Banes Motor České Budějovice
13.01.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Vstup do roku 2014 mládeži nevyšel

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První kompletní hrací víkend v roce 2014 si mládež HC České Budějovice rozhodně nedá do zlatého rámečku. Jedním slovem zmar. Juniorka prohrála oba zápasy venku a její situace je nadále špatná. Starší dorost doma vybojoval ze dvou zápasů jen jeden bod. Mladší dorost přivezl bod ze Žďáru nad Sázavou. B dorost vyhrál v Trutnově.

Juniorka

Tohle se musí vyhrát

Juniorka měla těžký program, když v pátek jela na led druhého celku tabulky Litvínova. Přesto měla přímo snový vstup do zápasu. Vedla totiž 2:0 a 5:2 a to ještě 23 minut před koncem. Přesto nadějné vedení neudržela a prohrála 7:5. Přišla tím o důležité body a zřejmě i o sebevědomí, protože body z tohoto zápasu mohou při konečném účtování chybět.

Snížení přišlo pozdě

Po porážce z Litvínova nastoupili Jihočeši druhý den na ledě lídra soutěže HC Chomutov. Celou první třetinu drželi se soupeřem krok. Ve druhé části domácí zabrali a dali tři branky. Ve třetí části Budějovičtí přidali a zmobilizovali svoje síly, ale to stačilo jen na jediný gól. Porážka 1:3 znamená, že Jihočeši zůstali na poslední příčce spolu se Vsetínem, který má ovšem o zápas méně. Přesto je ve vyrovnané tabulce stále šance na play-off, ale zároveň i možnost baráže. Stále je o co hrát.

Starší dorost

Sparta veze z Budvar arény dva body

Starší dorost má sice jisté play-off, ale v nadstavbě ještě nezískal ani bod. Změnit se tento stav mohl již v pátek, kdy do Budvar arény přijela Sparta. Ta také zatím neměla oslnivý vstup do nadstavby a tak naděje na body byla veliká. Jihočeši také začali lépe a ujali se vedení 2:0. Hosté dokázali ve třetí části vyrovnat a nezlomilo je ani opětovné vedení Jihočechů, na které dokázali odpovědět do minuty. Po šedesáti minutách byl stav 3:3 a šlo se do prodloužení, ale o druhém bodu rozhodly až samostatné nájezdy, kde více štěstí měla Sparta a vyhrála tak 4:3sn. Budějovičtí všal získali svůj první bod.

Domácí debakl s Plzní

V soboru přijel do Českých Budějovic odvěký rival HC Plzeň. Přestože jsou Západočeši v tabulce výše, v nadstavbě se jim nedaří. To ovšem platilo jen do soboty. Na ledě totiž hosté dominovali a domácí přehrávali ve všech herních činnostech. Po první třetině to bylo 0:4 a nebylo o co hrát. Přesto byl ve druhé části k vidění lepší hokej, než v první třetině. Jihočeši ještě vykřesali jiskřičku naděje, když snížili na 2:5, ale hosté jen přeřadili rychlostní stupeň a konečný stav 2:8 byl vyjádřením převahy Plzeňských. Na vítězství si tak Budějovičtí musejí minimálně týden počkat.

Mladší dorost A

Jeden gól je málo

Extraliga mladšího dorostu nabrala rychlé tempo. Ve čtvrtek tak jeli Jihočeši k dalšímu zápasu do Mladé Boleslavi. Budějovičtí se ujali vedení a to jim vydrželo až do poslední vteřiny druhé části, kdy domácí gólem do šatny vyrovnali z přesilovky. Třetí část pak patřila jen Středočechům, kteří přidali dvě branky a mohli slavit vítězství 3:1. Budějovičtí byli sice střelecky aktivnější, ale trefili se jen jednou a to je na vítězství většinou málo.

Porážka až v prodloužení

Nedělní zápas odehráli Jihočeši až ve Žďáru nad Sázavou. Prakticky všechny branky v zápase padly ve druhé části. Domácí vedli a Budějovičtí otočili na 1:2, ale gólem do šatny o vedení přišli a stav 2:2 vydržel až do šedesáté minuty. Prodloužení se nehrálo dlouho. Domácí rozhodli o svém vítězství 3:2sn již po osmnácti vteřinách. Jihočeši tak vezou domů alespoň bod.

Mladší dorost B

Splněná povinnost

Ligoví dorostenci hráli ve čtvrtek na ledě předposledního týmu tabulky HC Krkonoše. Jihočeši byli v zápase favority a tuto roli se jim i povedlo splnit, když vyhráli 4:2. O vítězi zápasu rozhodla druhá část, kde Budějovičtí dali dvě branky a ubránili dlouhé oslabení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....