Banes Motor České Budějovice
05.01.2014, Martin Pešek

Ke slavnostnímu zápasu přijíždí Mladá Boleslav! Zastaví Motor lídra tabulky?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V prvním domácím utkání roku 2014 budou České Budějovice hostit suveréna první ligy, Mladou Boleslav. Hosté přijíždějí s vizitkou nejofenzivnějšího mužstva ligy a v utkání s Motorem jsou jasnými favority, avšak v obou doposud odehraných vzájemných střetnutích se Bruslaři k zisku bodů protrápili a na jihu Čech dokonce padli po samostatných nájezdech. Utkání začíná netradičně v 19.00, vstupenky lze zakoupit ON-LINE.

O soupeři: BK Mladá Boleslav

Založen: 1908
Stadion: ŠKO-ENERGO Aréna (kapacita 4 200 diváků)
Webové stránky klubu: bkboleslav.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, účast v baráži o extraligu
Hlavní trenér: František Výborný
Vzájemná utkání v sezóně: 5:4sn., 2:3

Sestava z posledního zápasu

Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Meland, Protivný, Jindra, Kurka, Volf – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Demel – Lenc, Musil, Starý


Jako první hostující tým roku 2014 se v českobudějovické Budvar aréně představí BK Mladá Boleslav. Hosté se pokusí prodloužit třináctizápasovou sérii utkání, kdy v každém získali alespoň bod. Nejen díky této sérii drží Bruslaři s velkým náskokem první příčku před pronásledující Duklou Jihlava a Olomoucí, náskok na druhý jmenovaný tým navíc mladoboleslavský celek zvýšil v sobotu, kdy ve vzájemném střetnutí zvítězil 2:1. Velkou pohodou se hosté pyšní především v útočném počínání, kdy průměr vstřelených branek na utkání dosahuje hodnoty 4.39. Co učit by se od Bruslařů mohli právě hráči Budějovic, jejichž průměr je 2.08.

Motor se však již nemůže vymlouvat na sílu protivníka, ve své kritické situaci potřebuje sbírat body na vlastním ledě za každou cenu. Do utkání s Mladou Boleslaví by měla nastoupit již nová akvizice v celku Petra Rosola, zkušený útočník Daniel Boháč, kterého si jihočeský lodivod přivedl z Ústí nad Labem, kde dříve působil. A jaká je povánoční forma obou mužstev? Budějovice v sobotu padly po nájezdech v Ústí (1:2sn.), Boleslav v již zmíněném klání zdolala Olomouc (2:1). Pondělní utkání vysílá v přímém přenosu ČT Sport.

Zaostřeno na: František Mizera

Právě v lednu uplyne 20 let od úmrtí Františka Mizery, vynikajícího hráče a později trenéra budějovického mužstva. Legendární útočník zasvětil svou hokejovou kariéru mužstvu Českých Budějovic, v jehož dresu odehrál neuvěřitelných 23 (!) sezon a v devíti z nich byl kapitánem týmu. Mezi největší úspěchy jeho hokejové kariéry patří titul mistra světa z roku 1949. Při výročí úmrtí Františka Mizery bude před utkáním s Mladou Boleslaví ke stropu slavnostně vytažen jeho dres a celé utkání mužstva odehrají v retro dresech, ve kterých nastupoval českobudějovický celek v dobách, kdy na ledové ploše "řádil" tento legendární hokejista.

37. kolo: ČEZ Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav

pondělí 6. 1. 2014, 19:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

I přes zisk jednoho bodu v sobotním utkání nezabránil Motor dalšímu sestupu v tabulce, Kadaň totiž v souběžně hraném zápase zdolala po nájezdech Beroun a dostala se o bod před Jihočechy. Domácím se tak kvapnými kroky vzdaluje možná účast ve vyřazovacích bojích, jedině delší šňůra bodových zisků může České Budějovice uchránit od umístění na spodku prvoligové tabulky.

Retro utkání jako pocta legendárnímu hokejistovi, k tomu souboj s nejlepším týmem ligy, na jih Čech se tak bude upírat daleko větší pozornost než při jiných utkáních. Navíc bude klání pod drobnohledem kamer České televize, dalo by se říci, že budějovickému hokeji bude opět věnována až "extraligová" pozornost, kterou se mohl pyšnit ještě v minulé sezoně.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – J. Kasík, Vráblík, L. Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Kotaška – Kuchejda, Šperger, Ferebauer – Kotalík, Šachl, Z. Ondřej – J. Bárta, Skuhravý, Melka – Kňazev, Rob, Vaniš – Přibyl

Věděli jste, že ...

... historicky první vzájemné utkání mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví se odehrálo již před 77 lety? Tato mužstva spolu poprvé změřila síly 3. ledna 1937 na slepém rameni Malše v utkání, které ovládli hráči Stadionu České Budějovice a zvítězili 3:0. Více o tomto utkání se dočtete zde
.

Statistiky

37. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
BK Mladá Boleslav
13.
Umístění v tabulce
1.
36 / 9 - 4 - 2 - 21
75:88 / 37
Statistiky v sezóně
(základní část)
36 / 28 - 1 - 3 - 4
158:63 / 89
Daniel Boháč 23 bodů (12+11)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
David Výborný 51 bodů (12+39)
Daniel Boháč (12)
Nejlepší střelec v sezóně
Tomáš Nouza (25)
Luboš Rob, Daniel Boháč (11)
Nejlepší nahrávač v sezóně
David Výborný (39)
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Milan Toman 21 bodů (1+20)
Petr Šachl, Lukáš Chmelíř (+6)
Václav Skuhravý (-14)
+/- bodování v sezóně
Tomáš Klimenta (+32)
D. Bernad, T. Demel, P. Kuchta, J. Frolík (-1)
Václav Skuhravý (109)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Lukáš Bohunický (105)
Dominik Halmoši 91,86 % - 2,46
Hynek Kůdela 93,01 % - 2
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek

Michal Valent 94,36?% - 1,70
Roman Will 93,65% - 1,60
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....