Banes Motor České Budějovice
16.03.2014, Matěj Mayer

SDO: TRI - CEM 2:3 - Starší dorost zvládl rozhodující utkání a postupuje do čtvrtfinále!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po včerejší porážce na třineckém ledě si českobudějovický starší dorost značně zkomplikoval situaci. Ve čtvrtém a zároveň rozhodujícím utkání musel na stejném stadionu o pár hodin později zvítězit. Do utkání Jihočeši doslova vlétli, když se po brance Vráblíka ze 2. minuty ujali vedení. Od té už celý zápas kontrolovali a zbytečně si zavařili až v posledních 20 vteřinách, když inkasovali na 2:3. Trummerovi svěřenci však výsledek uhájili a slaví postup do čtvrtfinále play-off!

Na rozdíl od předešlého utkání, v dnešním zápase jsme na úvodní gól dlouho nečekali – už ve druhé minutě dokázali skóre otevřít hráči Českých Budějovic. Po přihrávce Bárty překonal třineckého gólmana střelou mezi betony Natan Vráblík. Oceláři mohli srovnat o pár minut později, ale dorážku jednoho z domácích útočníků stihl Kváča dát zlikvidovat. Hosté poté měli k dispozici dlouhou pětiminutovou hru, ale ohrozit třineckou branku se jim nepodařilo a puk po většinu času putoval z hole na hůl ve středním pásmu.

I vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří si vypracovali na úvod slibnou gólovou příležitost, kterou jim však Hlaváč překazil. Na druhé straně se po otočce před brankou dostal do střelecké příležitosti Kofroň, ten však pro změnu trefil pouze připraveného brankáře. Velmi blízko vyrovnání byli ve dvacáté osmé minutě Oceláři, puk poskakoval před brankovou čárou, za ní však neprošel. Třinečtí mladíci pak dlouho motali hlavu hostům, ale místo vyrovnání odcházeli do kabin za stavu 0:2. Po spolupráci mezi Matouškem a Ondřejem Šulkem se dokázal prosadit druhý jmenovaný.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři s viditelnou touhou alespoň po snížení a dočkali se. Ze samostatného úniku se dokázal prosadit Jan Poruba. Do podobné situace se dostal o něco později také Kofroň, ten však neuspěl. Vyrovnat mohl střelec první branky domácích, proti jeho dorážce se však dokázal Kváča včas přesunout. Vyrovnat mohli Oceláři v přesilové hře, budějovická trojice se však dokázala ubránit. A po závaru před třineckou brankou dokázali hosté navýšit své vedení. I tento zápas však prohráli mladíci s dráčkem na prsou pouze o gól, dvacet sekund před koncem se dokázal v přesilovce prosadit Lukáš Motloch. Na vyrovnání už však Oceláři nedosáhli a letošní sezónu tak končí už v osmifinále.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....