Banes Motor České Budějovice
31.01.2014, Michal Heřman

Motor čekají v Jihlavě dva souboje. Na ledě i v hledišti

České Budějovice - Povzbuzeni kanonádou s Berounem pojedou v sobotu hokejisté ČEZ Motor České Budějovice do Jihlavy, kde je čeká utkání proti třetímu nejlepšímu týmu soutěže. Lákavý duel startuje v 17:30 a zajímavé bude nejen měření sil na ledě, ale také v hledišti.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo v ZČ
Hlavní trenér: Petr Vlk
Vzájemná utkání v sezóně:
ČEZ Motor – Jihlava 1:0p
Jihlava - ČEZ Motor 2:1
ČEZ Motor – Jihlava 1:3

Sestava z posledního zápasu

Rittich – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Stebich – Hubáček, Vysloužil, Haluza, Zeman, Kuřítko, Seman, Velecký, Prokš, Štěpánek, Malec, Důras.


Dukla Jihlava je pojem, pod kterým si hokejová veřejnost vybaví nejúspěšnější klub v počtu titulů v nejvyšší československé lize. A i přes současný stav a působení ve druhé nejvyšší soutěži je jihlavská Dukla stále velkým lákadlem. Letošní sezona týmu zatím vychází možná až nad míru. Klub z Vysočiny je v aktuální tabulce na výborné třetí příčce a pomýšlí na útok na druhé místo.

To prozatím drží Olomouc, která má před Duklou šest bodů náskok. A právě v Olomouci hrála Jihlava v uplynulém kole a dokázala zvítězit 2:0! Kouč Dukly Petr Vlk pro klubový web po utkání uvedl: „Soupeř měl v poslední době dobré výsledky a o to více je vítězství cennější. My jsme to tu více odsouvali, než jsme zvyklí, a povedlo se. Nemohli jsme do Olomouce přijet s tím, že to otevřeme a budeme jen čekat, až z nás soupeř udělá obětní beránky. Více bych to nechtěl rozebírat. Čím více se blíží play-off, tím více chceme po hráčích, aby hráli důrazně. Poté se přeci jen ještě přitlačí v osobních soubojích.“

Zaostřeno na: Souboj fanoušků

Hned dvě dílčí bitvy se očekávají v Horáckém zimním stadionu. Kromě té hokejové se pokusí Jihočeši zdolat domácí i ve fandění. Do Jihlavy míří čtyři autobusy natěšených fanoušků a k tomu se další přidávají po svých. Jihlavští fanoušci budou v přesile, ale Motoráci budou jistě slyšet, a to hráčům pomůže.

Baráž o extraligu v sezoně 2004/2005…

... podívejte se obsáhlou reportáž a zavzpomínejte na postupovou radost českobudějovického týmu v památné baráži s Jihlavou v sezoně 2004/2005. Tyhle záběry nikdy neomrzí…



46. kolo: HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 1. 2. 2014, 17:30
Horácký zimní stadion

Z tábora Motoru

Vítězství nad Berounem bylo po delší době zápasem, který si užili všichni hráči, činovníci i diváci. A i když půjde v sobotu o velice těžký zápas, tak chtějí Jihočeši znovu uspět. Letos odehráli s Duklou tři vyrovnané zápasy. Více o stavu budějovické kabiny říká trenér Petr Rosol: "V sestavě uděláme oproti minulému zápasu jen minimální změny, místo Přibyla, který pojede hrát za Vajgar, s námi pojede mladý Švec. Věříme, že jsme našli recept na střílení gólů a potvrdíme to i v Jihlavě. Slyšel jsem, že tam pojede hodně našich fanoušků, tak je chceme potěšit stejným výkonem, jako proti Berounu."

Pohled Luboše Roba

Aktuální dění před Jihlavou komentuje útočník Luboš Rob – jeden z nejnadanějších hokejistů současnosti v českobudějovickém klubu.

Pocity před zápasem…
… moc se na zápas těším. Stejně jako my je to tradiční soupeř s velkou tradicí. Mezi fanoušky panuje rivalita z baráže. Zápas bude mít určitě větší náboj. Jak na ledě, tak i v hledišti.

O fanoušcích a zaplněných autobusech…
… je to něco fantastického, jak za námi lidi stojí po všech našich výsledcích. Podporují nás i venku a moc si toho vážíme. Na atmosféru v Jihlavě se těšíme a věřím, že nám diváci vytvoří domácí prostředí. Smekám před nimi klobouk.

Po utkání s Berounem…
… tuhle výhru jsme obrovsky potřebovali. Konečně jsme zápas dohráli bez nervů a užívali si hokej. Je dobře, že nám tam taky něco spadlo.

Jihlava nebude lehký soupeř…
… musíme pokračovat ve výkonech z minulých dvou zápasů a tlačit se do brány. Je potřeba střílet a hrát aktivně. Když tohle splníme, tak věřím, že si z Jihlavy body odvezeme. Tím bychom fanoušky potěšili.

Dukla má za sebou výhru v Olomouci…
... Jihlava je samozřejmě těžký soupeř a má úplně jiné starosti. My ale na to musíme zapomenout a do zápasu dát všechno, protože každý bod je důležitý.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – J. Novák, Pavlíček, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř – Kotalík, Pajič, Boháč – Melka, Rob, R. Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Šperger, Ferebauer – Přibyl.

Statistiky

46. kolo
HC Dukla Jihlava
vs
ČEZ Motor České Budějovice
3.
Umístění v tabulce
12.
45 / 24 - 8 - 2 - 11
148:101 / 90
Statistiky v sezóně
(základní část)
45 / 13 - 4 - 2 - 26
93:112 / 49
Tomáš Čachotský 65 bodů (18+47)
1. v lize
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Daniel Boháč 24 bodů (12+12)
Aleš Kotalík 24 bodů (15+9)
Adam Zeman (28
2. v lize
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík (15)
Tomáš Čachotský (47)
1. v lize
Nejlepší nahrávač v sezóně
Luboš Rob, Petr Šachl (13)
Tomáš Kaláb 13 bodů (4+9), Jiří Dobrovolný 13 bodů (2+11)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Tomáš Čachotský (+36)
Martin Kuřítko (-7)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (+9)
Václav Skuhravý (-14)
Ondřej Malec (70)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (123)
1. v lize
David Rittich 92,68% - 2,05
Lukáš Sáblík 90,48% - 2,61
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Hynek Kůdela 92,75% - 2,01
Dominik Halmoši 91,47% - 2,55
1 705 (1 835 – 1 580)
3. v lize
Průměrná návštěvnost (průměr doma - venku):
2 473 (3 717 - 1 171)
1. v lize
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....