Banes Motor České Budějovice
09.01.2014, Zuzana Spurná

Hrozně se trápíme v koncovce, našel důvod neúspěchu Daniel Boháč

O L O M O U C – Daniel Boháč byl proti Olomouci na ledě vidět. Ani on ale nedokázal přispět k odvrácení vysoké porážky 1:6, přitom šancí na skórování měl Motor dostatek. "Hledá se sestava, která si bude sedět a bude dávat góly,“ řekla po zápase nedávná posila týmu.

Motoru se utkání s olomouckou Morou vůbec nepovedlo. Do první výrazné šance se sice dostali právě hosté, ta ovšem brankou neskončila. O pár minut později už úřadovali olomoučtí střelci, kteří zaskočili i vlastní fanoušky, když během minuty a šesti vteřin třemi góly v podstatě rozhodli zápas. Ve druhé třetině se hra srovnala, i hosté si dokázali vypracovat několik šancí, pozorná obrana Kohoutů a brankář Vošvrda jim ale ve skórování zabránili. Naopak Hanáci zasadili Českobudějovickým další úder. Během poslední části se síť za Kůdelou rozvlnila ještě dvakrát, prosadil se ale i jeden z hostujících hráčů. O čestný zásah se v úvodu poslední periody postaral Zdeněk Šperger, který tak Vošvrdu připravil o čisté konto. „Začali jsme dobře, jen se nám stalo to, že jsme na tři minuty vypadli ze zápasu a dostali tři góly. To asi rozhodlo celý zápas, šance jsme měli, v první třetině jsme dali asi tři tyčky, ale prostě to tam nespadlo,“ mrzelo Daniela Boháče.

Velkou šanci si hned na začátku vypracovali právě hostující hráči, když Boháč s Robem ujeli domácí obraně a jejich krasojízdu dva na jednoho přerušil až strážce olomoucké svatyně. „To byla právě jedna z těch tyček, špatně jsem trefil kotouč, zasáhlo to tyčku a v bráně to neskončilo,“ vzpomínal hráč s číslem 82 na dresu. Šance budějovického útočníka byla ale něco dramatičtější, když se s Vošvrdou nešťastně srazil a maskovaný muž Kohoutů na chvíli zůstal ležet vedle brankoviště. Ukázalo se ale, že se zřejmě naštěstí nic nestalo a domácí gólman je v pořádku.

Budějovickou posilu, která si v dresu v modrém dresu odbyla teprve svůj druhý zápas, na ledě nešlo přehlédnout. Zdá se tedy, že Motor sáhl po tom správném hráči. Ten se zmínil i o tom, jak vlastně k jeho přestupu došlo. „Budějovice se ozvaly a nějak jsme se dohodli, že bych šel do Motoru, protože v Ústí jsem byl už asi dva a půl roku a nejspíš byl čas na změnu,“ objasnil svůj příchod.Boháč také dostal v utkání 38. kola prostor v první budějovické lajně. „Teď se to nějak měnilo. Já hrál poprvé ve třetí lajně, proti Olomouci v jiné. Hledá se sestava, která si bude sedět a bude dávat góly,“ řekl.

Některé změny, ty v útočných formacích, přišly už před zápasem. Další až během něj. Hanáci totiž už po pár minutách vystrnadili z brankoviště Dominika Halmošiho. Na jeho místo se tedy postavil Hynek Kůdela. I když předváděl velmi dobré zákroky, více štěstí než jeho parťák z brány neměl, stejně jako on inkasoval tři góly. „Myslím, že jsme pak dělali velké chyby v obraně, které Olomouc umí využít, gólmanem to určitě nebylo,“ tvrdil hráč, který přišel do Českých Budějovic z Ústí nad Labem. Forvard hostů také našel důvod, proč se hráči Motoru nedokázali prosadit více než jednou, i přesto, že šance ke skórování měli. „Hrozně se trápíme v koncovce. Za dva zápasy jsme dali jen dva góly. Na jednu branku v zápase se nevyhrává,“ věděl třiatřicetiletý útočník.

Motor se sice trápí, své soupeře ale někdy dokáže pořádně potrápit. V 37. kole podlehli suverénní Mladé Boleslavi jen o gól, i Olomouci byli v určitých momentech zápasu, především ve druhé třetině, vyrovnaným soupeřem. Je tedy pravděpodobně jen otázkou času, kdy trápení skončí. „Prohra je prohra, ať je jakákoliv a nám se bohužel stalo, že jsme prohráli třináct zápasů o gól. Nevím, jestli už je to smůla, ale je to tak,“ konstatovalo levé křídlo.

I přes ne zrovna oslňující formu mají Budějovice věrné fanoušky, kteří je podporují při každém utkání. I když se zápas hrál v pracovní den a obě města od sebe dělí velká vzdálenost, našla si cestu do Olomouce menší skupinka fanoušků. „Určitě nás to potěšilo. Je super, že nám fandí i při té výsledkové mizérii, kterou máme. Jsme rádi, že s námi drží a moc si toho vážíme,“ děkoval odchovanec opavského Slezanu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....