
Ondřej1
CELKEM52
Rutta3
Jíra3
Ton2
Gajovský2
Trefný2
Kampf1
Kaše1
Charousek1
Lehnert1
CELKEM16

Nejlepší hráči
JIŘÍ FEREBAUER
Luboš Rob
Marek Vaniš
NIKOLA GAJOVSKÝ
Jan Strmeň
Karel Ton
Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): Podle představ se nám povedla jenom úvodní třetina. Pak přišel náš tradiční problém, soupeř začal bruslit a hrál dobře. Naštěstí z toho padla jenom jedna branka. První polovina třetí třetiny byla z naší strany hodně ustrašená. O výsledku rozhodly přesilovky. Máme před sebou ještě dlouhou cestu, aby nás jeden gól nevykolejil.

Karel Soudek (SK Kadaň): První třetina nám nevyšla, přistoupili jsme k ní laxně a dostali dvě slepené branky. Potom jsme se zvedli a myslím, že druhou a polovinu třetí třetiny jsme odehráli dobře. Po naší chybě a vyloučení jsme však inkasovali další dva góly a bylo po zápase. Nepřijeli jsme se sem poprat, náš neúspěch ale vyplynul z emocí. S Mazancem si o mnoha jeho vyloučeních zítra určitě promluvím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....