Banes Motor České Budějovice
02.01.2014, Jaroslav Pešek

Jak na nový rok, tak po celý rok. Vyhraje Motor v Ústí?

První utkání roku 2014 bude bojem o veledůležité body. Motor pojede do Ústí nad Labem,kde se sřetne s místními Lvy. Půjde o souboj dvou týmů, které spolu soupeří o účast v play-off a Motoru by výrazně pomohlo, kdyby získal body. Utkání bude jistě speciální i pro trenéra Rosola, který v Ústí zažil velkou část své kariéry.

O soupeři: HC Slovan Ústečtí Lvi

Založen: 1945
Stadion: Zlatopramen Arena (kapacita 6500 diváků)
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v ZČ
Hlavní trenér: Milan Skrbek
Vzájemná utkání v sezóně: 0:3 sn, 3:2

Sestava z posledního zápasu

Dlouhý – Smetana, Pavlík, Grin, Černý, Brož, Vaněk, Vobořil, Holomek – Tůma, Rod, Sklenička – Vávra, Přeučil, Boháč – Kuchynka, Hanzl, Pořický – Videlka, Dostálek.


Ústečtí Lvi prožívají tuto sezónu velice podobně jako českobudějovický Motor. Zklamání, nedostatečné výkony a smutné publikum, které je zvyklé na hokej mnohem vyšší úrovně. Oba týmy měnily trenéra, ovšem Ústí jen jednou. Na pozici Jaromíra Šindela byl koncem listopadu dosazen Milan Skrbek. Po výměně trenéra se celek ze severu Čech pomalu zvedá a jeho výkony začínají být stále lepší. Doufejme, že se podobný scénář začne psát i v Českých Budějovicích.

Po několikaletých snahách o postup do extraligy a vinou nezodpovědného hospodaření se letos museli Lvi uskromnit. Odešli například Marek Laš nebo Miloslav Čermák. Před sezónou se tak očekávalo, že Ústí bude hrát o několik pater níže, než na co bylo zvyklé, ale že budou mít Severočeši sestupové starosti, nečekal asi nikdo. I přes špatné výsledky se v týmu Lvů dají najít pozitiva. Například Jaroslav Roubík ukazuje, že je opravdovým lídrem svého týmu a po loňské vydařené sezóně hraje i letos ve velké pohodě. V obranných řadách mají Severočeši duo velice silných beků. Zbyněk Sklenička a Jakub Grin patří oba do top 10 nejproduktivnějších obránců celé soutěže.

Zaostřeno na: Daniel Boháč

Ve statistikách se ukazuje zajímavý jev. Na straně Motoru je v kolonce pro nejproduktivnějšího hráče Daniel Boháč a to i přesto, že neodehrál za jihočeský celek jediný zápas. Všechny své body (23) totiž nasbíral jinde a to právě v dresu Ústeckých Lvů, kde byl hned po Jaroslavu Roubíkovi druhým nejproduktivnějším hráčem. V sobotním utkání ale hrát nebude a naskočí až do slavnostního zápasu s Mladou Boleslaví.

36. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 4. 1. 2014, 18:00
Zlatopramen Arena

Z tábora Motoru

Asi jen velice obtížně hledali budějovičtí fanoušci po poslední domácí prohře s Mostem slova obhajoby pro jejich oblíbence. Motor ztratil dvoubrankové vedení a prohrál s posledním týmem tabulky. Není třeba zdůrazňovat, že tohle si Budějovičtí určitě ani v nejhorším snu nepředstavovali.

Přes chabé výkony však stále v týmu panuje optimismus. Všichni věří, že je možné probojovat se tabulkou vzhůru a zajistit si play-off. Úkol je jasný, bodovat. K tomu by mohla pomoci i nová posila v útočných řadách. Daniela Boháče si vyhlídl Petr Rosol právě z Ústí, kde několik sezón působil a nyní budějovický trenér doufá, že si zkušený forvard svoji formu nezapomněl na severu. Poslední zápas za Motor odehraje Bohunický, kterého si po měsíčním hostování stáhla zpět Mladá Boleslav.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Kotaška, Vráblík – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Eberle, Skuhravý, Bárta – Kňazev, Rob, Vaniš.

Věděli jste, že ...

... Ústí v současné době bojuje s širokou marodkou? Na listině zraněných jsou hned čtyři útočníci: Meidl, Loskot, Kloz a zkušený Jan Alinč. Posledně jmenovaný už by mohl proti Motoru nastoupit.

Statistiky

36. kolo
HC Slovan Ústečtí Lvi
vs
ČEZ Motor České Budějovice
10.
Umístění v tabulce
12.
35 / 11 - 3 - 2 - 19
94:106
Statistiky v sezóně
(základní část)
35 / 9 - 4 - 1 - 21
74:86
Jaroslav Roubík 27 bodů (15+12)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Daniel Boháč 23 bodů (12+11)
Jaroslav Roubík (15)
Nejlepší střelec v sezóně
Daniel Boháč (12)
Zbyněk Sklenička (18)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Daniel Boháč (11)
Zbyněk Sklenička 18 bodů (0+18)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Jakub Grin (+4)
Vladimír Brož (-8)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (+7)
Václav Skuhravý (-14)
Zbyněk Sklenička (65)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (117)
Michael Petrásek 92,98 % - 2,40
Jan Dlouhý 90,70 % - 3 ,33
Zdeněk Orct 90,45 % - 3,71
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 91,60 % - 2,54
Hynek Kůdela 93,61 % - 1,85
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....