Banes Motor České Budějovice
25.02.2014, Lukáš Dvořák

I druhou tipovací soutěž ovládl člen redakce

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Olympijské hry jsou za námi, s nimi skončila i tipovací soutěž u příležitosti hokejové turnaje. Měření sil hráčů, redaktorů a fanoušků ČEZ Motor České Budějovice dopadlo podobně jako při MS 2013. Přesto se ale papírové předpoklady nenaplnily, poslední vítěz své prvenství neobhájil.

Při poslední tipovací soutěži zvládl překonat všechny nástrahy šéfredaktor webu hcmotor.cz, Miroslav Mayer. Tentokráte však narazil na zrádnost systému a jeho pouť skončila již v předkole. Právě díky formátu olympijského turnaje měli všichni účastníci možnost probojovat se až do finálových bojů, ačkoliv by se jim v úvodní fázi nedařilo. Ale všechno popořadě.

Základní skupinu A, která měla ve svém rozpisu utkání domácího favorita z Ruska, ovládl jeden z fanoušků českobudějovického týmu. Adam Lukáš sice nebyl natolik úspěšný v přesné predikci výsledků zápasů, povedlo se mu ale přesně trefit nejlepšího střelce České republiky, což ho katapultovalo do čela tabulky a zajistilo mu to přímý postup do čtvrtfinále.

Skupina B byla soubojem jednoho jména, protože los k sobě svedl čtyři účastníky s křestním jménem Lukáš. Zde se nikomu nepovedlo napodobit vítěze první skupiny v přesném tipu na nejlepšího střelce, rozhodovat tedy musely klasické sázky na výsledky utkání. I díky přesnému odhadu výsledku zápasu Kanada - Norsko vybojoval první místo člen redakce, Lukáš Dvořák. Zisk deseti bodů byl sice nejnižší mezi vítězi všech skupin, postup do čtvrtfinále však měl jistý.

V neposlední řadě opanoval skupinu C zástupce třetí kategorie účastníků, hráčů ČEZ Motor České Budějovice. S absolutně nejvyšším počtem bodů v úvodní části postoupil do čtvrtfinále David Kuchejda, který nezvládl přesně tipnout jen vítěze jednoho utkání, navíc přidal i přesný rozdíl a nejlepšího střelce ČR, takže si mohl před vyřazovacími boji odpočinout. Na paty mu šlapal další redaktor, Pavel Kortus ml., jehož bodový zisk se zastavil na čísle šestnáct. Jelikož byl ale nejlepším soutěžícím z druhých míst, doplnil trojici vítězů skupin ve čtvrtfinále.


Celkové pořadí ve skupině A

1. Adam Lukáš - 14 bodů
2. Hana Andrášová - 10 bodů
3. Miroslav Mayer - 4 body
4. Luboš Rob - 4 body

Celkové pořadí ve skupině B

1. Lukáš Dvořák - 10 bodů
2. Lukáš Máče - 6 bodů
3. Lukáš Kříž - 6 bodů
4. Lukáš Holub - 4 body

Celkové pořadí ve skupině C

1. David Kuchejda - 17 bodů
2. Pavel Kortus ml. - 16 bodů
3. David Pletánek - 9 bodů
4. Denisa Drdová - 4 body

Ve vyřazovacích soubojích se ke klasickým tipům (vítěz, rozdíl, přesný výsledek) přidal i tip na střelce v utkání. Právě to pro některé znamenalo nečekaný postup do čtvrtfinále. Využil toho například Lukáš Kříž, který vyřadil sázkou na Anze Kopitara vítěze tipovací soutěže k MS 2013, Miroslava Mayera. Stejný kousek se povedl i fanynce Denise Drdové, již vystřelil postup David Krejčí, ačkoliv byl další fanda, Lukáš Máče, v základní skupině bodově o něco úspěšnější. Díky výsledkům zbylých dvou předkol rozhodovala o postupujících kritéria ze základních skupin, proto se do čtvrtfinále podívala i Hana Andrášová (o jejím příběhu později) a David Pletánek.


Předkolo

Hana Andrášová - Lukáš Holub 1:1 (rozhodla kritéria ze ZČ)
(tipované utkání Rusko - Norsko)

David Pletánek - Luboš Rob 0:0 (rozhodla kritéria ze ZČ)
(tipované utkání Švýcarsko - Lotyšsko)

Lukáš Máče - Denisa Drdová 3:8
(tipované utkání Česko - Slovensko)

Lukáš Kříž - Miroslav Mayer 6:1
(tipované utkání Slovinsko - Rakousko)

Čtvrtfinále bylo částečně katem favoritů. Suverénně nejlepší tipující základní části, David Kuchejda, podlehl svému spoluhráči z týmu, Lukáši Křížovi. Tomu k postupu pomohl přesně uhodnutý brankový rozdíl v utkání. Ani vítěz druhé skupiny, Lukáš Dvořák, neprošel do další části. Stejně jako při tipovací soutěži k MS 2013 podlehl Haně Andrášové, která se už podruhé kvalifikovala do tohoto měření sil mezi hráči, redaktory a fanoušky ČEZ Motor České Budějovice. Svůj postup ukořistila přesným odhadem konce Rusů na turnaji. Do semifinále se podíval i vítěz skupiny A, Adam Lukáš, pro kterého při bodové remíze hrála kritéria ze ZČ, stejně jako Pavel Kortus ml., jenž nechal stranou patriotismus a správně uhodl postup USA.


