Banes Motor České Budějovice
30.01.2014, Lukáš Dvořák

Tady si nikdo svůj hokej hrát nebude, varuje David Kuchejda

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Společně s Hynkem Kůdelou byl režisérem vysoké výhry nad Medvědy z Berouna. Od prvního střídání, ve kterém navíc skóroval, létal po ledě a proháněl hráče v tmavých dresech. Účet Davida Kuchejdy se po šedesáti minutách zastavil na dvou brankách, což byl jeho druhý dvoubodový večer proti středočeskému celku v této sezóně.

Od začátku střetnutí s Berounem chtěli dát domácí hokejisté zapomenout na to, jak se jim nedařilo již sedm třetin vstřelit branku ve své tvrzi. A přesně to se povedlo. Už při druhém střídání natáhl na modré čáře Jan Platil, jeho střelu svou hokejkou protečoval David Kuchejda a prolomil brankový zmar na ledě Budvar arény. „My jsme si hlavně uvědomili, že jsme doma prohráli dvakrát za sebou a nedali jsme ani branku, takže jsme chtěli potvrdit venkovní výhru z Litoměřic. Po úvodní brance to z nás spadlo. Pak jsme přidali hned druhý gól, ve druhé třetině třetí gól a tam si myslím, že Beroun odpadl.“ Neúnavný dříč byl právě tím, který v pětadvacáté minutě, podle svých slov, zlomil poslední zbytky odporu Medvědů. Svým výpadem před svatyni Juraje Šimbocha trochu zaskočil hostující obranu. „S kluky jsme šli do rotace, dobře jsme si to vyměnili, nakonec mi to podjelo pod nohama, sebral jsem to obránci, objel branku a se štěstím to tam spadlo. Zaplaťpánbůh za to,“ komentoval s úsměvem svou druhou trefu v utkání Kuchejda.

Motoru se od tříbrankového vedení hrálo daleko lépe a diváci na tribunách mohli sledovat, že se pouští i do zajímavých kombinačních akcí. Navíc Šachlova formace hledala v zakončení dost často dvoubrankového střelce, aby mu pomohla zkompletovat první hattrick v letošní sezóně. Času bylo víc než dost. „Během druhé třetiny mi kluci říkali, že mi na něj určitě nahrají, já jim za to děkuji. (smích) Měl jsem tam dvě nebo tři šance, kde jsem ten hattrick mohl dát, ale já jsem rád za domácí výhru. Je důležité, že jsme se na ně dotáhli. Pro mě jsou i ty dva góly vzpruha.“ V závěru duelu došlo na situaci, na kterou nejsou českobudějovičtí fanoušci v letošní sezóně moc zvyklí. Za hostující brankou se jihočeský forvard zakousl do jednoho z berounských hráčů, na nic zásadního ale nedošlo. „Ta situace si to vyžádala. Stál tam proti mně kluk, asi junior, takže jsem do toho nechtěl jít, jenom jsem ho povalil, protože se evidentně nechtěl prát. Honza (Platil) mi tam ještě přijel pomoci, za to díky,“ poděkoval svému spoluhráči za krytí zad.

Ani se vstřelením šesté branky nepřicházel herní útlum svěřenců trenéra Petra Rosola. Ti chtěli za každou cenu nasázet co možná nejvíce gólů, aby svým fanouškům vynahradili poslední nepovedená domácí utkání. „Těch šancí na gól tam bylo daleko více. Myslím si, že Beroun si asi nepředstavoval, že tady bude hrát takový hokej. Ale bylo to o nás, my jsme je do ničeho nepustili. Je to náš barák a tady si nikdo svůj hokej hrát nebude. Všichni budou hrát podle nás!“ Motor sice výhrou nad Berounem přeskočil Kadaň, pouhý bod náskoku však není nic zásadního. V sobotu navíc Jihočeši míří na led silné Jihlavy, dva dny nato přivítají osmé Benátky nad Jizerou, které v závěru základní části chytly přímo neskutečnou formu a kráčí za postupem do play-off. „My se v prvé řadě musíme dívat na sebe, soustředit se na svou hru, věřit tomu systému a jít zápas od zápasu. Nekoukat se, kdy hrajeme s Mostem nebo třeba doma. Máme teď dva dny na to, abychom se připravili na silnou Jihlavu, se kterou hrajeme vyrovnané zápasy a pojedeme tam urvat každý bod,“ slibuje číslo šedesát devět.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....