Banes Motor České Budějovice
07.01.2014, Lukáš Dvořák

Na rozhodčí se vymlouvat nemůžeme, odmítá Antonín Melka

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jedním z lídrů, na kterého Českobudějovičtí spoléhají, je i Antonín Melka. Hráč, který ještě v loňském ročníku působil na Kladně, ale neprožívá šťastnou sezónu i díky tomu, že se již několikrát potýkal se zraněním. Po další takové absenci nastoupil do druhého zápasu v řadě a bystré oko diváka jej v retro duelu rozhodně nepřehlédlo. Bodově však vyšel naprázdno a těsné prohře Motoru ani on nezabránil.

Že bude pondělní utkání speciální, to už bylo znát z úvodního ceremoniálu, kdy byl ke stropu Budvar arény vytažen dres Františka Mizery. Eleganci střetnutí s lídrem prvoligové tabulky dodávaly i repliky dresů, ve kterých se oba týmy střetly poprvé v historii. „Já už jsem hrál podobný duel v loňské sezóně s Kladnem, kdy jsme hráli ve zlatých dresech. Ty se potom také dražily. Ale že bych hrál v takto historických dresech, to ještě ne. Navíc to bylo v televizi, takže byla větší motivace.“ Pro Antonína Melku to byl teprve druhý zápas po náročném zranění, takže s týmem neabsolvoval ani tvrdý dril během vánoční přestávky. Přesto patřil k velmi aktivním hráčům. „Měl jsem přetržené vazy v koleni, takže jsem s kluky netrénoval, až teď jsem si dal dva tréninky. Pro ně to však muselo být hodně náročné, měli toho opravdu dost,“ hodnotil tréninkový plán forvard s osmaosmdesátkou na zádech.

I třetí utkání s Mladou Boleslaví jasně ukázalo, že jde asi o nejlepšího soupeře, se kterým se Motor měl tu čest utkat. „Myslím si, že jsme hráli dobře, určitě lépe než proti Mostu. Akorát naší největší slabinou je střílení branek. Měli jsme dvě přesilovky pět na tři a to prostě musí být dva góly. Na jeden gól se prostě nedá vyhrát.“ Od začátku doprovázely atraktivní utkání i lehce sporné výroky sudích, které se mnohdy nelíbily jedné, ale ani druhé straně. Jenže rozhodčí byli neoblomní, za svými výroky si stáli a za vehementní nesouhlas s jejich názorem si vysloužil další desetiminutový trest i Václav Skuhravý. „Nemyslím si ale, že rozhodčí řídili zápas špatně. My jsme měli dvě dvojnásobné přesilovky ... A co chceme víc, že? Jestli tam bylo něco sporného, to záleží na nich. Podle mého to však bylo férové. Na rozhodčí se vymlouvat nemůžeme,“ rezolutně odmítal Melka.

S tím, jak se Motoru krátil čas k tomu, aby poslal souboj minimálně do prodloužení, přibývalo na ledě osobních soubojů. Leckdy se mohlo zdát, že dojde i na pěstní souboj. Žádný odvážlivec, který by přitopil pod kotlem, se však nenašel. „Já nevím, asi tady nemáme vyloženě žádného bitkaře, který by ty rukavice shodil. My když do toho takhle jdeme, tak většinou chceme dát gól, ne se nechat vyloučit zbytečně, abychom šli do oslabení. Snažíme se soustředit na to, aby byl spíše na nás faul, než abychom byli vyloučeni my.“ I přes vypjatý závěr si soupeř z Mladé Boleslavi své hubené vítězství uhlídal a potvrdil tak svou ligovou suverenitu. Bruslaři mílovými kroky míří k hranici sta bodů. To Motoru utekly další dva důležité zápasy a ztráta na postupové místo do play-off činí již deset bodů. Do konce základní části už zbývá jen patnáct duelů a je potřeba bít hlasitě na poplach.„Když začneme vyhrávat, tak se o šancích na play-off dá určitě bavit. Musíme ale začít proměňovat přesilovky, začít dávat góly, pak začneme vyhrávat a ty body přijdou. Ta šance na osmé místo furt je,“ shrnul kladenský rodák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....