Banes Motor České Budějovice
12.12.2013, Redakce

Mládeži chceme naopak pomoct, říká Bednařík

Negativní reakce vůči A týmu ČEZ Motor České Budějovice od některých rodičů a trenérů z občanského sdružení HC České Budějovice, donutily vedení Motoru k vyjádření. „Na to, komu ČEZ poslal své sponzorské peníze, jsme neměli žádný vliv,“ vysvětluje generální manažer klubu Stanislav Bednařík, který má naopak velký zájem na tom, aby spolupráce mezi mládeží a A týmem fungovala.
ČEZ byl dlouholetým partnerem mládežnického hokeje v Českých Budějovicích. Od roku 2009 putovalo od energetické společnosti do pokladny mládežnického hokeje 23 miliónů korun. Letos se ČEZ kvůli kritické situaci v Motoru rozhodl podporu nasměrovat právě do dospělého týmu. „Došli jsme k závěru, že pokud dospělému hokeji nepomůžeme, tak se může stát, že nebude takový, jaký ho všichni mnohá desetiletí známe. Žádný hokejový klub ale nemůže mít budoucnost bez mládeže. Proto pro další podporu budějovického hokeje bude pro nás důležitá stabilizace situace mezi mládežnickým hokejem a A týmem,“ uvedl už na tiskové konferenci generální ředitel firmy ČEZ Daniel Beneš. Generální manažer Motoru Stanislav Bednařík pak dodává: „My jsme standardně žádali o sponzorské peníze společnost ČEZ, ona sama se rozhodla, komu a jakou formou je pošle. Rozhodně jsme nikterak nepřispěli k tomu, aby je nedostala mládež. Naopak, naším cílem je, aby mládežnické týmy prosperovaly. Jsme připraveni je do budoucna podpořit i z našich peněz,“ popisuje situaci Bednařík.

Celá spolupráce mezi profesionálním týmem ČEZ Motor České Budějovice a mládeží čeká na klíčový moment – valnou hromadu občanského sdružení. Na její výsledky ostatně čeká i ČEZ. Pokud se vztahy mezi oběma subjekty, tedy A týmem a mládeží, dostanou na stejnou úroveň, jak je běžné ve všech týmech po celé zemi, určitě se ustálí i finanční situace kolem mládežnických celků HC České Budějovice.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....