Banes Motor České Budějovice
19.01.2014, Jaroslav Pešek

Každý musí začít sám u sebe, říká Aleš Kotalík

ČĚSKÉ BUDĚJOVICE - Po vydařeném domácím utkání s Havířovem byli budějovičtí fanoušci natěšeni na další skvělý výkon jejich favoritů. Ti ale bohužel nedokázali navázat na předešlý úspěch a z ledu odcházeli poraženi. Příčiny neúspěchu hledal českobudějovický kapitán Aleš Kotalík.

V posledním domácím utkání proti Havířovu hrál budějovický Motor aktivně a dokonce se mu podařilo ukončit dlouhou sérii porážek. Možná i to byl jeden z důvodů, proč si do Budvar arény našlo cestu něco málo přes čtyři tisíce diváků, kteří očekávali podobnou hru jako proti slezskému celku. Domácí hráči jim však mnoho radosti nepřinesli. " V zápase s Havířovem bylo trochu na naší straně i štěstí. Zápasy, které prohráváme, se neustále opakují. Jsme málo produktivní, máme jen minimum gólových šancí a nedokážeme si vytvořit tlak. Stále se snažíme dostávat se do šancí technicky, ale nejsme schopni dávat puky od mantinelu, zpoza branky nebo od modré čáry do brankoviště, tak abychom hráli na ošklivé góly a ne jen na ty krásné kombinační," snaží se najít důvody porážky Aleš Kotalík.

Ve většině zápasů v této sezóně byl Budějovičtí aktivnější ve střelbě než jejich soupeř, dnes tomu ale bylo jinak. Zdálo se, jako by se Motor snažil pozměnit herní systém. "Systém tady může být jakýkoli, ale musí se dodržovat. Pokud ho dodržují jen dva nebo tři hráči, pak se celá hra bortí. Defenziva byla vždycky dobrá, ale chybí nám myšlenka v útoku. Všichni hráči tady bojují o svou budoucnost a tak by to mělo vypadat. Musíme začít hrát více do těla, není možné aby se sráželi jen hráči nad třicet pět let. Každý hráč si musí uvědomit naléhavost situace ve které jsme, potom nebude možné abychom hráli taková utkání jako to dnešní." Zdá se, že budějovický kapitán ví, kde jsou největší slabiny jeho týmu. V posledních zápasech se velice často mění složení útočných formací, možná proto o sobě hráči nevědí a nejsou si tak jistí v rozehrávce. "My už nevíme co sestavit. Máme za sebou čtyřicet zápasů a pořád jsme nenašli optimální složení útoků, proto jsme také tam, kde jsme."

V příštím kole pojede Motor na led Šumperka, kde posledně prohrál, co tedy změnit? "Každý hráč musí začít u sebe. Srovnat si v hlavě, co jsem pro tým udělal, co pro něj můžu udělat víc, co mi organizace Motoru dává a co jí vracím. Kdo nebude podávat dostatečné výkony, tak nebude hrát, ať je to kdokoli. Odehrajeme to třeba na dvanáct lidí." Domácí prohra s Třebíčí ještě více komplikuje Motoru cestu do play-off. Aleš Kotalík si plně uvědomuje vážnost situace. "Dokud tady ta šance je, tak o ní budeme bojovat, ale já jsem realista. Vidím v jakém jsme rozpoložení a nevím, jestli když jsme nevyhrávali doteď, jestli z posledních dvanácti zápasů deset vyhrajeme. To mi připadá jako science-fiction. Pokud nemáme být v play-off, tak musíme alespoň získat nějaké body abychom se odpoutali od příček, které značí baráž," uzavírá budějovický kapitán.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice