Banes Motor České Budějovice
23.11.2013, Matěj Mayer

JUN: KOM-CEM 4:2 - Jihočeši jedou z Kajot Areny s prázdnou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka Českých Budějovic měla po včerejším vítězství v Olomouci dobré předpoklady k další výhře. Utkání v Brně bylo velmi vyrovnané a nakonec zvítězili domácí, kteří byli o něco šťastnější. Za stavu 3:2 si Jihočeši odvolali brankáře a zkoušeli hru v šesti, ale místo toho ještě inkasovali.

Do utkání lépe vstoupily Budějovice, které byly aktivnější a dokázaly si vytvořit hned několik nebezpečných šancí. Kometa ale byla přeci jenom ta, kdo skóroval jako první. To když Jakub Vágner vypálil od levého hrazení na nic netušícího Gábu, jenž měl zakrytý výhled. Vystřelený puk ke vzdálenější tyči ještě nečekaně zatočil a zapadl mezi tři tyče. To domácí jednoznačně nakoplo.

Ve druhé části měli o hodně navrch domácí, ale prosadily se už i Budějovice. Ale jednalo spíše o chybu domácích hokejistů. Jiří Smejkal nastřelil betony Klimeše a jeho spoluhráči kotouč sklepli nešťastnou náhodou do vlastní brány. A tak se opět začínalo za vyrovnaného stavu...

O pět a půl minuty minuty později však Brňané opět zamířili na bránu. Tentokrát na soupeřovu - budějovickou. Adam Raška po vyhraném buly vypálil na chytajícího Gábu, jenž betonem kotouč vyrazil před sebe. Poté to byl opět Raška, kdo z dorážky dokázal pro Brno navýšit skóre.

Osmnáct vteřin po začátku druhé třetiny se mohl Kometa uklidnit, jelikož využila ponechané výhody. Raška pálil od modré a kotouč se odrazil k dobře postavenému Danielovi Kuncemu, jenž nastavil hůl a kotouč doklepl do sítě.

České Budějovice ještě stihli snížit, když využili přesilovou hru. Velice tvrdou střelu Emila Švece, která zaduněla celou Kajot Arenou, Klimeš vykopl, ale odražený puk se ale dostal ke stejnému hráči, který už napodruhé proměnil.

O kosmetickou úpravu se v čase 59:59 ještě prosadil Petr Mrázek napálením puku do prázdné brány.

Ohlasy po zápasu
Pavel Pazourek: Byl to stejně těžký zápas jako včera. Budějovice včera vyhrály v Olomouci, takže měli do duelu s námi patřičnou chuť. My jsme dnes byli lepší, ale stejně jako včera jsme nevyužili několik příležitostí. Kdybychom je dali, bylo by to klidnější. Dnes nás hodně táhla první formace, zbytek mužstva bojoval a tak to má vypadat.

Jaroslav Formánek: Byl to vyrovnaný zápas, vyhráli šťastnější domácí, kteří dokázali využít naše chyby. My jsme si za výkon ve třetí třetině minimálně bod zasloužili, ale bohužel jsme náš největší tlak nedokázali dovést do vítězného konce. A hokej se hraje na góly, těch jsme dali méně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....