Banes Motor České Budějovice
20.02.2014, Michal Špírek

Na tým ČEZ Motor čekají souboje v play-out

ČEZ Motor ve své první sezóně skončil po základní části se ziskem 65 bodů na deváté příčce tabulky 1. ligy. Nepodařilo se mu tak postoupit do play-off a Jihočeši podstoupí nelehké zápasy v play-out. První duel sehraje Motor na svém ledě již v sobotu. Internetová rezervace na první 3 domácí zápasy už je spuštěna!

Systém a soupeři v play-out

Jakým systémem se tato část soutěže, play-out, vlastně hraje? Mužstva umístěná po základní části na devátém až čtrnáctém místě se utkají dvoukolově každý s každým o konečné umístění s tím, že týmy vstupují do play-out s bodovým ziskem a výsledky, kterých dosáhly v základní části. Celkem tedy každý z celků sehraje v play-out deset utkání, dva nejhorší týmy čeká zkouška ohněm v baráži s vítězi 2. ligy.

Motor má z šestice týmů nejlepší výchozí pozici, ve skupině play-out začíná na prvním místě, následovaný hokejisty Ústí nad Labem (stejný bodový zisk - 65 bodů, za Motorem je Ústí jen kvůli horším vzájemným zápasům). Na třetím respektive čtvrtém místě se nacházejí se shodným ziskem Šumperk a Kadaň, Motor má na tato mužstva ovšem jen hubený náskok dvou bodů. Devět bodů pak ztrácí na České Budějovice Beroun, a právě ten zatím drží "černého Petra" na předposlední příčce a bude se snažit na své místo dostat některého z protivníků.

Poslední Most je s dosavadním ziskem 35 bodů blízko smutné jistotě, že bude svou prvoligovou příslušnost hájit v baráži proti vítězům play-off jednotlivých skupin 2. ligy. Baráž o 1. ligu se bude hrát jako pětičlenná skupina systémem dvoukolově každý s každým (doma a venku). Zatímco pro úspěšné z play-out tak skončí sezóna 26. března, barážisté si hokejový ročník protáhnou až do 24. dubna.

Na play-out zlevněné vstupenky

ČEZ Motor si užíval neskutečné divácké podpory po celou základní část a věří, že fanoušci budou účinnou pomocí i v play-out. "Potřebujeme i v těchto soubojích co největší podporu našich skvělých fanoušků, proto snižujeme cenu všech vstupenek na play-out o 40 Kč," vysvětlil generální manažer Stanislav Bednařík krok vedení vůči fanouškům. U běžných vstupenek na zápasy play-out tak šla cena výrazně dolů. K stání budou k mání vstupenky už za 20 Kč, k sezení pak za 40, 60 a 80 Kč. Permanentkáři mají samozřejmě všech pět zápasů play-out zdarma a navíc každý držitel nezvýhodněné permanentní vstupenky na letošní sezonu bude mít příští rok permanentku o 200 Kč levnější.

Rozpis zápasů ČEZ Motor v play-out

OU1	sobota 22.2.	ČEZ Motor Č. Budějovice - HC Most, 17:00
OU2	středa 26.2.	ČEZ Motor Č. Budějovice - HC Slovan Ústečtí Lvi, 17:30
OU3	sobota 1.3.	Salith Šumperk - ČEZ Motor Č. Budějovice	 
OU4	středa 5.3.	ČEZ Motor Č. Budějovice - SK Kadaň, 17:30
OU5	sobota 8.3.	Medvědi Beroun 1933 - ČEZ Motor Č. Budějovice	 
OU6	středa 12.3.	HC Most - ČEZ Motor Č. Budějovice	 
OU7	sobota 15.3.	HC Slovan Ústečtí Lvi - ČEZ Motor Č. Budějovice	 
OU8	středa 19.3.	ČEZ Motor Č. Budějovice - Salith Šumperk, 17:30
OU9	sobota 22.3.	SK Kadaň - ČEZ Motor Č. Budějovice 
OU10	středa 26.3.	ČEZ Motor Č. Budějovice - Medvědi Beroun 1933, 17:30
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice