Banes Motor České Budějovice
29.11.2013, Jaroslav Pešek

V dalším kole se Motor pokusí uklidnit Rebely

Motor se potácí na spodních příčkách tabulky a leží na něm výsledková deka. Naopak sobotní soupeř z Havlíčkova Brodu zažívá skvělou sezónu. Po šestadvaceti kolech okupuje Rebel čtvrtou příčku a přímo srší sebevědomím. Podaří se nastartovat Motor a uklidnit Rebely? To se dozvíme v sobotu od 17:00. Partnerem utkání je E.ON.

O soupeři: HC Rebel Havlíčkův Brod

Založen: 1928
Stadion: Kotlina (kapacita 4 000 diváků)
Webové stránky klubu: hcrebel.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ (ve čtvrtfinále vypadnutí s Ml. Boleslaví)
Hlavní trenér: Jiří Mička
Poslední vzájemné utkání: 2:3

Sestava z posledního zápasu

Kacetl – Kolafa, Plášil, Jank, Beneš, Semrád, Korim, Zítka – Havel, Polodna (C), Číp – Petruška, Švihálek, Rousek – Dvořáček, Stach, Maliník – Tomi, Stehlík, Milfait.


V Havlíčkově Brodě jistě panuje spokojenost s dosavadním průběhem sezóny. Rebel se drží na skvělém čtvrtém místě a to jen o skóre za třetí Olomoucí. Pouze jeden bod pak ztrácí na druhou Jihlavu. Venku naposledy svěřenci trenéra Mičky prohráli druhého listopadu v Kadani. Od té doby jdou však výkony mužstva nahoru. Zvláště v poslední době chytl Rebel skvělou formu. Z posledních sedmi zápasů prohrál jen jednou a to doma s Mladou Boleslaví. Kromě lídra tabulky nezastavila Rebel ani Jihlava, ani v posledním kole Olomouc. S oběma těmito celky si Havlíčkobrodští poradili a na jihočeský led tak pojedou s velkým sebevědomím.

V Havlíčkově Brodě se prohání velký počet mladých a nadějných hokejistů. Pro fanoušky Motoru bude jistě zajímavá skupina perspektivních hráčů, kteří mají na Vysočinu vyřízené střídavé starty z Hradce Králové. Karel Plášil, Michal Švihálek, Tomáš Rousek nebo Ondřej Kacetl, to jsou hráči, kteří se ještě donedávna proháněli po ledě Budvar arény. V sobotu se pravděpodobně vrátí domů, bohužel ale v dresu hostí. Mladíci jistě hru Rebelu oživují, ale bodově táhne tým ostřílený Lukáš Havel, který je s dvanácti góly zároveň nejlepší střelcem Havlíčkova Brodu.

Zaostřeno na: David Dvořáček

Pro většinu lidí pravděpodobně velmi neznámé jméno, ale v Havlíčkově Brodě ho znají jistě velmi dobře. Odchovanec pražské Sparty letos působí v Rebelu druhou sezónu a zatím se mu daří. Se svým skóre pět gólů a dvanáct asistencí se zařadil na třetí místo produktivity svého týmu. To je na hráče, kterému je teprve dvacet jedna let úctyhodný výkon. Pro Rebel jistě velká naděje do budoucna.

27. kolo: HC Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod

sobota 30. 11. 2013, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru:

Motor provází smůla. V posledních třech zápasech Českobudějovičtí nezískali ani bod. Naposledy padli na horkém havířovském ledě poměrem 4:2. Smůla se ale hráčů Motoru drží i mimo led. Už od začátku sezóny se totiž trenéři musí vypořádávat s velkým množstvím zranění (Melka, Vráblík, Semrád). V posledním zápase chyběl i kapitán Aleš Kotalík, uvidíme, zda se na led vrátí už v sobotu proti Havlíčkovu Brodu. Po zranění by se mohl vrátit i Marek Vaniš


"Musíme prostě tvrdě pracovat a získat body. Právě body jsou tím impulsem, který mužstvo potřebuje nejvíc. Aspoň trochu se vyprazdňuje marodka. Do sestavy se vrací Kotalík, Vaniš a Kříž."

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Moravec, Pavlíček, Prokop, Kotaška, Chmelíř – Mavrojanidis, Přibyl, Šperger – Kniazev, Ferebauer, Bárta – Skuhravý, Rob, Eberle – Ondřej, Šachl, Kuchejda.

Věděli jste, že ...

... Motoru bylo v dosavadním průběhu sezóny nabídnuto už 137 přesilových her? Celkem v nich Budějovičtí dokázali dát osmnáct gólů. Rebel je na tom o něco hůře, ze 101 přesilových her, dokázali využít pouze deset.

Statistiky

27. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
HC Rebel Havlíčkův Brod
12.
Umístění v tabulce
4.
26 / 7 - 3 - 1 - 15
58:67
Statistiky v sezóně
(základní část)
26 /17 - 0 - 1 - 8
49:17
Aleš Kotalík 14 (6+8)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Lukáš Havel 20 (12+8)
Aleš Kotalík, Petr Šachl, Václav Skuhravý (6)
Nejlepší střelec v sezóně
Lukáš Havel (12)
Aleš Kotalík, Luboš Rob (8)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Petr Polodna (15)
Jiří Moravec 8 (2+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Karol Korim 10 (2+8)
Petr Šachl (+5)
Tomáš Prokop, Aleš Kotalík (-6)
+/- bodování v sezóně
Tomáš Semrád (+15)
Tomáš Chlubna (-3)
Václav Skuhravý (46)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Lukáš Havel (40)
Dominik Halmoši 91,60% - 2,54
Hynek Kůdela 93,41% - 1,99
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Daniel Dolejš 92,45% - 2,69
Ondřej Kacetl 95,30% - 1,89
Filip Šindelář 94,64% - 1,81
Petr Opršal 94,29 – 1,79
Partnerem utkání je E.ON, jedna z největších energetických společností na světě, působí v České republice již více než 10 let. Elektřinou zásobuje 1,2 milionu zákazníků. S téměř dvacetiprocentním podílem na trhu s elektřinou je zkušeným a spolehlivým partnerem pro své zákazníky. Zemní plyn v současné době dodává 200 000 zákazníků po celé republice.

Kromě dodávky elektřiny a zemního plynu nabízí svým zákazníkům také řadu doplňkových produktů a služeb. Jednou z těchto služeb je E.ON Zajištění. Jedná se o pojištění pro případ pracovní neschopnosti, ztráty zaměstnání nebo hospitalizace. Můžete tak předejít nepříznivé finanční situaci a být zajištěni i v situacích, které nečekáte. Pro více informací o této službě a možnost sjednání navštivte www.eon.cz/zajisteni.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice