Banes Motor České Budějovice
15.11.2013, Jakub Musil

V Budvar aréně se představí dva trápící se týmy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Bída s nouzí. Přesně tohle otřepané slovní spojení charakterizuje, v jakém jsou oba týmy, které se v sobotu představí v Budvar aréně, rozpoložení. Zatímco Ústí je dvanácté a od posledního místa ho dělí pouhý bod, Motor na tom není s dvěma body navíc o moc lépe. Je tedy jisté, že smolnou sérii budou chtít ukončit oba dva. Hraje se výjimečně už v 16 hodin!

O soupeři: HC Slovan Ústečtí Lvi

Založen: 1946
Stadion: Zlatopramen Arena (kapacita 6500 diváků)
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v ZČ
Hlavní trenér: Jaromír Šindel
Poslední vzájemné utkání: HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Motor ČB 3:0

Sestava z posledního zápasu

J. Dlouhý – Grin, Z. Sklenička, Holomek, Smetana, Vl. Brož, Vaněk, K. Černý, Motejlek – V. Meidl, Roubík, Daniel Boháč – Dostálek, Alinč, P. Přeučil – Baránek, J. Kloz, Rod – Vávra, M. Hanzl, Pořický. Trenéři: Jaromír Šindel, Tomáš Mareš.


Z počátku to nevypadalo, že na tom budou Ústečtí Lvi navzdory veliké obměně kádru zas tak zle. Z prvních sedmi zápasů totiž dokázali čtyřikrát zvítězit a jejich produktivita nebyla vůbec špatná. V druhé půlce první čtvrtiny však dokázali porazit jen právě budějovický Motor.

Není tak divu, že postupně klesali tabulkou, a když prohráli i poslední čtyři zápasy, zastavili se jeden bod před posledním místem. Doma nestačili na Most (3:5), v Havířově těsně prohráli (2:1) a nepovedly se jim ani domácí zápasy s Mladou Boleslaví (1:3) a Olomoucí (1:2).

Nepříznivé výsledky se samozřejmě nelíbí ústeckým divákům a při pondělním utkání s Mladou Boleslaví to dali vedení týmu pořádně najevo. Během zápasu se přesunuli k VIP tribuně a svými pokřiky poukazovali na nespokojenost s trenérem Jaromírem Šindelem a předsedou představenstva Josefem Vejlupkem. „Ústecké fanoušky chápu, že jsou rozladěni našimi výkony. Je tu více příčin, proč mužstvo je, jaké je. Věřím, že venkovní utkání v Českých Budějovicích nám trochu pomůže,“ konejšil Šindel rozhněvané fanoušky.

Zaostřeno na: Střelec Jaroslav Roubík

Určité pozitivum je, že i přes špatné výsledky našli Ústečtí ve svém středu hráče, který se umí gólově prosadit. A celkem pravidelně. Jaroslav Roubík, který začínal ve Spartě a svá nejlepší léta odehrál v Hradci Králové, kde měl po osmi odehraných sezonách průměr víc než bod na zápas, nastřílel tuto sezonu již 13 branek a je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže.

23. kolo: HC Motor České Budějovice – HC Slovan Ústečtí Lvi

sobota 16. 11. 2013, 16:00
Budvar aréna


Z tábora Motoru

Motor se potýká s velice podobnými problémy jako Ústí. Neuspokojivé výsledky tu však poměrně záhy přináší první změny. Z hráčského kádru odchází Marek Posmyk a do sobotního utkání by naopak měla naskočit nová posila, odchovanec budějovického hokeje Ivo Kotaška. Intenzivně se navíc jedná o dalších posilách. V jednom případě by dokonce mohlo jít o hráče se zkušenostmi z KHL.

Velice citelná změna ovšem přichází na pozici hlavního trenéra. Radek Bělohlav, který hrál klíčovou roli při záchraně budějovického hokeje, prozatím přenechá tuto pozici zkušenému Jaroslavu Jágrovi a bude se soustředit na činnost sportovního ředitele. Mužstvu by to tak podle generálního ředitele Stanislava Bednaříka mělo dodat ten správný impuls k lepším výkonům.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Kříž, Novák, Chmelíř, Moravec, Boháč, Prokop, Pavlíček - Melka, Skuhravý Kotalík – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Šperger, Pitule, Třetina – Vaniš, Rob, Ferebauer – Bárta.

Věděli jste, že...

…na pozici hlavních trenérů budou proti sobě stát dva bývalí brankáři? O jedenáct let starší Jaroslav Jágr začínal v RH Praha, chytal ve Slavii, Spartě a ČLTK Praha. V roce 1973 přestupil do Motoru České Budějovice, kde vytvořil nezapomenutelnou dvojici s Vladimírem Pláničkou. Na vojně byl v Dukle Jihlava a v roce 1980 ukončil sportovní dráhu.

Jaromír Šindel poprvé nastoupil v nejvyšší lize za TJ Vítkovice, zahrál si v Jihlavě i pražské Spartě a čtyři roky strávil ve finské lize. Zúčastnil se pěti mistrovství světa, dvou olympijských her a dvou kanadských pohárů. Kariéru ukončil v roce 1994 a stal se trenérem.


Statistiky

23. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
HC Slovan Ústečtí Lvi
11.
Umístění v tabulce
12.
22 / 6 - 3 - 1 - 12
51:54 / 25
Statistiky v sezóně
(základní část)
23 / 6 - 2 - 1 - 13
52:64 / 23
Aleš Kotalík 13 bodů (6 + 7)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Jaroslav Roubík 18 bodů (13 + 5)
Aleš Kotalík (6)
Nejlepší střelec v sezóně
Jaroslva Roubík (13)
Aleš Kotalík (7)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Zbyněk Sklenička (12)
Jiří Moravec 7 bodů (2 + 5)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Zbyněk Sklenička 12 bodů (0 + 12)
Chmelíř, Moravec (+4)
Miroslav Třetina (-9)
+/- bodování v sezóně
Sklenička, Vaněk (+2)
Kamil Černý (-13)
Zdeněk Ondřej (41)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Zbyněk Sklenička (53)
Dominik Halmoši 91,92% - 2,38
Hynek Kůdela 94,35% - 1,73
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Michael Petrásek 93,83% - 2,04
Jan Dlouhý 90,42% - 3,47
Zdeněk Orct 90,76% - 3,53
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....