Banes Motor České Budějovice
21.03.2014, Jakub Musil

Kadaň už má záchranu jistou, Motoru stačí bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Play-out první ligy vrcholí a zbývá už jen zodpovědět poslední otázku. Beroun, nebo Motor? České Budějovice mají vše ve svých rukou a k tomu, aby se vyhnuly baráži, jim stačí ve dvou zápasech uhrát alespoň jeden bod. První příležitost k tomu budou mít v Kadani, která už má stejně tak jako ostatní tři týmy před Motorem jistotu, že první ligu letos uhájí.

O soupeři: SK Kadaň

Založen: 1947
Stadion: Zimní stadion Kadaň (kapacita 3 000 diváků)
Webové stránky klubu: skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo v 1. lize – (čtvrtfinále play off, vypadnutí s Třebíčí 0:4 na zápasy)
Hlavní trenér: Miroslav Buchal
Vzájemná utkání v sezóně:
Kadaň - ČEZ Motor 3:5
ČEZ Motor - Kadaň 6:2
Kadaň - ČEZ Motor 0:1 po nájezdech
ČEZ Motor - Kadaň 0:3
ČEZ Motor - Kadaň 2:4

Sestava z posledního zápasu

Kostúr (Kaššák) – Mazanec, Opalek, Kopáč, Havel, Szakal, Dobrovolný, Trefný, Pavlas – Jíra, Gajovský, Ton, Chlouba, Kůs, Hromas, Mainer, Charousek, Hammerbauer, Chrpa, J. Novák, L. Novák.


Kadaň v posledních zápasech play-out zabrala a dvě kola před jeho koncem může být klidná. První ligu uhájí. Barážovou hrozbu definitivně odvrátila právě v zápase s předposledním Berounem, kterému veledůležitý zápas nevyšel a záchrana se mu vzdálila už na pět bodů. „S takovýmhle přístupem se o záchranu nehraje, těžko můžeme porazit soupeře, který taky hraje o záchranu, když jsme dvacet minut za zápas na trestné lavici,“ neskrýval zklamání trenér Berouna Petr Novák. Zato trenér Kadaně Miroslav Buchal byl pochopitelně spokojen a barážový kámen mu tak po zápase spadl ze srdce. „Hodnotí se mi to krásně, hlavní je, že jsme se vyhnuli baráži. Kluci se semkli jako tým a šli za vítězstvím,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci.

Kadani teď již prakticky o nic nejde, ale dá se jen těžko předpokládat, že by utkání s Motorem vypustila. Ve svém posledním domácím zápasu sezony se bude chtít jistě důstojně rozloučit se svými diváky, ať už je jejich počet jakkoliv malý. Budějovice tak rozhodně nečeká jednoduché utkání, což dokládá pohled do statistik play-out. Těm vévodí hned trojice kadaňských hokejistů v čele s dvanáctibodovým Karlem Tonem. V bráně by se navíc také mohl opět objevit chomutovský Matúš Kostúr, který v play-out předvádí solidní výkony.


OU9: SK Kadaň – ČEZ Motor České Budějovice

sobota 22. 3. 2014, 17:30
Zimní stadion Kadaň

Z tábora Motoru

Tak přesně takovouhle situaci si žádný budějovický fanoušek nepřál. Dvě kola do konce play-out a Motor stále nemá jistotu záchrany. Matematika ale mluví jasně. Beroun ztrácí na Budějovice pět bodů a na rozdíl od Jihočechů nemá situaci ve svých rukou. Motoru totiž stačí vybojovat jediný bod a na výsledek Berouna se nemusí ohlížet. Pokud by se mu to nepodařilo už v Kadani, musel by rozhodnout až poslední zápas právě s Berounem. „Rozhodně nás nebaví prohrávat a chceme se zachránit co nejdříve. Jedeme do Kadaně pro tři body,“ ujišťoval rezolutně brankář Dominik Halmoši, že na poslední zápas nikdo spoléhat nechce.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Pavlíček – Melka, Pajič, Boháč – Skuhravý, Rob, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Bárta, Šperger, Ferebauer.

Věděli jste, že...

... na zápasy Kadaně chodilo během sezóny nejméně diváků z celé ligy? Celkem si na zápasy Kadaně – ať už doma nebo venku – našlo cestu cestu 38 154 diváků, což je v průměru 734 diváků na jedno utkání. Na domácí utkání pak byl průměr dokonce pouhých 295. Pro srovnání na Motor, který je v návštěvnosti na prvním místě, se přišlo podívat dohromady 127 891 lidí. To je v průměru 2 459 na zápas a 3 724 na zápas v domácí Budvar aréně.

Statistiky

Play-out, 9. kolo
SK Kadaň
vs
ČEZ Motor České Budějovice
3.
Umístění v tabulce
4.
60 / 21 - 3 - 9 - 27
139 : 164
Statistiky v sezóně
(základní část)
60 /19 - 7 - 4 - 30
139 : 155
Karel Ton 12 bodů
Nejproduktivnější hráč v play-out
Roman pšurný 9 bodů
Karel Ton (6)
Nejlepší střelec v play-out
Roman Pšurný (6)
Jaroslav Kůs (7)
Nejlepší nahrávač v play-out
Skuhravý (6)
Jakub Trefný 6 bodů (1+5)
Nejproduktivnější obránce v play-out
Jan Platil 5 bodů (2+3)
Petr Jíra (+14)
Patrik Kopáč (-2)
+/- bodování v play-out
Luboš Rob (+3)
Šachl, Ondřej (-5)
Karel Ton (16)
Nejtrestanější hráč v play-out
Skuhravý (20)
Matúš Kostúr 92,31 % - 2,34
Jan Strmeň 92,63 – 2,76
Statistika brankářů v play-out: úspěšnost zásahů - průměr branek
Hynek Kůdela 82,54 % - 5,95
Dominik Halmoši 90,18% - 2,55
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....