Banes Motor České Budějovice
24.01.2014, Miroslav Mayer

JUN: SLA - CEM 6:3 - Juniorka prostě venku neumí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC České Budějovice nedokázala získat na ledě Slavie Praha ani bod. Po první třetině byl ještě stav zápasu vyrovnaný, ale pak už padaly góly jen do jihočeské branky. Třetí brankou jen Jihočeši snížili nepříznivý stav. Budějovice tak potvrzují svoji letošní špatnou bilanci ze hřišť soupeřů. Boj o play-off si tak Budějovičtí opět zkomplikovali.

Na začátku utkání byli mírně aktivnější hosté. Po několika nebezpečných zakončení se dokonce dočkali i úvodní branky. V 8. minutě našel Rob volného Jířího Smejkala, který se trefil přesně mezi Novákovy betony. České Budějovice měly záhy další velkou příležitost. Záhora se snažil dobruslit odražený puk, dříve u něj byl ale Novák a kotouč hokejkou vyrazil. Ovšem jen na hůl Cibocha, který trestuhodně prázdnou klec přestřelil.

Sešívaní na sebe nenechali dlouho čekat a poměrně rychle přišli s vyrovnávacím gólem. Adam Kellerstein vyhrál buly sám pro sebe a posléze se do puku opřel natolik, že skončil pod víkem. Do úniku se poté dostal Tomek, Gába byl ale tentokrát úspěšnější. O sedmadvacet sekund nato ale lovil puk ze své sítě. Po vhazování se ke kotouči dostal Tomáš Andres a švihem prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Když už se zdálo, že domácí půjdou do kabin s jednobrankovým vedení, hosté udeřili. V přesilovce stál na konci kombinace Luboš Rob a jeho povedený pokus, který skončil za zády Nováka. Sešívaní se však nechtěli vedení vzdát, a tak si ho v úvodu druhé dvacetiminutovky vzali zpět. Po přihrávce Jedličky se Adam Kellerstein odpoutal od obránce a švihem poslal puk k bližší tyči. Prostřední dějství se poté odehrálo převážně ve středním pásmu s minimem šancí na obou stranách.

Třetí třetina už však patřila Pražanům. Jako předzvěst měla vyznít rána, kterou měl na svědomí Saňa a která skončila na tyčce. Ihned poté totiž vybojoval v rohu puk Török a nahrál ho před branku, kde stál Filip Ječný, který dokázal propasírovat puk mezi tělem a rukou českobudějovického brankáře.

Po bitce mezi Mašínem a Záhorou se znovu ukázal Filip Ječný, tentokrát si najel z druhé vlny do útočného pásma a zpracoval přihrávku od Töröka. První pokus mu sice nevyšel, kotouč mu ale zůstal na holi a druhá rána se už zatřepotala v síti. Filip Ječný byl lačný po hattricku a vyplatilo se. Andres vybojoval kotouč za brankou, přihrál mu ho a sešívaný útočník se ani napotřetí nemýlil.

České Budějovice měly touhu s výsledkem ještě něco udělat, proto když hrály přesilovku čtyř proti třem, poslaly do hry ještě jednoho hráče navíc za brankáře. Po návratu vyloučeného hráče tak měly trojnásobnou početní výhodu. V ní našel Švec na levé straně volného Václava Paška, kterému stačilo trefit zcela odkrytou klec. Při hře bez brankáře se dostal do zakončení necelou minutu před koncem Patzelt, z úhlu ale nastřelil jen tyčku. Slávisté si tedy s přehledem pohlídali zisk tří bodů.

Ohlasy po zápasu
František Pomahač (HC Slavia Praha): Všichni víme, že extraliga juniorů je hodně vyrovnaná. Zápas s Českými Budějovicemi byl jeden z klíčových duelů sezóny a my jsme rádi, že jsme ho zvládli. Hosté byli pro nás určitě důstojným soupeřem a několikrát nás i přehrávali. Jsme spokojeni, že se nám v novém roce daří, což je vidět v počtu bodů, které jsme získali. Chceme, aby Slavia hrála v extralize juniorů důstojnou roli, proto děláme všichni maximum, aby to tak bylo.

Jaroslav Formánek (HC České Budějovice): U nás je to stále stejná písnička. Zápas jsme si prohráli hrubými individuálními chybami, Slavia nás rozhodně nepřehrála, jelikož jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ale jestliže uděláme v utkání tolik hrubých chyb nemůžeme pomýšlet na body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice