Banes Motor České Budějovice
24.01.2014, Miroslav Mayer

SDO: KOM - CEM 7:1 - V Brně starší dorost dostal na frak

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorost nezačal svoji moravskou misi zrovna šťastně. V Brně totiž dostal od Komety výprask 1:7 a nepodařilo se mu tak navázat na minulý vítězný zápas s Vítkovicemi. Jediný gól znamenal sice vyrovnání na 1:1, ale pak už střílela góly je Kometa.

První třetina přinesla vyrovnaný hokej plný nepřesností a s minimem šancí na obou stranách. Jako první ohrozil brankáře Kadlece domácí Garčic, ale budějovický strážce zasáhl výborně betony. Poté dostal Radim Zohorna pas mezi kruhy a řítil se sám na hostujícího brankáře, ale střelou nad vyrážečku jej překonat nedokázal. První dějství skončilo bez branek a Slavíček v podstatě nemusel řešit nic moc ošemetného.

Druhá perioda nabídla daleko zajímavější hokej, začaly konečně padat i branky. Skóre otevřel Filip Dvořák, který dokázal zužitkovat nahození spoluhráče Dufka. Kadlec puk vyrazil pouze před sebe a autor první brněnské trefy neměl výraznější problém - 1:0. Následně se řítil do samostatné akce opět Radim Zohorna, jenže ani ve svém druhém sólu nedokázal budějovického brankáře překonat ranou mezi betony. A tak udeřilo na druhé straně. Z ojedinělé akce dokázal překonat Slavíčka střelou nad betonem Petr Panáček - 1:1.

Závěrečnou pětiminutovku druhé třetiny a zbytek zápasu už měla Kometa pod kontrolou. Přidala totiž dva góly. Dufek z pravého křídla nahrál na pravý kruh Horkému, který místo střely z první přesměroval puk zpátky napravo rozjetému Filipovi Dvořákovi, jenž ranou z první nasměroval kotouč pod břevno - 2:1. O dvě minuty později vypálil od modré Rostislav Šnajnar, Kadlec vůbec nic neviděl a potřetí kapituloval - 3:1.

Třetí část už byla labutí písní brněnského klubu. I když je třeba uznat, že za stavu 3:1 se hosté snažili s výsledkem něco udělat a měli solidní šance. Bárta s Maškem však výborného Slavíčka nedokázali překonat. Což byl v podstatě zlom, protože Moravanům to tam začalo padat. Nejdřív usměrnil Dymáčkovu střelu usměrnil do sítě Lukáš Denk, aby o necelé dvě minuty se akce v podstatě opakovala, jen u toho byli dva jiní hráči. Šnajnar nahodil a puk do sítě protečoval Richard Garčic - 5:1. To už bylo na Kadlece moc a pustil své místo Kváčovi.

Jenže ani ten dlouho čisté konto neudržel. Nádhernou akci předvedl třináct minut před koncem aktivně hrající Richard Garčič, který svou druhou trefou v zápase pokořil náhradníka svižnou trefou nad lapačku - 6:1. Byl z toho nakonec krutý debakl pro Budějovice. Další útok založil Kratochvíl, přesně načasoval přihrávku na Davida Sedláčka a trefil se přesně mezi betony nebohého Kváči - 7:1. Tím tak uzavřel účet utkání bohatého na branky.

Ohlasy po zápasu

Jan Konečný (Kometa Brno): Podali jsme kolektivní výkon. Byli jsme hodně v pohybu a soupeře jsme z větší části přehrávali. Je jen škoda, že stále děláme chyby v obranném pásmu, čehož se musíme vyvarovat. Kluci odehráli výborný zápas, takže snad budeme podobně pokračovat i proti Jihlavě.

Filip Turek (České Budějovice): Do osmatřicáté minuty jsme hráli vyrovnaný zápas, potom však rozhodl tlak domácích. Kometa začala dávat góly, kdežto my jsem se zastavili. Občas jsme měli velké šance, ale neproměnili jsme. Na druhé straně soupeř dal skoro ze všeho gól. Vypadli jsme ze hry, což se nám poslední dobou stává často. Letos nemáme silné mužstvo, takže pokud se to snažíme prolomit, stejně se to většinou nepovede.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....