Banes Motor České Budějovice
29.01.2014, Miroslav Mayer

JUN: CEM - MLB 0:1 - Junioři si přivřeli dveře do play-off

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři měli velkou šanci v případě vítězství šanci na postup do play-off. Jenže hosté z Mladé Boleslavi v první třetině dali jedinou branku zápasu a podařilo se jim tak urvat důležité vítězství a vyhrát tak boj o postup do play-off.

Zápas dvou týmů, které nutně potřebují zvítězit, to byl souboj Jihočechů s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Zápas začal sice ve svižném tempu, ale byla vidět opatrnost na obou stranách a snaha neudělat chybu. Domácí měli sice územní převahu, ale také udělali první chybu. Bruslaři se dostali do přečíslení a Dmitrij Byakov dostal krásnou přihrávku do jízdy, kterou dovedl proměnit. Hostům dodal gól křídla a ještě více se osmělovali. Střelec branky měl na své holi i druhý gól, když vymíchal Gábu, ale netrefil odkrytou klec. Budějovičtí neměli v první třetině prakticky žádnou šanci na branku.

Druhá část byla o něco lepší než první. Domácí totiž přidali a v útoku už nebyli tak bezzubí. Hrálo se hodně přesilovek na obou stranách, ale nepovedlo se je využít. Domácí hráli i pět na tři, ale střelu Švece a dorážku Smejkala stačil Růžičky vykrýt. Pak se nechali domácí vyloučit a přišli o svoji výhodu. Největší šanci domácího týmu měl Martin Brabec, který se uvolnil přes obránce a jel sám na branku, ale Růžička byl opět úspěšnější. Vyrovnat mohl i Radek Prokeš, ale z mezikruží nenašel volné místo v brance. Hosté tentokrát velkou šanci neměli, ale Gába se rozhodně nenudil. Do čtyřiceti minutách tak na tom byli Bruslaři stále lépe.

Jihočeši vletěli do třetí části jako vítr a v přesilové hře si vypracovali šance, ale vše stačil Růžička pokrýt. Nasazení vydrželi domácím i do dalšího pokračování a vyrovnání viselo ve vzduchu. Hlavně při přesilových hrách měli Jihočeši hodně možností na vyrovnání, ale Růžička stále odolával. Domácí se odhodlali k zoufalému tlaku, ale hosté se dokázali ubránit. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankaře, ale hosté si výsledek zápasu pohlídali. Jihočeši si tak přivřeli dveře do play-off a Bruslaři mají naopak postup téměř jistý.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda, trenér HC České Budějovice: Dnes jsme sehráli pro nás nešťastný zápas. Jediná branka, kterou dala Boleslav v první třetině rozhodla zápas. Rozhodlo asi to, že jsme ve druhé třetině neproměnili své šance. Naše přesilovky jsem také nedokázali dobře sehrát. Říká se, že bez gólu se nedá vyhrát.

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: Dnešní utkání se mi hodnotí dobře, protože jsme získali tři body. Nebylo to jednoduché utkání, ale s tím jsme počítali. Rozhodl asi šťastný gól, protože domácí měli také hodně šancí. Podržel nás brankář Růžička. Celý tým musíme pochválit za obětavost a nasazení, protože v závěru to už bylo o osobní statečnosti a snaze dotáhnout to dokonce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....