Banes Motor České Budějovice
09.12.2013, Redakce

Novou energii dodá hokejistům ČEZ!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Energetická společnost ČEZ a Jihočeský kraj se aktivně zapojily do záchrany hokeje v Českých Budějovicích. V pondělí 9. prosince podepsali zástupci HC Motor České Budějovice a ČEZ smlouvu o podpoře ve výši 5,6 miliónu korun, která garantuje, že hokej v krajském městě „přežije“ sezónu 2013 – 2014.

„Českobudějovický hokej se letos po dlouhých desítkách let ocitl opět na začátku. Rozjet prvoligový klub se nám v časové tísni podařilo. Dalším klíčovým krokem ale bylo zajištění generálního partnera. A tím se i díky Jihočeskému kraji stává pro letošní sezónu Skupina ČEZ,“ uvedl prezident klubu HC Motor České Budějovice Roman Turek. Partnerství stvrdil svým podpisem přímo předseda představenstva a generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš. „Jako provozovatelé Jaderné elektrárny Temelín jsme a chceme být dobrým sousedem a chápeme zájem na udržení hokeje, který tady má 85letou tradici. Věřím, že dnešní podpis smlouvy přinese na hokejky budějovických útočníků klid a energii a že ČEZ Motor bude úspěšným a stabilním klubem,“ poznamenal generální ředitel Skupiny ČEZ.

Celkové náklady na provoz klubu se v sezóně 2013 – 2014 pohybují zhruba na úrovni 35 miliónů korun. Skupina ČEZ se objeví nejen na dresech, mantinelech, či ledové ploše, ale také v názvu klubu, kde nahradí zkratku HC. Nový název klubu tak zní ČEZ Motor České Budějovice. Dění v budějovickém týmu bude pozorně sledovat i Jihočeský kraj. Finanční prostředky na hokej byly totiž uvolněny z prostředků takzvané rámcové smlouvy o spolupráci uzavřené mezi společností ČEZ a Jihočeským krajem v dubnu 2009 na dobu deseti let.

„Hokej patří neodmyslitelně k jižním Čechám. Vyrostli zde hráči, kteří propagovali Českou republiku v zahraničí. Jmenovat je určitě není potřeba. Kraj nemá sice moc možností jak pomoci, ale věřím, že díky podpoře Skupiny ČEZ, se podaří hokej na kvalitní úrovni v Českých Budějovicích zachránit,“ dodal jihočeský hejtman Jiří Zimola. Českobudějovický tým pod novým vedením má výraznou podporu fanoušků. Průměrná návštěvnost domácích zápasů se pohybuje okolo čtyř tisíc diváků, což je bilance vyrovnávající se extralize.

Kapitán Aleš Kotalík s předsedou představenstva a generálním ředitelem Skupiny ČEZ Danielem Benešem pózují u nového dresu českobudějovických hokejistů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....