Banes Motor České Budějovice
29.11.2013, Redakce

Obranu Motoru vyztuží Jaroslav Kasík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Obrana českobudějovického týmu po odchodech Posmyka a Nováka a vzhledem ke zraněním Semráda a Vráblíka potřebovala jednoznačně posílení. Proto přichází ze slovenského Popradu třicetiletý bek Jaroslav Kasík. Na jihu Čech se objeví v pondělí.
Jaroslav Kasík je odchovancem Sparty, kde v několika zápasech ochutnal i mistrovský ročník 2005-06. Následovaly jeho několikaleté štace ve slovenském Popradu, kde byl klíčovým obráncem, a v Mladé Boleslavi. Spolehlivý bek si pak vyzkoušel i dres Vítkovic a na skok byl v sezoně 2011-12 i zpět v mateřské Spartě. Nejvíc si jeho věrných služeb ale cenili právě v Mladé Boleslavi a Popradu, kde zahájil i letošní sezonu. "Potřebovali jsme zkušeného obránce s dobrou rozehrávkou, z možných kandidátů se nám Kasík jeví jako ta správná varianta," popsal důvody angažmá nového obránce sportovní ředitel Radek Bělohlav.

Kasík, v Česku stále kmenový hráč Sparty, přichází na hostování do konce sezony. K týmu Motoru se připojí na pondělním tréninku, pokud se podaří vyřídit všechny přestupové formality, mohl by nastoupit už do utkání v Třebíči.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....