Banes Motor České Budějovice
22.11.2013, Martin Pešek

SDO: CEM-MBL 4:2 - Po dvou vysokých porážkách přehrál st. dorost Boleslav

Souboj sousedů v tabulce a konkurentů v boji o play off vyzněl lépe pro dorostence Českých Budějovic, kteří Bruslaře z Boleslavi porazili především díky výbornému výkonu v první a druhé třetině 4:2. Díky výhře Budějovice přeskakují v tabulce právě Boleslav a posouvají se na čtvrtou příčku.

Oba dva celky vstoupily do utkání velmi svižně a mohli jsme sledovat zajímavou úvodní pasáž, ve které však branka nepadla. Už ve třetí minutě jsme se dočkali prvního vyloučení, faul Křikavy mohl potrestat hostující Skořepa, ale Pätoprstého střelu tečoval jen několik centimetrů nad horní tyčku. Další šance Bruslařů přišla o minutu později, Vaníček si zajel za obrannou linii Budějovic a prudkou ranou nechal vyniknout gólmana Kváču. Domácí však hru postupně vyrovnali a dočkali se i vedení, chvilkovou slabost hostující obrany v rozmezí desáté a jedenácté minuty využili dokonale a ujali se vedení 2:0. Nejprve napřáhl na levé straně Jan Farka a puk skončil až v síti, o minutu později se po přihrávce Pavla Samohejla dostal před osamoceným gólmanem Růžičkou k puku Natan Vráblík a zasunul jej za záda bezmocného brankáře. Nadále se hrál aktivní hokej v podání obou celků, vyraznějí šance však přišla až v samém závěru prvního dějství. Hosté dotlačili puk za brankáře Kváču, to se však nelíbilo rozhodčím, ani domácím hráčům, a strhla se potyčka. Následovala vyloučení na obou stranách a skóre se do první pauzy už nezměnilo.

V první části sudí udělil celkem deset dvouminutových trestů, ve druhé třetině tento trend nepokračoval a vylučovalo se pouze čtyřikrát. Budějovice přavzali iniciativu zcela na svou stranu a po zásluze se radovaly ze třetí vstřelené branky, když se ve 30. minutě střelecky prosadil Jakub Doktor. Gólu předcházela skvělá individální akce, kdy po naznačení střely hráč rychle objel branku a dostal puk do sítě. O pět minut později mohl navýšit vedení Budějovic útočník Schwarz, ale v rychlém úniku spolu s Fenclem nedostal puk do klece. Tentýž hráč se mohl dočkat branky i v 37. minutě, ale jeho střelu zastavila bližší tyčka Růžičkovy branky. Na druhé straně hrozil především urostlý obránce Adamík, ale ani jedna z jeho prudkých ran si cestu za Kváčova záda nenašla.

Mladá Boleslav vstoupila do závěrečného dějství ve zcela jiném stylu, uběhlo pouze 56 vteřin a hosté se dočkali snížení. Po přihrávce Mattise prostřelil Kváču hostující útočník Denis Pätoprstý a rozdíl ve skóre se snížil na dvě branky. V dalším průběhu třetí třetiny se podařilo Bruslařům hru vyrovnat a střídavě jsme sledovali zajímavé akce na obou stranách, další gól však přišel až v 55. minutě z hole Milana Průška – 3:2. Ihned po buly si na přihrávku Jakuba Planého počkal právě Průšek a poslal přesný projektil k bližší tyči, Kváča jen promáchl lapačkou. Hosté se v závěru utkání tlačili za vyrovnáním, ale Budějovice hrozily z rychlých protiútoků. Jeden z nich v čase 59:35 využil Ondřej Šulek, při power play Boleslavi trefil prázdnou branku a stanovil konečný stav 4:2.

Ohlasy po zápasu

Jan Trummer - trenér HC České Budějovice: Domnívám se, že dnes jsme odehráli excelentně první dvě třetiny, kdy jsme sice udělali pár chybiček, ze kterých nás soupeř mohl potrestat, ale celkově jsme hráli zodpovědně, především v obraně. Dokázali jsme využít příležitosti, které jsme měli. Kluci makali, to co jsme si řekli, tak plnili. Do třetí třetiny jsme nastoupili trošku lehkovážně, tak to ale bývá, když tým vede o tři branky. Bohužel hned v první minutě přišel první gól, což byl takový první trest, poté jsme se z inkasované branky vzpamatovali, bohužel vzápětí přišel druhý trest. Naštěstí jsme ale utkání dotáhli do vítězného konce a musím kluky pochválit, výborný výkon podal především gólman Kváča.

Jan Křivohlávek - trenér BK Mladá Boleslav: Nás mrzí především první třetina, kdy jsme si dokázali vytvořit šance, hlavně v přesilových hrách, bohužel jsme ale branku nedali a naopak dvě inkasovali. Poté jsme měli možnost i v přesilové hře ve druhé třetině, ale nevyužili jsme ji. Inkasovali jsme sice třetí gól, ale o pauze jsme kluky upozorňovali, že ještě není konec utkání. Vyšel nám začátek třetí části, dali jsme gól, ale v závěru nám chybělo asi trošku štěstí. Soupeři můžeme pogratulovat k vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....