Banes Motor České Budějovice
18.12.2013, Redakce

Majitelé klubu se sešli s Radou města

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Velmi důležitá schůzka pro budoucí fungování českobudějovického hokeje proběhla na Radě města České Budějovice. Na tu byli pozvání majitelé hokejového klubu ČEZ Motor České Budějovice. Oba subjekty mají velký zájem na tom, aby se českobudějovický hokej co nejdříve probudil ze zlého snu roku 2013.
Hlavním bodem jednání byla diskuse kolem budoucí koncepce hokeje v největším jihočeském městě. Nejdiskutovanější byla situace kolem mládeže. „České Budějovice byly dlouhá léta jednou z největších líhní českých hráčů pro NHL, KHL i reprezentaci. A právě výchova vlastních hráčů je naším cílem i pro budoucnost a stejně to vidí i zástupci města,“ popsal generální manažer Stanislav Bednařík rozhovory s radními. „Nastavení budoucí spolupráce s občanským sdružením spravujícím mládež vidíme jako klíčovou my i radní. Prodiskutovali jsme ale i další problémy, které klub ve vztahu k městu musí řešit,“ doplnil Bednařík.

Dobrou zprávou je každopádně to, že radní projevili o budoucí fungování hokeje ve městě velký zájem a dohoda o budoucí spolupráci je na dobré cestě. Protože je ale celá problematika velmi složitá, dohodli se zástupci města i klubu na tom, že v polovině ledna dojde k další schůzce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....