Čtvrtfinále

David Kuchejda - Lukáš Kříž 1:3
(tipované utkání Švédsko - Slovinsko)

Lukáš Dvořák - Hana Andrášová 0:1
(tipované utkání Finsko - Rusko)

Adam Lukáš - David Pletánek 1:1 (rozhodla kritéria ze ZČ)
(tipované utkání Kanada - Lotyšsko)

Pavel Kortus ml. - Denisa Drdová 1:0
(tipované utkání USA - Česko)

Opětovná sázka na Finy se v semifinále nevyplatila, naštěstí Hanu Andrášovou zachránil švédský bek Erik Karlsson, který ji svým gólem, i přes neúspěšný tip na vítěze duelu, poslal přímo do finále. Jelikož ve druhém semifinále správně volil Kanadu Pavel Kortus ml. a poslal Adama Lukáše jen do boje o bronz, stala se nejúspěšnějším tipujícím mezi fanoušky. Jde o jakési déjà vu. I při tipovací soutěži k MS 2013 totiž byla nejlepším fanouškem, své ceny se však nedočkala. Kvůli jakým okolnostem netřeba zmiňovat. Proto ze své výhry, kterou teď již samozřejmě dostane, musí být nadmíru šťastná.


Semifinále

Lukáš Kříž - Hana Andrášová 1:5
(tipované utkání Švédsko - Finsko)

Adam Lukáš - Pavel Kortus ml. 0:3
(tipované utkání Kanada - USA)

Medailové boje sice rozhodovaly pouze o konečném umístění, protože o cenách už bylo rozhodnuto, stále však nebylo jasné, která ze skupin účastníků bude nejúspěšnější. Pomyslnou bronzovou medaili získal Lukáš Kříž, jenž možná šel trochu proti proudu a věřil více finským hokejistům. I ve druhé tipovací soutěži na stránkách hcmotor.cz vyhrál člen redakce. Tentokráte se nejlepším tipujícím stal Pavel Kortus ml., který správně věřil Sidney Crosbymu a jeho trefa ho vynesla na nejvyšší stupínek. Jak je osud nevyzpytatelný potvrzuje fakt, že při první tipovací soutěži se umístil na posledním místě. To však jeho současný úspěch nesnižuje.


O 3. místo

Adam Lukáš - Lukáš Kříž 0:1
(tipované utkání USA - Finsko)

Finále

Hana Andrášová - Pavel Kortus ml. 1:6
(tipované utkání Švédsko - Kanada)

Jako nejlepší redaktor si Pavel Kortus ml. vybojoval tričko od portálu Jihočeský sport, které získá i obránce Lukáš Kříž, jehož třetí místo bylo nejlepším mezi hráči ČEZ Motor České Budějovice. Fanoušci si rozdělí ceny podle svého pořadí.


Celkové pořadí tipovací soutěže

1. Pavel Kortus ml. - tričko Jihočeský sport
2. Hana Andrášová - dres ČEZ Motor České Budějovice + tričko Jihočeský sport
3. Lukáš Kříž - tričko Jihočeský sport
4. Adam Lukáš - šála ČEZ Motor České Budějovice + tričko Jihočeský sport
5. David Kuchejda
6. Lukáš Dvořák
7. David Pletánek - plakát ČEZ Motor České Budějovice ze sezóny 2013/14 + tričko Jihočeský sport
8. Denisa Drdová - tričko Jihočeský sport
9. Lukáš Máče - tričko Jihočeský sport
10. - 12. Lukáš Holub - tričko Jihočeský sport
10. - 12. Miroslav Mayer
10. - 12. Luboš Rob

CENY BUDOU FANOUŠKŮM PŘEDÁNY O PRVNÍ PŘESTÁVCE UTKÁNÍ S KADANÍ, KTERÉ SE USKUTEČNÍ 5. 3. 2014.
V případě, že se nebudete moci na utkání dostavit, bude převzetí cen domluveno individuálně.
Kompletní výsledky naleznete v galerii na facebookovém profilu ČEZ Motor České Budějovice.

Generální partner turnaje

Generálním partnerem tipovací soutěže se tentokrát stal portál Jihočeský sport
(jihocesky-sport.cz)

Portál Jihočeský sport vám přináší sportovní zpravodajství z Jihočeského kraje. Na stránkách si můžete přečíst reporty i rozhovory nebo zhlédnout fotogalerie a videa. „Velmi nás těší celosezónní zájem fanoušků o budějovický hokej, a proto jsme se rozhodli spojit jméno Jihočeský sport s olympijskou soutěží a všechny zúčastněné fanoušky tak odměnit našimi tričky. S nejlepším fanouškem po soutěži uděláme rozhovor, aby si i on mohl vyzkoušet, jaké to je dávat po turnaji ohlasy,“ uvedl šéfredaktor Jihočeského sportu Michal Heřman.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....