Banes Motor České Budějovice
15.12.2013, Jaroslav Pešek

Motor má před sebou těžký úkol - zdolat Jihlavu

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na ledě Budvar arény se představí aktuálně třetí tým prvoligové tabulky HC Dukla Jihlava. V sezóně má Motor s tímto soupeřem vyrovnanou bilanci, oba týmy vybojovaly vítězství na svém vlastním ledě. Podaří se Budějovickým zlomit podruhé Duklu? Přijďte se podívat, jak tento souboj tradičních soupeřů dopadne. Zápas začíná v 17:30, vstupenky můžete zakoupit ON-LINE!

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo v ZČ
Hlavní trenér: Petr Vlk
Vzájemná utkání: 1:2, 1:0pp

Sestava z posledního zápasu

Rittich – Dobrovolný, Štebih, Kaláb, Podlipnik, Mocek, Jícha M., Čermák – Čachotský, Mikeš, Zeman – Důras, Velecký, Seman – Haluza, Hubáček, Prokš – Jícha L., Malec, Kuřítko.


Dukla v letošním ročníku naplňuje všechna očekávání a dokazuje, že na první ligu má velice silný tým. Po třiceti dvou odehraných kolech se celek z Vysočiny drží na skvělém třetím místě pouhý bod za druhou Olomoucí a s náskokem sedmi bodů na Havlíčkův Brod. Z posledních pěti zápasů dokázali Jihlavští vykřesat solidních jedenáct bodů. Padli jen proti lídrovi z Mladé Boleslavi (0:2). V posledním zápase pak dokázali na samostatné nájezdy porazit Olomouc (2:1). Za zmínku stojí ještě zápas třicátého kola, kdy Jihlava rozstřílela Ústecké lvy poměrem 9:2.

Motor si bude muset dávat velký pozor na jihlavský útok. Svěřenci trenéra Vlka se totiž mohou pyšnit druhým nejproduktvinějším útokem v lize (lepší je jen Mladá Boleslav), dokázali totiž vstřelit úctyhodných 111 branek. Motor je na tom v tomto ohledu přesně naopak, jeho hráči totiž vstřelili pouhých 68 branek, což budějovický celek řadí až na předposlední místo co se týče produktivnosti útoku. Ze skvělých týmových výsledků jihlavského celku těží i jednotlivci, jako je například Radek Hubáček (11+17) , nejlepší střelec týmu Adam Zeman (18+8) nebo Tomáš Čachotský (17+35), který je zatím nejproduktivnějším hráčem celé první ligy.

Zaostřeno na: Tomáš Čachotský

Odchovanec Jihlavy, který si několikrát vyzkoušel i nejvyšší českou soutěž a to v dresu Znojemských Orlů, Karlových Varů, ale v sezóně 2004/05 také v dresu svého mateřského týmu. Přestože si Čachotský vyzkoušel několik různých klubů, vždy se vrátil domů do Jihlavy. U jihlavských fanoušků jde tedy o velice oblíbeného hráče. Ovšem nejen lidé v hledišti, ale také trenéři musejí mít radost, že obléká právě jihlavský dres. Už teď je jasné, že Tomáš Čachotský hraje svou životní sezónu. Po 32. kole má na svém kontě 52 bodů. Lépe na tom byl jen v sezóně 09/10, kdy za 46 zápasů získal jen o bod víc, tedy 53. Dá se předpokládat, že letos tento svůj osobní rekord překoná. V tabulce bodování hráčů zaujímá průběžné první místo s náskokem šesti bodů na boleslavského Davida Výborného. S tímto boleslavským špílmachrem se zároveň dělí o první místo v počtu asistencí, oba nasbírali shodně 35 gólových přihrávek.

33. kolo: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava

pondělí 14. 12. 2013, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Nový trenér Petr Rosol má za sebou první tři utkání na lavičce budějovického Motoru. Po úvodní výhře na nájezdy v Kadani (1:0) přišla domácí prohra s Litoměřicemi (0:3). V posledním zápase vybojovali Budějovičtí vítězství 2:0 na ledě Berounských Medvědů, kdy oba góly vstřelil kapitán Aleš Kotalík. Motor tedy konečně začíná vozit body zvenku, což se dlouho dobu nedařilo.

V Českých Budějovicích všichni doufají, že se Motor konečně rozjede naplno. Největším problém je zatím koncovka. Na góly se Jihočeši obrovsky nadřou. Doufejme, že dva góly kapitána Aleše Kotalíka v posledním zápase znamenají probuzení klíčového střelce. Dlouhodobě dobré výkony podává trojice Šachl - Ondřej - Kuchejda, odtud by také mohlo přijít prolomení střelecké smůly. Naopak v obranných řadách Motor žádné větší problémy nemá. Dvojice nově příchozích obránců Kasík - Bohunický se zatím jeví velice dobře a skvělé výkony podává v brankovišti Hynek Kůdela. Uvidíme, zda dokáže budějovická obrana odolat obrovské síle jihlavského útoku.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Bohunický, Kotaška, Moravec, Pavlíček, Chmelíř, Vráblík, Kasík, Kříž – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Skuhravý, Bárta – Kňazev, Rob, Švec.

Věděli jste, že ...

...Dukla hrála nejvíce přesilovek ze všech týmů první ligy? Celkem jim rozhodčí nabídli 176 přesilových her, ve kterých Jihlavští dali 29 branek. Co se týče počtu přesilovek na druhém místě je ČEZ Motor České Budějovice se 150 početními výhodami.

Statistiky

33. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Dukla Jihlava
12.
Umístění v tabulce
3.
32 / 9 - 4 - 1 - 18
68:76
Statistiky v sezóně
(základní část)
32 /17 - 7 - 2 - 6
111:75
Aleš Kotalík 18 bodů (10+8)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Tomáš Čachotský 52 bodů (17+35)
Aleš Kotalík (10)
Nejlepší střelec v sezóně
Adam Zeman (18)
Luboš Rob (9)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Tomáš Čachotský (35)
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Zdeněk Čáp 9 bodů (1+8)
Petr Šachl (+8)
Václav Skuhravý (-13)
+/- bodování v sezóně
Tomáš Čachotský (+25)
Martin Kuřítko (-4)
Václav Skuhravý (93)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Ondřej Malec (45)
Dominik Halmoši 91,60 % - 2,54
Hynek Kůdela 94,30 % - 1,66
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
David Rittich 91,82 % - 2,26
Lukáš Sáblík 91,18 % - 2,33
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....