Banes Motor České Budějovice
12.02.2014, Pavel Mádl

V boji o udržení do toho musíme dát maximum, ví Petr Škopek

Juniorskému týmu se v této sezoně opět nedaří. Svěřenci trenéra Jaroslava Formánka budou znovu hrát v boji o udržení. Jednou z opor kádru je kapitán Petr Škopek, který je vůdcem českobudějovické obrany.

Tato sezona byla z vašeho pohledu velmi nepovedená. Budete hrát o baráž. Co je příčinou tak špatných výsledků?

Myslím si, že hlavní příčinou byl špatný začátek sezony. Mnohokrát jsme se museli vzchopit, následně přišla změna trenéra, začalo se nám více dařit, nýbrž ke konci sezony nám to opět nevyšlo a nedostali jsme se do play off.

V průběhu sezony došlo ve vašem kádru ke změně trenéra. Místo Aleše Tottera nastoupil na post kouče Jaroslav Formánek a výsledky se zlepšily. Kde nastala změna?

Za trenéra Tottera jsme hráli úplně jiný styl hokeje, než hrajeme teď s trenérem Formánkem. Začali jsme hrát lepší styl hry, začalo se nám dařit, podařilo se nám vyhrát čtyři zápasy v řadě, takže nějaké uklidnění se v týmu projevilo, akorát na konci nám to nevyšlo a jsme tam, kde jsme.

Začátek sezony se vám moc nevydařil. Minulou sezonu tomu tak bylo stejně. Kde hledat příčiny tohoto neúspěchu?

Těžko říct. Že by to bylo špatnou atmosférou v kabině, to se říci nedá. Tady v Českých Budějovicích je to asi třetím nebo čtvrtým rokem, kdy se tu hraje o baráž. Někde musí nastat změna, aby se tu play off konečně hrálo. Uvidí se příští sezonu, jestli nastanou nějaké změny.

Cítíte jako kapitán zodpovědnost za výsledky týmu?

Tak určitě. Jako kapitán mám jednoznačně zodpovědnost za celý tým a cítit v tom neúspěch je nepříjemné, protože jsem samozřejmě věřil, že do play off se dostaneme a nečekal jsem, že budeme hrát o udržení.

Váš tým opět bude hrát v boji o baráž. Co musíte udělat pro to, abyste se v juniorské extralize udrželi?

Úplně všechno. Nejdůležitější bude se semknout jako tým a dokázat hrát srdcem, protože v boji o udržení bude záležet na tom, kdo bude mít větší vůli po vítězství. Musíme do toho dát maximum, abychom vyhráli každý zápas.

V sezoně jste dokázali pouze dvakrát zvítězit na ledě soupeřů. A to v Olomouci a v Pardubicích. Jaký je tedy pro vás rozdíl hrát na domácím a venkovním hřišti?

Doma se cítíme určitě lépe, protože je to pro nás takové domácí pole, podařilo se nám tady vyhrát hodně zápasů, ale na hostujících hřištích hrajeme vcelku dobře, jenže z dobře rozehraného zápasu dokážeme velmi často prohrát.

Jak jste spokojen se svými výsledky?

Abych řekl pravdu, vůbec nejsem spokojený. Nejde mi o moje osobní výsledky, ale o výsledky celého týmu. Kdybych měl horší osobní výsledky a týmu by se vcelku dařilo, nebudu nespokojený.

Máte připraveny nějaké rituály na boj v baráži?

Rituály nemáme připraveny žádné. Náš hlavní úkol je se udržet v extralize.

Jaký máte cíl pro další sezonu? Co musíte změnit?

To ještě uvidím, jestli budu hrát v juniorce anebo budu hrát někde jinde, to ještě nevím. Zatím jsem to neřešil, budu to řešit až na konci sezony. Ale kdybych v juniorce zůstal, tak bych určitě chtěl, abychom konečně urvali play off a abychom tady konečně udělali nějaký ten úspěch pro českobudějovický hokej.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....