Banes Motor České Budějovice
10.01.2014, Michal Špírek

Aleš Kotalík: Situace není jednoduchá. Ale budeme bojovat!

Možnost položit dotaz Aleši Kotalíkovi využilo mnoho fanoušků. Dorazily otázky, při kterých se Kotalík mohl pousmát a prozradit něco ze svého osobního života, ale i takové, kde zvážněl a psal o budoucnosti jak svojí, tak celého klubu ČEZ Motor. Nejčastěji v odpovědích českobudějovického kapitána zněla čtyři slova: "Děkujeme Vám za podporu!"

OFFLINE ROZHOVOR S HRÁČEM MĚSÍCE: ALEŠ KOTALÍK

Kotalík nasbíral v hlasování v anketě Hráč měsíce prosince 45 % hlasů (více k anketě zde) a příznivci HC Motor mu tak mohli pokládat dotazy v offline rozhovoru.

Mnoho fanoušků vyjádřilo své zklamání nad dosavadními výsledky a postavením klubu. "Věřte mi, že jestli Vás trápí dosavadní výsledky klubu, tak to není ještě nic proti tomu, jak to trápí nás všechny v kabině a ve vedení. Nastoupili jsme nějakou cestu, věděli jsme, že bude těžká, děláme maximum pro její zlepšení. Jsou to postupné kroky, tým jsme složili prakticky týden před začátkem soutěže a nevěděli jsme, co nás čeká. Samozřejmě jsme si výsledky představovali jinak a teď už jsme realisté. Jak se říká, všechno chce svůj čas, malé dítě také nezačne chodit po pár měsících, ovoce potřebuje nějaký čas na to, aby uzrálo. Jsem přesvědčen o tom, že nastoupená cesta je správná i za cenu momentálních počátečních neúspěchů, věřím, že tu trpělivost fanoušků v blízké budoucnosti vynahradíme, všichni pro to v klubu dělají maximum," rozepsal své pocity bronzový medailista z olympiády v Turíně.

Jak to vypadá s Kotalíkovou budoucností, budou ho moci českobudějovičtí fandové sledovat na ledě i příští rok? "Je pravda, že velmi vážně přemýšlím, zda po sezóně neukončím kariéru. Definitivně se rozhodnu až po skončení letošní sezony, víc bych se k tomu zatím nechtěl vyjadřovat."

Aleš Kotalík, stejně jako celý tým Motoru, nic nevzdává a jediným cílem zůstává pro letošek účast v play-off. Základem bude bojovnost všech hráčů. "Na ledě musíš bojovat za znak na prsou a jméno na zádech, vážit si toho, že máš šanci v téhle organizaci hrát, kdo tohle nepochopí, nemůže být v budoucnu součástí ČEZ Motor ČB."

V kádru Motoru postrádá pětatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z NHL ty pravé tvůrce hry. Po boku jakých hokejistů se jemu samotnému vždy dobře hrálo? "Vždycky jsem si rozuměl s konstruktivními a technickými centry, co spíš hledali přihrávku než střelu. Já pak akce zakončoval a pomáhal jim svými fyzickými parametry získávat čas a prostor na ledě. Takového centra bych si přál, asi zkusíme přetáhnout Martina Straku z Plzně," s nadsázkou dodal mimo jiné fanoušek kapely Divokej Bill.

Kotalík, jenž se přiznal ke strachu z létání, odpovídal i na dotaz čerstvě nominovaného olympionika, hokejisty Jiřího Novotného, jenž se zajímal, zda je dobrým žákem. "Myslím si, že žák již přerostl svého učitele. Gratuluju k olympiádě a jsem na Tebe hrdej," se smíchem odepisoval svému kamarádovi Kotalík.

Jeden z fandů vyjádřil Motoru podporu s dodatkem "Věrný Motoru zůstanu navždy, ale někdy trochu remcám, když se nedaří, nevadí?" Kotalík se k tomu vyjádřil jasně: "Remcáme občas všichni, ale věřte, bude líp."

To je jen několik bodů z odpovědí Aleše Kotalíka, nenechte si ujít kompletní offline rozhovor.

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR S ALEŠEM KOTALÍKEM ZDE !!! <
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....