Banes Motor České Budějovice
06.01.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Všechny týmy už hrají svoje soutěže

Č. B u d ě j o v i c e - Po dlouhé přestávce se znovu rozjíždějí soutěže mládeže a jde do tuhého. Hlavním tématem je juniorka, která není v ideální situaci a musí udělat vše pro udržení extraligy. Starší dorost má jisté play-off, ale v nadstavbě zatím nebodoval. Mladší dorost se drápe z dolních pater tabulky a záchrana by již neměla být velkým problémem.

Juniorka

Po množství dohrávek se tabulka NOEN extraligy konečně srovnala na přibližně stejném počtu zápasů. Bohužel pro Jihočechy, všichni jejich soupeři v boji o záchranu vyhráli a tak musejí začít skoro od začátku. Do konce základní části zbývá ještě devět kol. Budějovičtí hrají doma pětkrát a to by mohlo být důležité. Přesto musejí junioři vozit i body z venku. O víkendu je čekají hned dva souboje na hřištích lídrů soutěže a to bude hodně těžká šichta. V pátek se představí v Litvínově. Tomu patří druhá příčka v tabulce a doma se mu daří. Z jedenácti zápasů dokázali vyhrát hned osmkrát a navíc doma inkasoval nejméně branek. Jihočeši mohou čerpat ze zkušeností z prvního duelu, kdy doma vyhráli 5:3.

V sobotu se junioři přesunou do Chomutova, který v poklidu vede tabulku soutěže. Navíc z deseti domácích zápasů ztratil jen čtyři body. Celkově tým disponuje nejlepší obranou v soutěži a nejlepší přesilovkou. I s tímto soupeřem dokázali Budějovičtí doma zvítězit 4:2 a něco podobného by se hodilo i tentokrát.

Starší dorost

Starší dorost má jisté play-off, ale určitě nechce v nadstavbové části jen přihlížet a prohrávat. Dva venkovní zápasy se mu nevydařily a teď to může napravit doma. Jako první přijede v pátek do Budvar arény Sparta Praha. Pražanům se také příliš nedaří, když jsou zatím devátí a mají o jedenáct bodů více. V nadstavbě získali jen jeden bod, když doma prohráli po nájezdech s Třincem 2:3sn a pak dostali výprask 3:9 od Vítkovic. To by mělo trochu nahrávat Jihočechům, kteří by měli získat první body a postupně se v tabulce dostat výše. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned po sobotním obědě rozehrají dorostenci svůj zápas s Plzní. Škodovka je zatím na sedmém místě a má o třináct bodů více než Jihočeši. V nadstavbě zatím také nebodovala. Doma podlehla Vítkovicím 5:9 a Třinci 1:2. Plzeňští hrají venku stejně dobře jako doma o čemž svědčí u téměř stejný zisk bodů z venku i z domácího ledu. Zajímavý zápas s tradičním rivalem se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost bude mít od začátku roku trochu větší zápasové tempo než dosud. Již v neděli odehrál svůj první zápas doma se Slavií a tento týden ho čekají ještě další dva. První zápas se týmu povedl a bylo by dobré pokračovat i nadále v dobrých výkonech. Ve čtvrtek zajedou do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce pod Jihočechy a v domácím prostředí mají poloviční úspěšnost. Oba soupeři se již letos dvakrát utkali a nejprve vyhráli Středočeši doma 4:3 a pak Jihočeši doma 3:2 . V nedělním zápase prohráli Bruslaři ve Žďáru nad Sázavou 1:5. Budějovičtí mají šanci získat další body.

V neděli pak dorostenci sehrají další zápas na ledě Žďáru nad Sázavou. Ten je nováčkem soutěže a drží skvělé páté místo a navíc disponuje druhou nejlepší přesilovkou v soutěži. Doma má také zhruba poloviční úspěšnost. Oba letošní zápasy skončili vítězstvím hostů. Ve Žďáru 1:2 , ale v Budvar aréně nadělovali hosté 9:2 .

Mladší dorost B

Mladší dorost B vstoupil do sezóny porážkou na svém ledě a navíc došlo ke zranění jednoho z hráčů. Ve čtvrtek zajíždí k zápasu s Krkonoše – Trutnov. Severočeši jsou předposlední a mají devět bodů a šest z nich získali na svém ledě. První zápas vyhráli Jihočeši doma 4:3 a to by bylo dobré i ve čtvrtečním zápase.

V sobotu přijede do Českých Budějovic mužstvo Kolínští Kozlové. Ti zatím vedou tabulku soutěže a budou se zřejmě snažit postoupit do extraligy. Venku zatím jen jednou prohráli a tak to bude pro Jihočechy hodně těžké. První zápas vyhráli Kolínští doma 4:1 a jsou favority i tohoto zápasu, který se odehraje v sobotu od 12.45 na druhé ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....