Banes Motor České Budějovice
25.02.2014, Lukáš Dvořák

Díl druhý. Dalším soupeřem budou v play-out Ústečtí Lvi

ČESKÉ BUDĚJOVICE - První úkol z deseti byl splněn. Úvodní utkání nadstavbové části Motor zvládl, ačkoliv s menšími problémy. Hned ve středu jej ale čeká daleko těžší soupeř. V krátké době se znovu střetne s týmem HC Slovan Ústečtí Lvi a případná výhra by navýšila rozdíl mezi oběma soupeři na pět bodů. Tajenka tohoto duelu se začne rozklíčovávat v 17:30. Vstupenky za 20, 40, 60 nebo 80 korun lze zakoupit i ON-LINE.

O soupeři: HC Slovan Ústečtí Lvi

Založen: 1946
Stadion: Zlatopramen Aréna (kapacita 6 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, konec v semifinále
Hlavní trenér: Milan Skrbek
Vzájemná utkání:
Ústí - ČEZ Motor 3:0
ČEZ Motor - Ústí 3:2
Ústí - ČEZ Motor 2:1sn
ČEZ Motor - Ústí 5:2

Sestava z posledního zápasu

Petrásek – Grin, Z. Sklenička, Vl. Brož, Vobořil, K. Černý, Smetana, Holomek – Baránek, Alinč, P. Přeučil – D. Tůma, Rod, Pořický – V. Meidl, M. Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Kuchynka.


Je zajímavé, že se Lvům vstup do play-out nepovedl. Závěr základní části je zastihl v dobré formě, protože po prohře v Budvar aréně (2:5) zvládli vyhrát tři utkání za sebou a dotáhnout se bodově na Motor. Jenže teď je přelstili Medvědi z Berouna a ukázali tak všem, že v této fázi soutěže může každý souboj dopadnout jakkoliv. Přitom ještě tři minuty před koncem vedlo Ústí 2:1. Pak ale přišel nepochopitelný zkrat a Beroun se během padesáti vteřin dostal do vedení, které v poslední minutě stvrdil trefou do odkryté klece. Pro hráče nic příjemného po psychické stránce.

Produktivita ústeckých hráčů k těm nejhorším rozhodně nepatří. Střelecky se zařadili po bok celků, které postoupily do play-off. Důvodem je především Jaroslav Roubík, jenž se blýskl dvaadvaceti brankami, a když se k tomu ještě přičte jednadvacet asistencí, jde s přehledem o nejproduktivnějšího hráče Lvů. Stačilo to celkově na deváté místo v prvoligových statistikách. Jeho bodovým příspěvkem se ale nenechali zastínit ani dva obránci, Zbyněk Sklenička a Jakub Grin, kteří svým přídělem překonali nejednoho útočníka svého týmu. Navíc skončili po základní části mezi obránci celé soutěže na čtvrtém a pátém místě. První jmenovaný nasbíral 25 bodů (1+24), druhý o bod méně (2+22).


OU2: ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústečtí Lvi

středa 26. 2. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Deset. Tolik zápasů v řadě se už Jihočechům podařilo bodovat. Zvládli i vstup do psychicky náročného play-out. Ale byly to pořádné nervy. Zdálo se, že si domácí hráči spletli start utkání přibližně o hodinu. Ještě v polovině duelu s Mostem byli o dvě branky horší. Nakonec ale přeřadili na vyšší level, v závěru druhé třetiny vyrovnali, nicméně o své výhře rozhodli až v prodloužení. Překvapivě se to povedlo Janu Platilovi. Severočechům tím takřka jistě přiřkli baráž, navíc se jim podařilo odpoutat od Ústí, se kterým měli po základní sezóně stejně bodů. Jenže na jejich úkor zvítězil Beroun, který nyní zaujímá druhou barážovou pozici. Proto souboj se Lvy znamená boj o další důležité body, které by znamenaly výraznější náskok na soupeře.

Otázka zatím visí pouze nad startem gólmana. Hynka Kůdelu totiž musel po smolném výkonu střídat Dominik Halmoši, který už za svá záda nepustil ani jednu střelu a možná právě on bude hájit branku proti Ústí. Další změny, i vzhledem ke zdravotním stavům ostatních hráčů, nejspíše nejsou na pořadu dne. Navíc se říká, že vítězná sestava se nemění.

Pohled Daniela Boháče

Sestava z posledního zápasu

Kůdela (21. Halmoši) – Novák, Růžička, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Kotaška, Prokop – Kotalík, Pajič, Boháč – Skuhravý, Rob, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Přibyl, Ferebauer.

Věděli jste, že ...

... Ústí nevstřelilo v základní části ani jednu branku v oslabení? Přestože šlo o třetí nejméně trestaný tým první ligy (212 vyloučení), ani jednou se jim v početní nevýhodě nepovedlo překonat soupeřovo brankáře. V této statistice dopadla stejně pouze Třebíč.


Statistiky

OU2
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Slovan Ústečtí Lvi
9.
Umístění v tabulce
10.
52/ 17 - 5 – 4 - 26
115:126
Statistiky v sezóně
(základní část)
52 / 18 - 4 - 3 - 27
146:157 / 65
Aleš Kotalík 31 bodů (16+15)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Jaroslav Roubík 43 bodů (22+21)
Aleš Kotalík (16)
Nejlepší střelec v sezóně
Jaroslav Roubík (22)
Aleš Kotalík, Petr Šachl, Zdeněk Ondřej (15)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Zbyněk Sklenička (24)
Lukáš Chmelíř 10 bodů (5+5)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Zbyněk Sklenička 25 bodů (1+24)
Lukáš Chmelíř, Petr Šachl (+11)
Václav Skuhravý (-14)
+/- bodování v sezóně
Jakub Grin (+7)
Kamil Černý (-16)
Václav Skuhravý (129)
1. v lize
Nejtrestanější hráč v sezóně
Zbyněk Sklenička (83)
Hynek Kůdela 93,17% - 1,95
Dominik Halmoši 91,69% - 2,47
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Michael Petrásek 92,46% - 2,80
Jan Dlouhý 91,30% - 3,17
Zdeněk Orct 90,45% - 3,71
2 459 (3 724 - 1 195)
1. v lize
Průměrná návštěvnost (průměr doma - venku):
1 067 (803 – 1 331)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....