Banes Motor České Budějovice
14.11.2013, Redakce

První změny - odchází Posmyk, přichází Kotaška

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výsledky Motoru netěší momentálně nikoho, i proto se vedení klubu snaží tým oživit. První výsledky dlouhodobých jednání právě přicházejí. "Marek Posmyk odchází do Litvínova, naopak naši obranu posílí odchovanec Ivo Kotaška," poukazuje na první obměnu sportovní ředitel Radek Bělohlav. A to zdaleka nejsou poslední změny, které vedení klubu připravuje.
Zkušený obránce Marek Posmyk měl do Litvínova už dříve vyřízeny střídavé starty, teď na sever Čech odchází minimálně na měsíční hostování. "Litvínov o něj měl zájem a my v rámci změn, které momentálně v týmu děláme, s jeho odchodem souhlasíme," vysvětlil Radek Bělohlav. Zároveň představil i hráče, který by Posmykovo místo měl zaujmout. "Ivo Kotaška je spolehlivý obránce a odchovanec klubu. Naposledy tu působil před dvěma roky a panovala s ním tehdy spokojenost, věřím, že na tyto své výkony naváže." Poslední dva roky odehrál Kotaška úspěšně v polské nejvyšší soutěži, kde slavil s týmem Sanoku i mistrovský titul, teď se stává kmenovým hráčem Motoru. "Zatím jde o měsíční zkoušku, ale věříme, že nás jeho výkony přesvědčí k dlouhodobé spolupráci," doplňuje domluvu s třiatřicetiletým hráčem Bělohlav.

A změny v týmu zdaleka nekončí, už ve čtvrtek se na tréninku objevil hráč, který ještě v loňském ročníku působil v KHL. O jeho možném angažmá se rozhodne velmi brzy.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice